INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Garnéla - Tigris garnéla (Caridina cf. cantonensis Tiger)

1 390 Ft
Nincs raktáron
Cikkszám
888021

Tudományos név : Caridina cf. cantonensis Tiger
Magyar név: Tigris garnéla
Csoport: Gerinctelenek
Származás: Ázsia; Dél-Kína
Testhossz: 2,5-3 cm
Természetes élőhely: Valószínűleg Kína déli részén tiszta oxigéndús vizekben.
Viselkedés: Békés, külön a számukra berendezett akváriumban tartsuk őket.
Táplálkozás: Garnélaeleség. Mindenevők, adjunk nekik forrázott zöldségeket is.
Szaporítás: Elég könnyű
Medence: Minimum 20 literes
Népesség: 20 literre 5-6 garnéla
Dekoráció: Növényekkel dúsan teleültetett akvárium, használjunk a víz színén úszó növényeket, hogy tompítsuk a világítás erősségét.
Hőmérséklet: 20-27 °C
pH: 6,5-7,2
Keménység: 4-15 NK°
Várható életkor: 1-2 év

    A halak, garnélák és csigák beszoktatás az új akváriumba rendkívül fontos.  Hiszen a legtöbbször a kereskedésben más paraméterekkel rendelkezik az élőlények vize, mint otthonunkban. Sok élőlény kényes a hirtelen vízparaméter változásokra, ezért az akvárium vízbe való szoktatás elengedhetetlen. 

    Beszoktatási metódus 1.

    A kereskedésben megvásárolt élőlény (hal, garnéla stb.) zacskóját tegyük az akváriumba 15-20 percre, hogy a vizek hőmérséklete kiegyenlítődjön. Hőkiegyenlítés után óvatosan öntsük ki az élőlényeket egy tiszta edénybe (több zacskó esetén külön edényekbe). Ezután 20 percenként adagoljunk 1 dl akvárium vizet az edénybe. Legalább 2-3 órát akklimatizáljuk így új élőlényeinket. A halakat/garnélákat egy háló segítségével tegyük át az edényből az akváriumba.

    tipp: A Seachem Stress Guard készítménnyel 30-60 percre csökkentheti a beszoktatási időt.

    Beszoktatási metódus 2.

    A kereskedésben megvásárolt élőlény (hal, garnéla stb.) zacskóját tegyük az akváriumba 15-20 percre, hogy a vizek hőmérséklete kiegyenlítődjön. Hőkiegyenlítés után óvatosan szúrjunk 4-5 kisebb lyukat a zacskóra, miközben az a víz tetején úszik az akváriumban. Fordítsuk meg, hogy a lyukakon keresztül beáramolhasson az akváriumvíz. Hagyjunk legalább 2-3 órát a víz keveredésére. Eresszük be a halakat/garnélákat az akváriumba.

    Milyen napszakban ideális az új lakók telepítése?

    A legideálisabb a lámpa feloltás előtti időszak. A halak még nem aktívak, ilyenkor lehet a legnyugodtabban beengedni az új lakókat. Hamarabb megtalálják a búvóhelyet és van idejük megismerni az új akváriumot, az aktív időszak előtt.
    Természetesen egyéb napszakokban is be lehet őket engedni, de ilyenkor fokozottan ügyeljünk, hogy a régi lakók hogyan reagálnak az újakra. Fontos, hogy amennyiben van CO2 rendszerünk, a betelepítés előtt 2-3 órával állítsuk le a széndioxid adagolást. 

    Mikor etethetem a halaimat, garnéláimat leghamarabb?

    Tanácsos a frissen betelepített halakat, garnélákat 24 órát koplaltatni. Sokszor nem is fogadják el az eleséget, de a stressz okozhat problémát az emésztésükben is.

    Mennyi halat rakhatok az akváriumba?

    Ezzel kapcsolatosan olvassa el ezt a blogbejegyzésünket.

    Mivel etessem a halaimat?

    Ezzel kapcsolatban olvassa el ezt a blogbejegyzésünket.

    További információ
    NévGarnéla - Tigris garnéla (Caridina cf. cantonensis Tiger)
    Cikkszám888021
    EAN5994460990122
    GyártóÉlőlények

    NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
    A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

    Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

    NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
    A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

    VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
    Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

    MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
    Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

    Szállítás 24 órán belül
    Vagy vedd át személyesen boltunkban
    Csiga - Vörös verseny csiga (Vittina waigiensis) Előző Csiga - Vörös verseny csiga (Vittina waigiensis)
    Ugrás fel