Hal - Sziámi harcoshal - Betta splendens - half moon

A Sziámi harcoshal  (Betta splendens) Szingapúr, Maláj-félsziget és Hátsó-India mocsaras talajú álló- és lassan áramló kisvizeiben őshonos. Egyes informácók szerint a vízzel elárasztott rizsföldek jellegzetes lakói. Kevés díszhal büszkékedhet hasonló színpompával, mint a faj hímjei. Harciasságuk miatt egy időben versenyeken fogadásokat is kötöttek rájuk. Manapság inkább színeik alapján szelektálják őket, azonban a hímek továbbra is halálos ellenségei tudnak lenni egymásnak. Azonaban ha az akvárium kellően hosszú, akár 2 hím is megfér egy medencében. Egy hím territóriuma kb. 70-90 cm hosszú terület általában. A nemek megkülönböztetése egyszerű, mivel a hímek úszója jóval hosszabb és színesebb. Labirintkopoltyús halak. A hím íváskor habfészket épít, melybe elhelyezi a megtermékebnyített ikrákat. Izgalmas megfigyelmi a nászt, mely nyugodt akváriumi körülmények közt könnyen elérhető. A hím körbefonja a nőstényt, aki ilyenkor elengedi az ikrákat. A hím azonnal megtermékenyíti és egyesével a habfészekbe helyezi.
Fontos, hogy megfelelő mennyiségű búvóhely legyen a nőstény számára, mert a nász után a híme elkergeti a nőstényt. A betta szereti a melegebb (26-30 C) növényes akváriumokat. A többi hallal nem agresszív.  

Aki könnyen tartható igazán színpompás halra vágyik, azok számára  a Betta splendens jó választás. Kis igényük miatt, egyszerűbb technikai felszereltségű akváriumban is tarthatók. 

Aktuális készletről érdeklődjön telefonon.

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Raktáron
SKU
888104
3490Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Tudományos név: Betta splendens (Regan; 1910)
Magyar név: Sziámi harcoshal
Csoport: Labirint-kopoltyúsok
Származás: Ázsia; Thaiföld, Kambodzsa.
Testhossz: 6-7 cm
Természetes élőhely: Árkok, rizsföldek
Viselkedés: Magányos, a hímek nem viselik el egymást; kisebb akváriumban, kevesebb társhallal jobban érzi magát, mint egy nagyobb vegyes akváriumban.
Táplálkozás: Ragadozó
Szaporítás: Elég könnyű
Medence: Minimum 30 literes
Halnépesség: 75 literre 1 hím és 3-4 nőstény
Dekoráció: Gyökerek és sok növény.
Hőmérséklet: 24-28 °C
pH: 6,8-7,5
Keménység: 5,6-11,2NK°
Várható életkor: 2 év

 

 


További információ
Name Hal - Sziámi harcoshal - Betta splendens - half moon
SKU 888104
Manufacturer Élőlények
Akvárium mérethez 50L alatt
 

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.