The wishlist name can't be left blank

Hal - Sziámi harcoshal - Betta splendens - half moon

A Sziámi harcoshal  (Betta splendens) Szingapúr, Maláj-félsziget és Hátsó-India mocsaras talajú álló- és lassan áramló kisvizeiben őshonos. Egyes informácók szerint a vízzel elárasztott rizsföldek jellegzetes lakói. Kevés díszhal büszkékedhet hasonló színpompával, mint a faj hímjei. Harciasságuk miatt egy időben versenyeken fogadásokat is kötöttek rájuk. Manapság inkább színeik alapján szelektálják őket, azonban a hímek továbbra is halálos ellenségei tudnak lenni egymásnak. Azonaban ha az akvárium kellően hosszú, akár 2 hím is megfér egy medencében. Egy hím territóriuma kb. 70-90 cm hosszú terület általában. A nemek megkülönböztetése egyszerű, mivel a hímek úszója jóval hosszabb és színesebb. Labirintkopoltyús halak. A hím íváskor habfészket épít, melybe elhelyezi a megtermékebnyített ikrákat. Izgalmas megfigyelmi a nászt, mely nyugodt akváriumi körülmények közt könnyen elérhető. A hím körbefonja a nőstényt, aki ilyenkor elengedi az ikrákat. A hím azonnal megtermékenyíti és egyesével a habfészekbe helyezi.
Fontos, hogy megfelelő mennyiségű búvóhely legyen a nőstény számára, mert a nász után a híme elkergeti a nőstényt. A betta szereti a melegebb (26-30 C) növényes akváriumokat. A többi hallal nem agresszív.  

Aki könnyen tartható igazán színpompás halra vágyik, azok számára  a Betta splendens jó választás. Kis igényük miatt, egyszerűbb technikai felszereltségű akváriumban is tarthatók. 

Aktuális készletről érdeklődjön telefonon.

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Raktáron
SKU
888104
3 990 Ft

Tudományos név: Betta splendens (Regan; 1910)
Magyar név: Sziámi harcoshal
Csoport: Labirint-kopoltyúsok
Származás: Ázsia; Thaiföld, Kambodzsa.
Testhossz: 6-7 cm
Természetes élőhely: Árkok, rizsföldek
Viselkedés: Magányos, a hímek nem viselik el egymást; kisebb akváriumban, kevesebb társhallal jobban érzi magát, mint egy nagyobb vegyes akváriumban.
Táplálkozás: Ragadozó
Szaporítás: Elég könnyű
Medence: Minimum 30 literes
Halnépesség: 75 literre 1 hím és 3-4 nőstény
Dekoráció: Gyökerek és sok növény.
Hőmérséklet: 24-28 °C
pH: 6,8-7,5
Keménység: 5,6-11,2NK°
Várható életkor: 2 év

 

 


További információ
Name Hal - Sziámi harcoshal - Betta splendens - half moon
SKU 888104
Gyártó Élőlények
Akvárium mérethez 50L alatt