The wishlist name can't be left blank

Hal - Gurámi - Csokoládé Gurámi (Sphaerichthys osphromenoides, Maláj csokigurámi)

A Sphaerichthys osphromenoides  (Csokigurámi) egy nagyon érdekes, kisebb termetű gurámi faj. Tartása a közepesen nehéz kategóriába tartozik. Egy haladó akvaristának kifejezetten ajánlott. Szaporítása nem egyszerű, csak néhány esetet írtak le. Ebből egyet Magyarországon.
A hal a nevét csokoládé barna színéről kapta, melyen 3-4 fehér csík fut keresztbe. Igen tetszetős látványt nyújt az akváriumban. Általában az alsó, vagy a középső vízrétegekben keresgél élelem után. Picit válogatós, csak a jó minőségű száraztápot, fagyasztott és élő eleséget fogyaszt. Bár az interneten sok helyen olvashtó, hogy nagyon érzékeny és stresszes hal, saját tapasztalatunk az, hogy jól érzi magát egy erősen megvilágított, de búvóhelyekkel rendelkező növényes akváriumban is. A sűrűbb akváriumtakarítást és a nagyobb vízcseréket is megszokja. Igazi unikum egy növényes akváriumban.  

 A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Raktáron
SKU
888123
990Ft

Tudományos név: Sphaerichthys osphromenoides (Canestrini; 1860)
Magyar név: Maláj gurámi, Csokoládé csokoládégurámi
Csoport: Labirint-kopoltyúsok
Származás: Ázsia; Malajzia, Szumátra, Borneó.
Testhossz: 6 cm
Természetes élőhely: Sekély tavak és lassú folyóvizek.
Viselkedés: Félénk hal.
Táplálkozás: Ragadozó, etetésére az élő eleségek a legalkalmasabbak, pl. szúnyoglárva, tubifex. A száraz tápra esetenként rászoktatható, de az esetek nagy százalékában nem fogadja el.
Szaporodás: Nagyon nehéz.
Medence: Minimum 100 literes
Halnépesség: 100 literre 5-7 hal
Dekoráció: A növényzet nagyon dús legyen, kész dzsungel. Gyökerek, kövek is kerülhetnek medencéjébe. A talaj sötét legyen, pl. ADA Amazonia, Vizét szigorúan kezelni kell égertobozzal, tebang-levéllel vagy tőzeggel.
Hőmérséklet: 26-28°C
pH : 4,5-6,5.
Keménység: 0,56-6 NK°
Várható életkor: 2-3 év

További információ
Name Hal - Gurámi - Csokoládé Gurámi (Sphaerichthys osphromenoides, Maláj csokigurámi)
SKU 888123
Gyártó Élőlények
Akvárium mérethez 100L alatt