Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Hal - Gurámi - Csokoládé Gurámi (Sphaerichthys osphromenoides, Maláj csokigurámi)

5 5

A Sphaerichthys osphromenoides  (Csokigurámi) egy nagyon érdekes, kisebb termetű gurámi faj. Tartása a közepesen nehéz kategóriába tartozik. Egy haladó akvaristának kifejezetten ajánlott. Szaporítása nem egyszerű, csak néhány esetet írtak le. Ebből egyet Magyarországon.
A hal a nevét csokoládé barna színéről kapta, melyen 3-4 fehér csík fut keresztbe. Igen tetszetős látványt nyújt az akváriumban. Általában az alsó, vagy a középső vízrétegekben keresgél élelem után. Picit válogatós, csak a jó minőségű száraztápot, fagyasztott és élő eleséget fogyaszt. Bár az interneten sok helyen olvashtó, hogy nagyon érzékeny és stresszes hal, saját tapasztalatunk az, hogy jól érzi magát egy erősen megvilágított, de búvóhelyekkel rendelkező növényes akváriumban is. A sűrűbb akváriumtakarítást és a nagyobb vízcseréket is megszokja. Igazi unikum egy növényes akváriumban.  


 A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Elérhetőség: Készleten

990 Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

Tudományos név: Sphaerichthys osphromenoides (Canestrini; 1860)
Magyar név: Maláj gurámi, Csokoládé csokoládégurámi
Csoport: Labirint-kopoltyúsok
Származás: Ázsia; Malajzia, Szumátra, Borneó.
Testhossz: 6 cm
Természetes élőhely: Sekély tavak és lassú folyóvizek.
Viselkedés: Félénk hal.
Táplálkozás: Ragadozó, etetésére az élő eleségek a legalkalmasabbak, pl. szúnyoglárva, tubifex. A száraz tápra esetenként rászoktatható, de az esetek nagy százalékában nem fogadja el.
Szaporodás: Nagyon nehéz.
Medence: Minimum 100 literes
Halnépesség: 100 literre 5-7 hal
Dekoráció: A növényzet nagyon dús legyen, kész dzsungel. Gyökerek, kövek is kerülhetnek medencéjébe. A talaj sötét legyen, pl. ADA Amazonia, Vizét szigorúan kezelni kell égertobozzal, tebang-levéllel vagy tőzeggel.
Hőmérséklet: 26-28°C
pH : 4,5-6,5.
Keménység: 0,56-6 NK°
Várható életkor: 2-3 év

További információk

NévHal - Gurámi - Csokoládé Gurámi (Sphaerichthys osphromenoides, Maláj csokigurámi)
Cikkszám888123
GyártóÉlőlények
Akvárium mérethez100L alatt

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem