CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

main product photo

Seachem Purigen - Kémiai szűrőanyag - 100 ml, hálóban

6 190 Ft
61 900 Ft / 1 l
Készleten
Cikkszám
165-55

Mitől más ez a termék?

Szelektáló képesség:

Seachem Purigen® a legnagyobb kapacitású szerves szűrőanyag a kereskedelemben. Semmilyen más termék nem hasonlítható a Purigen víztisztító képességéhez. A kereskedelemben kapható konkurens termékek szimpla ion cserélő termékek, míg a Purigent direkt erre a tisztító feladatra tervezték. Amikor más termékek már telítődnek fémekkel és más szennyező anyagokkal, a Purigen® éppen akkor dolgozik teljes kapacitásával. Purigen® figyelmen kívül hagyja az egyszerű szerves összetevőket, de rendkívüli hatékonysággal dolgozik a nitrogénes szerves anyagok eltávolításában. A nitrogénes összetevők forrása az akváriumban a bomlástermékek. Az akváriumban a halak, korallok, növények termelnek ilyen típusú szennyeződéseket. A Purigen® minden más szűrőanyagnál hatékonyabban távolítja el ezeket a szennyeződéseket.

Green Aqua Showroom

Kapacitás:

Purigen óriási felületének köszönhetően hatalmas kapacitással rendelkezik. A legtöbb kereskedelemben kapható termék szimplán kör alakú préselt anyag. Ezek az a szűrőanyagok még mikroszkóp alatt is simák maradnak. Purigen® kör alakú és makroretikuláris. Mikroszkópikus pórusaival többszöröse a hasznos felülete, mint egy sima gömb alakú szűrőgyantának.

Regenerálás:

A Purigen® regenerálható. Ahogy a szennyező anyagokat elnyeli a Purigen elszíneződik és egészen besötétül, barnul , befeketedik. Amikor kimerült a szűrőközeg újratölthető fehérítő áztató oldatban. Az áztató oldat szinte leégeti a szennyeződéseket a szűrőanyagról.

Használati útmutató:

Mossuk meg a szűrőanyagot használat előtt. Használjuk finom hálós zsákban. Minden 1 Liter szűrőanyag 4000 liter akváriumvizet képes megtisztítani kb. 6 hónapig. Amikor elszíneződik akkor csak áztassuk be.

Green Aqua Showroom

Áztatás, regenerálás:

Áztassuk be egy 1:1 arányú víz:fehérítő oldat (javasoljuk a Green Aqua Cleanit használatát) keverékbe, és hagyjuk állni az oldatban 24 órán át. Ne fém edényt használjunk. A helyiség jól szellőző legyen és az oldatot tartsuk távol gyerekektől.

A regeneráláskor a Green Aqua szűrőzsák NÉLKÜL kell az oldaltba tenni a Purigent, mert a fehérítő a zsákot károsítja.

Mossuk meg jól, aztán áztassuk 8 órát egy olyan oldatban amihez klórmentesítőt/vízkezelőt adunk. Bátran adjunk nagyobb mennyiségű klórtalanítót, mint az akváriumi ajánlás.
Ilyenkor a szűrőközeg színe már visszaváltozik a Purigen eredeti színére. Szagoljuk meg a Purigent, ha nincs klór szaga, akkor kész az újrafelhasználásra. Figyeljünk rá, hogy néhány termék ideiglenesen beszennyezheti a Purigent és az újratöltése nehézkessé válhat. Ne használd újra, ha klór szagot érzel. Ilyen esetben áztassuk be még egyszer klórtalanító/vízkezeló oldatba.

Seachem Purigen Regeneration

A Purigen® tengeri és édesvízi akváriumokhoz is használható.

Kiszerelések:

100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L, 2 L, 4 L, 20 L

Bővebb infó a gyártó oldalán

Minden szűrőnek alapvetően három szerepe van. Fontossági sorrendben:

Nitrifikáció
Ez a legfontosabb! Az akváriumban keletkező mérgező és algásodást okozó ammóniát le kell bontani. Minél gyorsabban. A szűrőben tenyésző milliárdnyi baktérium nitritté, majd nitráttá alakítja az ammóniát.

Vízforgatás
A tápanyagoknak (növénytáp és CO2) el kell jutnia a növényekhez. A szilárd bomlástermékeket lebegésben kell tartani. Fontos a jó teljesítmény.

Víztisztítás
A szilárd bomlástermékeket fizikailag el kell távolítani az akváriumból és a szűrőben le kell bontani, illetve takarításkor el kell távolítani.

Ahhoz, hogy egy szűrő mindhárom szerepét maradéktalanul ellássa, több szempontnak kell megfelelnie. Megfelelő méretű vödörrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű szűrőanyagot legyen képes tárolni. A benne lévő szűrőanyagnak megfelelő minőségűnek és fajtájúnak kell lennie. A szűrőben elhelyezett pumpának megfelelő teljesítménnyel kell rendelkeznie. A szűrőnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a körülményes folyamat ne tántorítsa el az akvaristát a rendszeres karbantartástól. A szűrőnek ráadásul megbízhatónak is kell lennie, senki nem szeretné a nappaliját vagy irodáját eláztatni egy megrepedt csap vagy illesztés miatt.

Bővebben a szűrő választási tájékoztató oldalunkon.

További információ
NévSeachem Purigen - Kémiai szűrőanyag - 100 ml, hálóban
Cikkszám165-55
EAN5993250006135
Súly (kg)0.200000
GyártóSeachem
Szűrőanyag típusaKémiai víztisztító
Is on SaleNem 
Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
GreenWorks dekoráció - Vasfa M méret Előző GreenWorks dekoráció - Vasfa M méret
Ugrás fel