INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Seachem Plant Pack Fundamentals növénytáp csomag - 3x100 ml

6 790 Ft
22 633 Ft / 1 l
Raktáron
Cikkszám
1105-55

Tökéletes csomag kezdők akvakertészek számára!

A Flourish™ egy összetett, általános növénytáp, ami az alapvető tápanyagokat biztosítja az akvárium növényei számára. Nagy mennyiségben juttathatunk kálciumot, magnéziumot, vasat és más fontos mikro elemeket a vízbe. Sok növény esetén érdemes makro elemekkel is kiegészíteni a tápozást, például nitrogénnel, foszfáttal és káliummal.

Javasolt adagolás: 5ml (egy kupak) / 250 liter heti egyszer (sok növény esetén heti kétszer)

Összes nitrogén 0,07%, Elérhető foszfát (P2O5)0,01%, Kalcium (Ca)0,14%, Magnézium (Mg)0,11%, Kén (S)0,2773%, Bór (B)0,009%, Klórt (Cl)1,15%, Kobalt (Co)0,0004%, Réz (Cu)0,0001%, Vas (Fe)0,32%, Mangán (Mn)0,0118%, Molibdén (Mo)0,0009%, Nátrium (Na)0,13%, Cink (Zn)0,0007%

A Flourish Iron növénytáp magas vas-koncentrációjú (10,000 mg/L Fe2+) glukonát oldat. Ez a növények számár sokkal könnyebben felvehető, mint a más vastartalmú készítményekben található Fe3+.  Olyan esetekben javallott a használata, amikor a növények vas igénye meghaladja azt a szintet amit a Flourish növénytáp vagy egyéb tápok a vízbe juttatnak vagy vashiány-tüneteket tapasztalunk (rövid és gyenge stem-ek, sárguló levelek az erezetek között). Foszfátot és nitrátot nem tartalmaz. A vas mellett a növényeknek további nyomelemekre (Micro tápanyagok) és Macro tápanyagokra is szükségük van. 

Az EDTA (Fe+3) alapú vas növénytápokhoz képest a Fe+2 formájú vas növénytáp tartalmát a növények könnyebben, kisebb fiziológiai energiával tudják felhasználni. 

Használati útmutató: Adagoljunk 1 kupak (5 ml) tápot 200 literenként egyszer vagy kétszer hetente. Kisebb dózisokhoz a kupakban 1ml-es osztás van. Használjunk vas teszteket a megfelelő értékek leolvasására. A használatát akkor javasoljuk, ha vashiány tüneteket (általában az új leveleken látszik az erezetek közötti sárgulás és rövid, törékeny stem-ek) tapasztalunk az akváriumban. 

Összetevők: Vas (Fe) 1.0%

Flourish Excel™ egy természetes, szerves szénforrás. Minden növénynek szüksége van szénre, melyet általában a CO2 beoldásból érnek el, de egyszerű szerves vegyületekből is nyerhetnek. A CO2 vagy a Flourish Excel™ adagolása nem zárja ki egymást, nagynyomású szén-dioxid rendszerek használata esetén is javasolt a folyékony szénforrás adagolása. A szénforrás biztosítása mellett a Flourish Excel™ előnye, hogy a vas Fe+2 formáját tartalmazza, az Fe3+ formával szemben ami pH5,5 felett instabillá válik.

Flourish Excel™ nagy előnye a többi ismert folyékony szénforrással, például az Easy-Carbo termékkel szemben, hogy az anyag 24 óra alatt bomlik csak le a vízben, míg a többi hasonló termék 6 óra után eloszlik. Ennek köszönhetően az adagoláshoz nem kell megvárnunk a lámpa felkapcsolását, hanem reggelente a többi táppal együtt adható.

Adagolás:
Első alkalmazáskor vagy nagy vízcsere után (40% fölötti) használjon 40 literenként 1 kupakot (5 ml). Ezután naponta vagy kétnaponta (növénymennyiségtől függen) 200 literenként 1 kupakot (5 ml) adagoljon. Sok növénnyel ültetett akvárium esetén a gyári adagolás maximum másfélszerese ajánlott! FIGYELEM: Ez a termék veszélyjeles termék, kérjük kezelje fokozott óvatossággal.

További információ
Név Seachem Plant Pack Fundamentals növénytáp csomag - 3x100 ml
Cikkszám 1105-55
EAN 5994460028160
Gyártó Seachem

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Tropica Specialized növénytáp - 125 ml Előző Tropica Specialized növénytáp - 125 ml
Ugrás fel