The wishlist name can't be left blank

Seachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 250ml

Seachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 250ml

A MatrixCarbon™ egy speciális aktívszén szűrőanyag. Gömb formája miatt optimális hidrodinamikájú közeg, ezért nem tömörödik be. A formája miatt nem fogja vissza a szűrő teljesítményét, de nagy szűrőfelülete és macroporózus szerkezete miatt kiemelkedő szűrést biztosít.

A MatrixCarbon™ kevés hamut tartalmaz, ezért minimális hatása van a víz pH értékére. Még desztillált víz hozzáadása esetén sem emelkedik a pH 7.0 fölé. Miközben a legtöbb aktívszén tartalmaz foszfátot a Seachem MatrixCarbon™ tartalmazza a legkevesebbet a legnagyobb márkák közül. A MatrixCarbon™ a legtöbb minőségi aktívszénnél jobban teljesít, amikor a tároló kapacitást, a hatékonyságot és a használhatóságot vizsgáljuk.

Kiszerelések: 100 ml 250 ml, 500 ml, 1 L, 2 L, 4 L, 20 L, 100 L

Bővebb információ a "Termék leírás" menüpont alatt.

Raktáron
SKU
106-55
4 290 Ft

Használati útmutató: 250 ml aktívszén elégséges 400 liter akvárium szűrésére néhány hónapig.

A MatrixCarbon™ nagyon tiszta és majdnem teljesen pormentes. A legjobb eredmény érdekében a MatrixCarbon™ a legnagyobb áramlásba tegyük, hogy a legtöbb víz járja át. Elhelyezhetjük a külső szűrőben vagy más szűrőben ahol elég nagy az áramlás.

Miben más a Seachem MatrixCarbon?

Forma: Gömb

Átmérő: 2.39 mm

Sűrűség: 0.49 g/cc

Pórusok mérete (PV): 0.55-0.65 mL/cc

Total felület (TSA): 500-600 m2/cc

TSA/PV: 770-1100 m2/mL

Iodine # >1000 Molasses # >600

pH in distilled water: <7.2 Leachable

Phosphate: <0.00001 g/cc

Miközben az aktívszénre mint kémiai szűrőanyagra tekintünk ez nem teljesen pontos megfogalmazás. Tulajdonképpen egy mechanikai szűrőközeg is, de csak molekuláris méretű mechanikai szennyeződéseket képes kiszűrni. Teszi ezt az egészen apró hasadékokkal, repedésekkel, amit mást néven macro- és micropórusoknak nevezünk. Az aktívszén micropórusai a fémeket és a kisebb ionokat (mint a trace ásványok) távolítják el és légszűrőként működnek, miközben a macropórusok elsősorban a nagyobb szerves molekulákat (mint a nitrogén szennyeződések) távolítja el és mint vízszűrő funkcionál. Az aktívszén gyártásánál az összetevők alapján alakul ki, hogy macro vagy micropórusos szerkezetű lesz. Ha az aktívszén kókuszhéj és más szerves anyagokból készül micropórusos szerkezetű lesz. Ha az alapanyag bitumenes szén az aktívszén macropórusos szerkezetű lesz. A MatrixCarbon™ egy bitumenes szén alapú macropórusos szerkezetű aktív szén.

Ez az egyetlen gömb alakú aktívszén a kereskedelemben ami a szerkezetből adódóan maximális áramlást biztosít. És ugyanennek a szerkezetnek köszönhető, hogy a legalacsonyabb foszfát mennyiséget engedi a vízbe. Minden aktívszén tartalmaz foszfátot. De nem mindegy mennyit enged ki magából.

Bővebb információ az aktívszénről.

Bővebb infó a gyártó oldalán

További információ
Name Seachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 250ml
SKU 106-55
Gyártó Seachem
Szűrőanyag típusa Kémíai, víztisztító