CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Seachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 1 liter

10 290 Ft
10 290 Ft / 1 l
Készleten
Cikkszám
107-55

Használati útmutató: 250 ml aktívszén elégséges 400 liter akvárium szűrésére néhány hónapig.

A MatrixCarbon™ nagyon tiszta és majdnem teljesen pormentes. A legjobb eredmény érdekében a MatrixCarbon™ a legnagyobb áramlásba tegyük, hogy a legtöbb víz járja át. Elhelyezhetjük a külső szűrőben vagy más szűrőben ahol elég nagy az áramlás.

Miben más a Seachem MatrixCarbon?

Forma: Gömb

Átmérő: 2.39 mm

Sűrűség: 0.49 g/cc

Pórusok mérete (PV): 0.55-0.65 mL/cc

Total felület (TSA): 500-600 m2/cc

TSA/PV: 770-1100 m2/mL

Iodine # >1000 Molasses # >600

pH in distilled water: <7.2 Leachable

Phosphate: <0.00001 g/cc

Miközben az aktívszénre mint kémiai szűrőanyagra tekintünk ez nem teljesen pontos megfogalmazás. Tulajdonképpen egy mechanikai szűrőközeg is, de csak molekuláris méretű mechanikai szennyeződéseket képes kiszűrni. Teszi ezt az egészen apró hasadékokkal, repedésekkel, amit mást néven macro- és micropórusoknak nevezünk. Az aktívszén micropórusai a fémeket és a kisebb ionokat (mint a trace ásványok) távolítják el és légszűrőként működnek, miközben a macropórusok elsősorban a nagyobb szerves molekulákat (mint a nitrogén szennyeződések) távolítja el és mint vízszűrő funkcionál. Az aktívszén gyártásánál az összetevők alapján alakul ki, hogy macro vagy micropórusos szerkezetű lesz. Ha az aktívszén kókuszhéj és más szerves anyagokból készül micropórusos szerkezetű lesz. Ha az alapanyag bitumenes szén az aktívszén macropórusos szerkezetű lesz. A MatrixCarbon™ egy bitumenes szén alapú macropórusos szerkezetű aktív szén.

Ez az egyetlen gömb alakú aktívszén a kereskedelemben ami a szerkezetből adódóan maximális áramlást biztosít. És ugyanennek a szerkezetnek köszönhető, hogy a legalacsonyabb foszfát mennyiséget engedi a vízbe. Minden aktívszén tartalmaz foszfátot. De nem mindegy mennyit enged ki magából.

Bővebb infó a gyártó oldalán

Minden szűrőnek alapvetően három szerepe van. Fontossági sorrendben:

Nitrifikáció
Ez a legfontosabb! Az akváriumban keletkező mérgező és algásodást okozó ammóniát le kell bontani. Minél gyorsabban. A szűrőben tenyésző milliárdnyi baktérium nitritté, majd nitráttá alakítja az ammóniát.

Vízforgatás
A tápanyagoknak (növénytáp és CO2) el kell jutnia a növényekhez. A szilárd bomlástermékeket lebegésben kell tartani. Fontos a jó teljesítmény.

Víztisztítás
A szilárd bomlástermékeket fizikailag el kell távolítani az akváriumból és a szűrőben le kell bontani, illetve takarításkor el kell távolítani.

Ahhoz, hogy egy szűrő mindhárom szerepét maradéktalanul ellássa, több szempontnak kell megfelelnie. Megfelelő méretű vödörrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű szűrőanyagot legyen képes tárolni. A benne lévő szűrőanyagnak megfelelő minőségűnek és fajtájúnak kell lennie. A szűrőben elhelyezett pumpának megfelelő teljesítménnyel kell rendelkeznie. A szűrőnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a körülményes folyamat ne tántorítsa el az akvaristát a rendszeres karbantartástól. A szűrőnek ráadásul megbízhatónak is kell lennie, senki nem szeretné a nappaliját vagy irodáját eláztatni egy megrepedt csap vagy illesztés miatt.

Bővebben a szűrő választási tájékoztató oldalunkon.

További információ
NévSeachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 1 liter
Cikkszám107-55
EAN5993250006067
Súly (kg)1.200000
GyártóSeachem
Szűrőanyag típusaKémiai víztisztító
Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Seachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 250 ml Előző Seachem MatrixCarbon - Aktívszén szűrőanyag - 250 ml
Ugrás fel