The wishlist name can't be left blank

Seachem Flourish Phosphorus - foszfor (P) növénytáp 250 ml

Seachem Fluorish Phosphorus - foszfát növénytáp - 250 ml

A Flourish Phosphorus növénytáp 4500 ml/l kálium-foszfátot (KH2PO4) tartalmazó oldat. Az ismert és közzétett összetétele miatt pontos szinteket állíthatunk be az akváriumban. A többi nitrátot és foszfátot együttesen tartalmazó táppal ellentétben ez a nitrátmentes oldat a foszfát-szint pontos beállítását teszi lehetővé anélkül, hogy a nitrátot túladagolnánk. A foszfor adagolásával a növények növekedését felgyorsíthatjuk és hatékonyan küzdhetünk a zöld pontalga ellen.

Teljesértékű tápozáshoz Flourish Nitrogen (nitrát) és Flourish Potassium (kálium) tápokkal együtt használjuk. A termék leírásban megtalálható a pontos összetevők listája.

Raktáron
SKU
196-55
3 890 Ft

Miben más a termék?
A többi nitrátot és foszfátot együttesen tartalmazó táppal ellentétben ez a nitrátmentes oldat a foszfát-szint pontos beállítását teszi lehetővé anélkül, hogy a nitrátot túladagolnánk.

Használati útmutató:
KEZDŐKNEK: 2.5ml (fél kupaknyi) / 80l akváriumvíz heti 1-2x ha foszfáthiányra utaló tüneteket látunk (lassú növekedés, sötétzöld levelek, zöld pontalga jelenléte).

HALADÓKNAK: a kezdőknek előírt adag a foszfor szintet 0.05 ppm-el (a foszfát szintet pedig 0.15 ppm-el) emeli. Az ideális foszfátszintek a gyári javaslat szerint 0.15-1 ppm között mozognak.

A Green Aqua és EI szerint 1-3 ppm között kell legyenek! A foszfát szint mérésére használjunk a Green Aqua-nál kapható foszfát teszteket. A foszfát szint beállítására használjuk a 0.8vp=m képletet, ahol a "v" az akvárium gallonban megadott térfogata a "p" a kívánt foszfát-szint emelés és az "m" a használni kívánt tápoldat mennyisége ml-ben. Példa: ahhoz, hogy 20 gallon akváriumvizet 0.1 mg/l foszfátszinttel emeljünk használjunk 0.8*20*0.1 = 1.6 ml tápoldatot.

Összetevők: Total foszfát (P2O5) 0.3% Oldott kálium (K2O) 0.2% Kálium-foszfátból származó összetétel.

Bővebb infó a gyártó oldalán.

További információ
Name Seachem Flourish Phosphorus - foszfor (P) növénytáp 250 ml
SKU 196-55
Gyártó Seachem