CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

main product photo

Seachem CupriSorb - Kémiai szűrőanyag - 500 ml

12 690 Ft
25 380 Ft / 1 l
Készleten
Cikkszám
203-55

Adagolás:

100 ml - 240l akvárium vízhez használható

Használjon 250 ml CupriSorbot minden 600 liter akvárium vízhez, ezzel legfeljebb 7500 mg (12 ppm) réz távolítható el. Használjon szűrőzsákot, mint például a The Bag™ vagy a Green Aqua sűrűszövésű szűrőzsák.  A legjobb eredmény érdekében a CupriSorb-ot úgy kell elhelyezni, hogy a legtöbb víz haladjon át rajta, ajánlott külső szűrőkben a perlonvatta alá tenni. A kimutathatatlan szubsztrát kimosódásának eltávolítása céljából a réz a CupriSorb-ot legalább 2 hétig használják, miután a rézvizsgálatok nem tartalmaznak rézt.

Telítődéskor a gyanta golyócskák sötétkékre szineződnek. A kimerülés ellenőrzésére réz teszt használata ajánlott!

Regenerálás:

A regenáráláskor ne használjon fém edényt! Jól szellőző helyen regenerálja a terméket, mindig viseljen védőfelszerelést! 

Műanyag edénybe öntsön 2 rész vizet és 1 rész háztartási sósavat és 1 órát áztassa. Ismételje annyiszor az előző műveletet amíg a termék visszanyeri eredeti színét. Ezután jól öblítse át csapvízzel a CupriSorbot és adjon 0.5 liter vízhez annyi nátrium-karbonátot amíg már nem pezseg az oldat. Öblítse át új csapvízzel és helyezze vissza a szűrőbe.

Ha többszöri regenerálás után sem nyeri vissza eredeti színét regeneráljuk a Purigenhez hasonlóan. 

Minden szűrőnek alapvetően három szerepe van. Fontossági sorrendben:

Nitrifikáció
Ez a legfontosabb! Az akváriumban keletkező mérgező és algásodást okozó ammóniát le kell bontani. Minél gyorsabban. A szűrőben tenyésző milliárdnyi baktérium nitritté, majd nitráttá alakítja az ammóniát.

Vízforgatás
A tápanyagoknak (növénytáp és CO2) el kell jutnia a növényekhez. A szilárd bomlástermékeket lebegésben kell tartani. Fontos a jó teljesítmény.

Víztisztítás
A szilárd bomlástermékeket fizikailag el kell távolítani az akváriumból és a szűrőben le kell bontani, illetve takarításkor el kell távolítani.

Ahhoz, hogy egy szűrő mindhárom szerepét maradéktalanul ellássa, több szempontnak kell megfelelnie. Megfelelő méretű vödörrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű szűrőanyagot legyen képes tárolni. A benne lévő szűrőanyagnak megfelelő minőségűnek és fajtájúnak kell lennie. A szűrőben elhelyezett pumpának megfelelő teljesítménnyel kell rendelkeznie. A szűrőnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a körülményes folyamat ne tántorítsa el az akvaristát a rendszeres karbantartástól. A szűrőnek ráadásul megbízhatónak is kell lennie, senki nem szeretné a nappaliját vagy irodáját eláztatni egy megrepedt csap vagy illesztés miatt.

Bővebben a szűrő választási tájékoztató oldalunkon.

További információ
NévSeachem CupriSorb - Kémiai szűrőanyag - 500 ml
Cikkszám203-55
EAN5994460020430
Súly (kg)0.600000
GyártóSeachem
Szűrőanyag típusaKémiai víztisztító
Is on SaleNem 
Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Seachem CupriSorb - Kémiai szűrőanyag - 250 ml Előző Seachem CupriSorb - Kémiai szűrőanyag - 250 ml
Ugrás fel