Seachem Ammonia Alert - Ammónia teszt

Seachem Ammonia Alert™ Seachem Ammonia Alert™ egy innovatív teszt, ami képes folyamatosan visszajelezni a víz ammónia tartalmát. A teszten lévő szenzor sárgáról zöldre, majd kékre változik az ammónia koncentrációnak megfelelően. Nem szükséges ammónia teszt az Ammonia Alert használatával. A szenzor már egész kis mértékű ammóniát érzékel (0.05 mg/L), így lehetőségünk van az azonnali cselekvésre mielőtt halaink bármiféle stresszt mutatnának. A teszt tengeri és édesvízi akváriumokban is használható. Ideális környezetben a teszt sárga vagy kicsit sárgás zöld színt mutat. Normálisnak mondható, ha a teszt zöldes árnyalatú lesz, ha kiszárad. Ilyen esetben vízbe visszatéve néhány nap alatt megfelelő értéket mutat. A teszt 15 perces válaszidővel képes megmutatni, ha gond van az akváriumban lévő ammónia szintjével vagy emelkedik az ammónia szint. Az ammónia szint csökkenését már lassabban követi. 4 óra kell, hogy a teszt a mérgező szintről normálisra váltson az ammónia szint beállítása után.
Raktáron
SKU
10-55
3290Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Miben más mint a többi teszt?

Az Ammonia Alert™ kilencszer tovább tart mint a hasonló termékek. 1 évig használható, mit általánosságban a többi termék 4-6 hétig. Ammonia Alert™ fele akkora mint a hasonló termékek. Kicsi, letisztult, nem vonja el a figyelmet az akváriumról. Már 0.02 mg/L ammónia szint emelkedés is zöldes elszíneződést mutat a teszt felületén. Az össz ammónia értéke (ionizált és szabad ammóniából) tengeri akváriumoknál 0.25 mg/L 8.3 pH esetén, édesvízi akváriumnál 7.0 pH-nál 3.6 mg/L.

A szabad ammónia sokkal toxikusabb mint az ionizált ammónia. Szabad ammónia esetén a teszt 0.05 mg/L-nél színeződik, 0.2 mg/L-nél riaszt és 0.5mg/L-nél vált toxikusra. A riasztási szint néhány napig megengedett, a toxikus szint rendkívül rövid idő alatt okoz problémát és halpusztulást. A terméket nem javasolt nagyon savas pH-jú vízben használni.

Karbantartás, tisztítás: Semmiféle speciális karbantartás nem szükséges, csak az algát távolítsuk el egy puha lágy tisztítókendővel. Ne érjünk hozzá a szenzorhoz kézzel, mivel a bőrben található olaj és zsír károsítja az érzékelőt. Ne áztassuk, ne mossuk szappannal és ne dörzsöljük a szenzort. Az érzékenység idővel javul, de vigyázzunk rá hogy a szenzor ne száradjon ki. Bár a kiszáradás nem károsítja a terméket, vigyázzunk rá, hogy ez ne történjen meg. A leolvasás természetes napfénynél a legjobb vagy természetes fényű megvilágításnál. A vörös színt kiemelő fények, kevésbé érzékelhetővé teszik a zöldes, kékes elszíneződéseket. A teszt gyors válaszadása könnyen ellenőrizhető, ha egy ammóniás üveg fölé tartjuk. Viszonylag gyorsan elszíneződik majd.

Bővebb infó a gyártó oldalán

További információ
Name Seachem Ammonia Alert - Ammónia teszt
SKU 10-55
Manufacturer Seachem
 

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.