Referenciák

The Green Aqua és az ADA Magyarország csapata a kezdetektől fogva rengeteg exkluzív akváriumot épített - a törökbálinti galériában található 21 akvárium és versenyakváriumok mellett - számos magyarországi vállalatnál és magánszemélynél. Az akvárium tervezés mellett akvapónia építéssel is foglalkozik a csapatunk.

A következőkben felsorolunk néhányat a kiemelt külső munkáink közül - a teljesség igénye nélkül. Az általunk nyújtott szolgáltatásokról bővebben az akvárium tervezés és karbantartás oldalainkon tájékozódhatnak.

line

Bank of China

Bank of China - budapesti iroda

Premier Nyomda

Premier offszetnyomda

Parafix Hungária

Parafix Hungária irodái

Ilpea Profext Kft.

Ilpea Profext műanyagfeldolgozó

Zséda akváriuma

Zséda akváriuma - Spektrum Home

Szandi akváriuma

Szandi akváriuma - TV2

Sarka Kata - Hajdú Péter akváriuma

Sarka Kata - Hajdú Péter akváriuma

United Shipping Kft.

United Shipping Kft.

line


Premier offszetnyomda

A Green Aqua egyik legnagyobb büszkesége volt a képen látható, a hosszú évekig (!) algamentesen működő csodálatos 120x45x45 cm méretű opti-white akvárium, fölötte 2 ADA Solar lámpával és alatta két Eheim szűrővel, egy 2080-al és egy 2075 szűrővel. Az irodában nyáron - főleg munkaidőn kívül uralkodó hőség miatt egy Aqua Medic Titan 150 akváriumi klímát is elhelyeztünk, ez tökéletesen le tudja hűteni 23-24 fokra a 243 liter vizet. Az akváriumot az iroda közepén helyeztük el, három oldalról jól mutat. A nyomda egyik tulajdonosa által készített remek budapesti képpel együtt a tér látványa magával ragadó. Az akváriumnak az Earth-Wind-Fire nevet adta a tulajdonosa. Videó is készült róla!

Az akváriumban 2015 novembere óta a Green Aqua európai bronzérmes alkotása, a Before the Creation of Adam kézzel faragott bazalt szikláira alapuló futurisztikus berendezés látható, Riccardia és Parvula növényekkel, és egy nagyobb vörös neonhal rajjal. Az akvárium világítását pedig 2 db. ADA AquaSky Twin LED lámpára cseréltük.

Earth-Wind-Fire
Earth-Wind-Fire a Premier nyomdában
Earth-Wind-Fire a Premier nyomdában

 

line

BANK OF CHINA

A neves kínai bank budapesti irodájában készítettük el ezt a mindössze 90 cm széles ékszert. A hajlított előlapra azért volt szükség, mert ez az opti-white akvárium közvetlenül az iroda bejáratánál helyezkedik el, és a fengsuj szabályai nem engedik a bejárattal szemben a szögletes éleket. A világításról egy fehér színű ADA Solar 150W-os halogén lámpa, a szűrésről egy Eheim 2180 fűtős külső szűrő gondoskodik, de további olyan extrákkal is felszereltük a rendszert mint a növénytáp adagoló, a 11W-os Eheim UV 800 készülék, és az akvárium hűtését segítő ventilátorok.

A fehér színű bútor jól illeszkedik a fehér falakhoz, láthatatlanná teszi azt. A bútor hajlított előlapja illeszkedik az akvárium vonalához, tökéletes negyed ellipszis-ívet alkotva. A bútor előlapja egyben kinyitható. A kínai hagyományoknak megfelelően az akváriumban piros színű halakat helyeztünk el.

A Red Moor és megkövesedett fa kő hardscape a sárkány és egy kígyó harcát szimbolizálja, az inspirációt a világhírű Hongkong-ban élő akvarista Dave Chow alkotása adta. Az akváriumot mindössze heti egyszer, két órában karbantartjuk, ez a jól kitalált technika miatt tökéletesen elegendő az algamentes látképhez. A technika - ahogyan az első fénykép jobb oldalán is látható - olyannyira kitölti a teret, hogy néha az az érzésünk, hogy egy autó motorházába pillatunk, amikor a bútor ajtaját kinyitjuk.

Ez az akvárium 2014 áprilisa óta dísze a bank irodájának, a motoros haletető helyett az igazgatóság munkatársai vállalták az etetést, és a párolgás miatti vízfogyást is heti 1-2x ők pótolják.

Bank of China akvárium

Bank of China akvárium

Bank of China akvárium

 

ZSÉDA AKVÁRIUMA

McMenemy Márk megkeresésére, a Spektrum Home televízióban látható GreenTeam című műsor forgatása közben (2012-ben), Zsédánál építettük ezt a kis 60x30x36 cm-es (60 literes) akváriumot. A magyar énekesnő azóta is boldog tulajdonosa a nappalijában elhelyezett alkotásnak. A teljes műsor a TV-műsorok oldalunkon tekinthető meg.

Zséda akváriuma

TOVÁBBI ÜGYFÉL-AKVÁRIUMAINK

Ezeket a képeket vízcsere közben készítettük eről az óriási, 200x60x60 cm-es növényes akváriumról, amelyet egy nagyon kedves ügyfelünknél készítettünk és karbantartunk. A képek készítésekor az akvárium fölötti világítás fa takarólapjai még nem készültek el. Az angol ablak mellett elhelyezett akvárium az étkezőnek ad még otthonosabb hangulatot.

Ügyfél-akvárium

Ügyfél-akvárium

Ügyfél-akvárium

AKVAPÓNIA ÉPÍTÉS ISKOLÁKBAN

Akvapónia építés

Növényes akvárium
Növényes akvárium
Akvakertészet
Lélegzetelállító látvány, kristálytiszta víz. Természetes, stabil ökoszisztémák.
különlegességek hollandiából
Új Aquaflora növények
Mostantól más kertészeteknél nem elérhető, új fajtákat is forgalmazunk.
Aquaflora növények
Fényképes leírás a Green Aqua galériájának 22 akváriumában felhasznált technikával és élőlényekkel. (A versenyakváriumaink fotói itt találhatóak.)
Működésének 10. éve elején megnyittuk a Green Aqua vadonatúj galériáját Budapesten! Az új bolt több, mint háromszor nagyobb mint a régi. Nézze meg!
Green Aqua növény wellness csomag
Macro és Micro tápanyagok, CO2 pótlás. Növény wellness csomagjaink.
Green Aqua alga tájékoztató
Algásodás, ködös víz, felszín hártya? Segítünk a megoldásban!
Minden, amit a karbantartásról tudni kell. Olvassa el az RO tájékoztatót is.
Miért van szén-dioxidra szüksége az akváriumi növényeinknek?
Rotala 'Hra', Green
Minden a növényválasztásról és a telepítésről. Fotó: Rotala H'ra, Green.
Nano akváriumok, CO2, szűrés. Termékbemutatók, inspiráció.