The wishlist name can't be left blank

Hal - Márna - Vörösorrú torpedómárna - Puntius denisonii

A Puntius denisonii (Vörösorrú torpedómárna) természetes élőhelyén erősen veszélyeztetett fajjá vált.A farokúszó villás és a végén fekete és sárga csík található. A test ezüstös színű, amelyen egy vastag fekete vízszintes vonal húzódik az orrtól egészen a farokúszó tövéig. A fekete vonal fölött a test zöldes színű, és az orrtól a hátúszó vonaláig egy vörös csík is húzódik. A hátúszó első pár sugara is vörös színű, a többi úszó színtelen. A márnák közt az egyik legbékésebb, de viszonylag nagy termete miatt, nagyobb méretű akváriumokba ajánlott. Könnyen tartható, a víz paramétereire kevésbé érzékeny. Minden táplálékot elfogad.

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
Raktáron
SKU
888075
1 990 Ft

Tudományos név: Puntius denisonii (Day; 1865)
Szinonímák: Barbus denisonii, Crossocheilus denisonii, Labeo denisonii
Magyar név: Vörösorrú torpedómárna
Csoport: Pontyfélék Származás: Ázsia; Nyugat-India
Testhossz: 15 cm
Természetes élőhely: Gyors folyású, oldott oxigénben gazdag hegyi folyókban és patakokban.
Viselkedés: Alapvetően békés, aktív csapathal, érdemes biotóp akváriumban tartani, olyan halakkal, amelyeknek hasonlóak az igényeik. Ha nem csapatban tartjuk, agresszívvé és csipkelődőssé válhat.
Táplálkozás: Mindenevő; Természetes élőhelyén rovarlárvákat és rovarokat eszik, valamint az algát is csipegeti. Akváriumban elfogadja a száraz tápokat is, de fontos, hogy élő és fagyasztott eleséget is adjunk neki. 
Szaporítás: Akváriumi körülmények között nagyon ritka
Medence: Minimum 200 literes
Halnépesség: 300 literre 6 hal;
Dekoráció: Aljzatnak homokot, vagy kavicsot használjunk, valamint néhány nagyobb, laposabb követ. A vízmozgás legyen erős. Gyökerekkel és ágakkal díszíthetjük a medencét.
Hőmérséklet: 20-26 °C
pH: 6,8-7,8
Keménység: 5-25 NK°
Várható életkor: 5-8 év

További információ
Name Hal - Márna - Vörösorrú torpedómárna - Puntius denisonii
SKU 888075
Gyártó Élőlények