CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Hal - Kalászhal - Törpe pettyes kalászhal (Pseudomugil gertrudae)

1 190 Ft
Készleten
Cikkszám
888048

Tudományos név: Pseudomugil gertrudae (Weber; 1911)
Szinonímák: Kék szemű gertrudes
Magyar név: Törpe pettyes kalászhal
Csoport: Kalászhalak
Származás: Észak-Ausztrália, Pápua Új-Guinea
Testhossz: 3 cm
Természetes élőhely: Mocsarak, lápos területek és kis erdei patakok.
Viselkedés: Békés, aktív csapathal. Hasonló méretű halakkal jól együtt tartható, de inkább külön a számukra berendezett akváriumban tartsuk.
Táplálkozás: Mindenevő; nem válogatós az élő eleségtől a száraz tápokig mindent megeszik.  
Szaporítás: Elég könnyű
Medence: Minimum 30 literes
Halnépesség: 40 literre 6-8 hal
Dekoráció: Legjobban egy növényekkel sűrűn beültetett akváriumban érzi jól magát. Telepíthetünk vízfelszínen úszó növényeket is, mert a halak a vízfelszín közelében úsznak.
Hőmérséklet: 23-30°C
pH: 5,2-7,5
Keménység: 5-12 NK°
Várható életkor: 3-5 év

   A halak, garnélák és csigák beszoktatás az új akváriumba rendkívül fontos.  Hiszen a legtöbbször a kereskedésben más paraméterekkel rendelkezik az élőlények vize, mint otthonunkban. Sok élőlény kényes a hirtelen vízparaméter változásokra, ezért az akvárium vízbe való szoktatás elengedhetetlen. 

   Beszoktatási metódus 1.

   A kereskedésben megvásárolt élőlény (hal, garnéla stb.) zacskóját tegyük az akváriumba 15-20 percre, hogy a vizek hőmérséklete kiegyenlítődjön. Hőkiegyenlítés után óvatosan öntsük ki az élőlényeket egy tiszta edénybe (több zacskó esetén külön edényekbe). Ezután 20 percenként adagoljunk 1 dl akvárium vizet az edénybe. Legalább 2-3 órát akklimatizáljuk így új élőlényeinket. A halakat/garnélákat egy háló segítségével tegyük át az edényből az akváriumba.

   tipp: A Seachem Stress Guard készítménnyel 30-60 percre csökkentheti a beszoktatási időt.

   Beszoktatási metódus 2.

   A kereskedésben megvásárolt élőlény (hal, garnéla stb.) zacskóját tegyük az akváriumba 15-20 percre, hogy a vizek hőmérséklete kiegyenlítődjön. Hőkiegyenlítés után óvatosan szúrjunk 4-5 kisebb lyukat a zacskóra, miközben az a víz tetején úszik az akváriumban. Fordítsuk meg, hogy a lyukakon keresztül beáramolhasson az akváriumvíz. Hagyjunk legalább 2-3 órát a víz keveredésére. Eresszük be a halakat/garnélákat az akváriumba.

   Milyen napszakban ideális az új lakók telepítése?

   A legideálisabb a lámpa feloltás előtti időszak. A halak még nem aktívak, ilyenkor lehet a legnyugodtabban beengedni az új lakókat. Hamarabb megtalálják a búvóhelyet és van idejük megismerni az új akváriumot, az aktív időszak előtt.
   Természetesen egyéb napszakokban is be lehet őket engedni, de ilyenkor fokozottan ügyeljünk, hogy a régi lakók hogyan reagálnak az újakra. Fontos, hogy amennyiben van CO2 rendszerünk, a betelepítés előtt 2-3 órával állítsuk le a széndioxid adagolást. 

   Mikor etethetem a halaimat, garnéláimat leghamarabb?

   Tanácsos a frissen betelepített halakat, garnélákat 24 órát koplaltatni. Sokszor nem is fogadják el az eleséget, de a stressz okozhat problémát az emésztésükben is.

   Mennyi halat rakhatok az akváriumba?

   Ezzel kapcsolatosan olvassa el ezt a blogbejegyzésünket.

   Mivel etessem a halaimat?

   Ezzel kapcsolatban olvassa el ezt a blogbejegyzésünket.

   További információ
   NévHal - Kalászhal - Törpe pettyes kalászhal (Pseudomugil gertrudae)
   Cikkszám888048
   EAN5994460995073
   Súly (kg)0.010000
   GyártóÉlőlények
   Származási helyÁzsia, Ausztrália

   NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
   A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

   Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

   NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
   A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

   VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
   Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

   MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
   Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy átvételtől számított 48 órán belül eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

   Szállítás akár 24 órán belül
   Vagy vedd át személyesen boltunkban
   Hal - Kalászhal - Villásfarkú kalászhal (Pseudomugil furcatus) Előző Kék szemű villásfarkú kalászhal - Popondetta furcata
   Ugrás fel