The wishlist name can't be left blank

Hal - Elevenszülő - Black molly - Poecilia sphenops

A Black Molly (Poecilia sphenops) igazi adu ász lehet, ha az akváriumban elszaporodik a fonál alga. 4-5 egyed képes kipucolni egy 200-250 literes medencét. Mélyfekete színe és jámbor jelleme miatt közkedvelt az akvaristák körében. Kicsit félős, de idővel megszokja az új helyét és bátrabbá válik. Igényli a jól szűrt, tiszta vizet. 

A fekete molly vagy más néven black molly változat teste „bársonyos” fekete, néha zöldessárga pikkelyekkel. A teljesen fekete változatot Németországban tenyésztették ki. Valójában nem önálló faj, hanem a nemen belül tervszerű tenyészkiválasztással lett kialakítva. Tenyésztése 1923-ban kezdődött az USA-ban. Sternke az 1930-as években a P. sphenops és a P. velifera fajokat keresztezte a fekete P. latipinna törzzsel. A ma ismert fekete Mollienesia típusokat akkor sikerült előállítani, amikor a P. petenensist keresztezték a már meglévő fekete törzsekkel. Így a jelenlegi „mollikat” tulajdonképpen négy Mollienesia fajból „gyúrták össze”, amelyeket hosszú éveken keresztül az intenzív fekete szín irányába szelektáltak.

Manapság népszerű az akvaristák körében a lírafarkú és az ezüst színű, vagy a pöttyös változata, melyet dalmata molli néven árusítanak. Ezeket, a feketéhez hasonlóan, több faj keresztezésével állították elő.

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!
Raktáron
SKU
888077
650 Ft

Tudományos név: Poecilia sphenops (Valenciennes; 1846)
Magyar név: Yucatáni fogasponty "Blackmolly"
Származás: Egyesült Államok,Mexikó, Észak- Közép- és Dél-Amerika
Testhossz: hím:6-7 cm, nőstény:8-9 cm
Természetes élőhely: Meleg, enyhén brakkvizes zónák .
Viselkedés: Békés
Táplálkozás: Természetes környezetben algabázisú, akváriumban mindenevő.
Szaporítás: Könnyű
Medence: Minimum 90 literes
Halnépesség: 100 literre 6-8 hal
Dekoráció: Úszó, lebegő növények.
Hőmérséklet: 25-28 °C
pH: >7,5
Keménység: >11,2NK°
Várható életkor: 4 év


További információ
Name Hal - Elevenszülő - Black molly - Poecilia sphenops
SKU 888077
Gyártó Élőlények