The wishlist name can't be left blank
-6%

Oxyturbo Major 2 CO2 reduktor tűszeleppel

Évek óta keressük a legendás Papillon reduktorok utódját. Az Oxyturbo CO2 reduktor méltó erre a titulusra! Robosztus, megbízható konstrukció. Eddig nem tapasztalt precizitású tűszeleppel ellátva. Erre a reduktorra van szüksége minden, minőséget elérhető áron kereső akvaristának.   

A CO2 palackok nyomása túl magas, ezért biztonságos használatukhoz nyomáscsökkentő szelepre van szükség. Amíg a palackban van folyékony CO2 a nyomása 50-70 bar között van. A nyomáscsökkentő szelep ezt 1-3 bar értékre csökkenti, így a CO2 csövekkel és egyéb CO2 kellékekkel biztonságosan és pontos beállíthatósággal használható.

Oxyturbo CO2 reduktor - nyomáscsökkentő szelep

Az Oxyturbo CO2 reduktor minden standard csatlakozójú CO2 palackkal használható.

Fő alkotóelemek:
- a palack nyomását jelző nyomásmérő,
- a kimenő nyomást jelző nyomásmérő,
- a kimenő nyomást állító tűszelep,
- a nyomást csökkentő szelep.

A CO2 rendszer megfelelő működtetéséhez javasolt a Green Aqua CO2 mágnesszelep alkalmazása is a rendszerben, hogy éjszakára le tudjuk állítani a CO2 beoldását!

Raktáron
SKU
999490
Most csak 16990Ft Lista ár 17990Ft

TECHNIKAI ADATOK: .   

- Maximális nyomás: 250 bar.  
- Csak CO2 gázzal használható.  
- Bemenő nyomás: 50-70 bar.  
- Anyaga: fém
- Kimenő nyomás: 1-3 bar.
- Nyomásmérő órák - 2 db.
- Tűszelep a CO2 kimenő nyomás állítására. 
- Csatlakoztatható 4/6 mm-es műanyag csőhöz. 
- A tűszelepet kézzel húzzuk meg teljesen.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:
Összeszerelés: 1. Csavard fel a nyomáscsökkentő szelepet a nagynyomású CO2 palackra kézzel. 2. Állítsd a nyomáscsökkentő szelepet a megfelelő szögbe és húzd meg a palack csatlakozót a megfelelő méretű csavarkulccsal. 3. Csatlakoztasd a 4/6 mm-es CO2 cső végét a (4) csatlakozóhoz. A csatlakozóró rögzítő csavarját a cső csatlakoztatása előtt húzd a cső végére, majd a csatlakoztatás után csavard a menetre kézzel. Beállítás: 4. A tűszelepet egy fém sapka védi a szennyeződésektől és nedvességtől. Távolítsd el a védősapkát és zárd el a tűszelepet. 5. Nyisd meg a palack csapját 4 teljes fordulatú tekeréssel. A nyomásmérők ekkor 50-70 bar illetve 1.5 bar nyomást fognak mutatni. 6. Nyisd meg a tűszelepet a kívánt mértékben a megfelelő buborékszám eléréséig (a buborékszámot a buborékszámláló mutatja).

FIGYELMEZTETÉSEK:

Felcsavarás előtt ellenőrizzük, hogy a tűszelep kellően beleszorul-e a reduktorházba. Amennyiben lehet rajta tekerni, szorítsuk meg kézzel. Soha ne távolítsd el a nyomáscsökkentő szelepet a palackról amíg az nyomás alatt van. Először mindíg a palack csapját kell elzárni, utána a tűszelep kinyitásával a nyomáscsökkentő szelepben esetleg még meglévő nyomást ki kell egyenlíteni.

TOVÁBBI TERMÉKEK A CO2 rendszer alkotóelemei:
- Palack 
- Nyomáscsökkentő szelep (tűszeleppel) 
- Visszacsapó szelep 
- Buborékszámláló 
- Diffúzor v. reaktor
- CO2-biztos cső.

A fenti termékek a CO2 rendszerek alatt egy csomagban megvásárolhatók.

HASZNÁLATI ÉS ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

1. A CO2 palackhoz történő csatlakoztatás (felcsavarás) előtt győződjünk meg arról, hogy a második képen található 5 (főszelep) és 6 (tűszelep) számú csapok el vannak zárva, valamint a CO2 palack főelzáró csapja is zárva kell legyen.

2. Gyűződjünk meg arról, hogy a hatszögletű menetes csatlakozó (2-es számú csatalakozó) szigetelése (gumi tömítőgyűrű) a helyén van, majd csavarjuk fel kézzel a csatlakozót a CO2 palackra. A nyomáscsökkentő függőleges állásában szorítsuk meg a mellékelt kulccsal a csatlakozót. Figyelem, ha túlszorítjuk a menetet, a gumi tömítőgyűrű elnyíródhat, és néhány újratöltés után cserélni kell. Túl enyhe megszorítás esetén előfordulhat azonban, hogy a CO2 gáz szökni fog...

3. A 3-as számú csatlakozóról tekerjük le a menetes végét, helyezzük fel a CO2 műanyag csőre (tömlőre), a CO2 cső végét erősítsük rá a szabadon álló csatlakozóvégre, majd csavarjuk vissza a menetet kézzel meghúzva azt.

4. Amennyiben mágnesszelepet is használunk, a műanyag tömlőre pár cm-re a nyomáscsökkentőtől szerelhetjük fel azt.

5. Nyissuk meg a CO2 palack csapját.

6. Nyissuk meg a nyomáscsökkentő 5-ös főszelepét, majd nyissuk meg a 6-os tűszelepet.

7. Állítsuk be az 5-ös főszelepet úgy, hogy a nyomáscsökkentő alsó kijelzője 2 bar körüli nyomásértéket mutasson. Állítsuk be a 6-os tűszelepet úgy, hogy a - nem tartozék - buborékszámláló a kívánt számú buborék/perc értéket mutassa (akváriumonként eltérő érték, 30-60 bpm értékről érdemes indulni).

A palack nyomása nem haladhatja meg a 60 bar értéket. Ha ennél nagyobb értéket látunk, akkor a palack túlmelegedett, vagy túltöltötték.

Figyelem: a CO2 palackokat csak álló helyzetben használjuk, döntve vagy fektetve tilos használni, a folyékon CO2 tönkreteheti a nyomáscsökkentő szelepet.

Származási hely: EU. Garancia: 1 év.

További információ
Name Oxyturbo Major 2 CO2 reduktor tűszeleppel
SKU 999490
Gyártó Oxyturbo