CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Növénytáp

Szűrés
Gyártó
Csökkenő sorrend
1-12 az elérhető 21 termékből
12
Oldal
12

Miért fontos a rendszeres növénytápozás?

Az akváriumi növénytápok kulcsfontosságúak a vízi növények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. Az akváriumi növények gondozása során ezek biztosítják a növények számára a szükséges tápanyagokat, mint például nitrogén, foszfát, kálium, vas és egyéb mikroelemek. Az akváriumi növénytáp lehet folyékony, aljzatba nyomható (táprudak) és a por alapú tápanyag. Azt hogy mikor érdemes elkezdeni a beültetett növények tápozását egy korábbi bejegyzésünkben részletesen leírtuk. Ezt érdemes átnézni a tápozás elkezdése előtt.

Mi a különbség a növénytápok között?

Folyékony növénytápok: Ezek a tápanyagok közvetlenül az akvárium vízébe adagolhatók, ahol a növények gyorsan és könnyen felszívhatják őket. A folyékony növénytápok különösen hasznosak olyan növények számára, amelyek előnyben részesítik a vízből felvehető tápanyagokat. A gyors felhasználás miatt napi vagy heti rendszerességgel adagoljuk őket.

Aljzatba nyomható tápok, akvárium növénytáp tabletta: Ezek a tápanyagok közvetlenül a növények gyökereihez juttathatók, ami ideális az erős gyökérzettel rendelkező akváriumi növények vagy a gyorsan fejlődő előtéri növények esetén. Az aljzatba nyomható tápok lassan oldódnak fel és fokozatosan szabadítják fel a tápanyagokat, biztosítva a növények hosszú távú tápanyagellátását. Ezeket a táprudakat jellemzően 2-3 havonta szükséges pótolni az aljzatban.

Akvárium növénytáp házilag, por alapú tápanyagok: Ezek a tápanyagok lehetővé teszik a hobbistáknak, hogy saját recept alapján állítsák össze a növénytápjaikat házilag. A por alapú tápanyagokat általában vízzel keverik össze, majd az akvárium vízébe adagolják.

A legjobb eredmény elérése érdekében gyakran ajánlott a folyékony és aljzatba nyomható tápok vagy tápanyagban gazdag aljzat együttes használata. Ez a kombináció biztosítja, hogy a növények minden szükséges tápanyaghoz hozzáférjenek, függetlenül attól, hogy a gyökereiken vagy a leveleiken keresztül veszik-e fel azokat. Az akváriumi növénytáp kiválasztásakor fontos figyelembe venni a növények specifikus igényeit, valamint az akvárium környezeti feltételeit. Webáruházunkban számos különböző típusú és márkájú növénytápot találhat, amelyek segítenek a növények egészséges növekedésének és fejlődésének támogatásában.

Saját Green Aqua Micro és Macro prémium növénytápjainkat, gondosan és szakértelemmel állítottunk össze, hogy a lehető legjobb tápanyagokat és növekedést biztosítsuk az akváriumi növények számára. A termékeink magas minőségű összetevőkből készülnek, és céljuk, hogy elősegítsék a növények egészséges növekedését és fejlődését. Nem csak saját termékeinket kínáljuk, hanem a legjobb akváriumi növénytápokat is, amelyek a világ vezető márkáitól származnak. Kínálatunkban megtalálhatóak az ADA, a Dennerle, a Seachem, az Easy Life, a Tropica, a 2hr APT és a JBL termékei. Ezek a márkák hosszú ideje bizonyították hatékonyságukat és megbízhatóságukat az akváriumi növénygondozás területén.

Milyen jelei vannak a növénytápok hiányának?

Az akváriumi növények hiánytünetei sokszor jól látható jeleket mutatnak, amelyek segíthetnek azonosítani, milyen tápanyag hiányzik a növény számára. A leggyakoribb akvárium növény hiánytünetek:

Nitrogénhiány: A nitrogénhiány a növények sárgulásához vezethet, különösen a régi leveleken. A levelek vékonyak és törékenyek lehetnek, a növény növekedése pedig lelassul.
Foszforhiány: A foszforhiány a levelek sötétzöld vagy lila színűvé válását okozhatja. A növény növekedése lelassul, a levelek pedig elhalhatnak és leeshetnek.
Káliumhiány: A káliumhiány a levelek szélén és végén jelentkező elszíneződést és lyukasodást okoz. A növény növekedése lelassul, és a levelek elhalhatnak.
Magnéziumhiány: A magnéziumhiány a levelek közepén jelentkező sárgulást okoz, míg a levélerek zöldek maradnak.
Vas hiány: A vas hiányának jele lehet, ha a növény új levelei világosak vagy sárgák, míg a levélerek zöldek maradnak. A levelek elvékonyodhatnak és elhalhatnak.

Ezek a hiánytünetek a leggyakoribb problémák, amelyeket akváriumi növények esetében láthatunk. Fontos, hogy ha ilyen tüneteket észlel, akkor pótolni kell a hiányzó tápanyagokat, hogy megakadályozzuk a növény további károsodását.

A hiánytünetek kezelésére a tápanyagok pótlásán kívül megfelelő világításra, esetleg CO2 adagolására is szükség lehet.

Ugrás fel