CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Növény

Szűrés
Pozició
Név
Ár
Gyártó
Új termék
Akvárium űrtartalma (L)
Csökkenő sorrend
1-12 az elérhető 471 termékből
12
Oldal
12

Akváriumi növények a természetben

Az akváriumi növények a természetben számos különböző élőhelyen megtalálhatóak, például édesvízi tavakban, folyókban, patakokban, mocsarakban és mocsaras területeken. Ezek a növények az idők folyamán alkalmazkodtak a vízi élethez, és különböző formákkal, méretekkel és színekkel rendelkeznek, hogy a lehető legjobban ki tudják használni a környezetük kínálta lehetőségeket.

Néhány akváriumi növény, mint például az Anubias vagy a Microsorum, éghajlatától függően átmenetileg emers (víz feletti) vagy submers (víz alatti) formában él. Más növények, mint az Echinodorus vagy a Cryptocoryne, leggyakrabban a víz alatt élnek, de alkalmanként képesek emers állapotban is fejlődni.

Az akváriumi növények a természetben fontos szerepet játszanak az egészséges ökoszisztémában. Segítenek stabilizálni a vízi környezetet, menedék- és szaporodási helyet kínálnak a halak és más vízi állatok számára, valamint hozzájárulnak a víz tisztaságához azzal, hogy felhasználják a vízben lévő felhalmozódó és felesleges tápanyagokat.

Az akváriumi növények változatos formákat és színeket képviselnek. A piros, zöld, narancs, barna és akár lila árnyalatú növények mind hozzájárulnak az akváriumok egyedi és izgalmas látványvilágához. A ma ismert növények a világ minden tájáról származnak, az Amazonas esőerdejétől kezdve Délkelet-Ázsiáig, Afrikától az Ausztrál mocsarakig, mindegyikük sajátos szépségét és egyediségét hozza otthonunkba és az akváriumunk egyedi víz alatti világába.

Könnyen tartható és speciális igényű akváriumi növények

A könnyen tartható növények ideálisak kezdőknek és olyanoknak, akik kevesebb időt tudnak szentelni az akváriumuk karbantartására. Ezek a fajok általában jól tűrik a változó körülményeket, és kevésbé igénylik a speciális fény- és tápanyagellátást.

A speciális igényű növények inkább a haladó akvaristák számára ajánlottak. Ezek a fajok gyakran igényelnek speciális fényviszonyokat, napi szintű tápanyag-ellátást, CO2 adagolást vagy akár specifikus vízparamétereket. Viszonzásul elképesztő látvánnyal hálálják meg a rendszeres gondoskodást. Kihívást kedvelőknek kötelező választás!

Ugrás fel