The wishlist name can't be left blank

Akvakertész MagazinNövényes akvárium
Növényes akvárium
Akvakertészet
Lélegzetelállító látvány, kristálytiszta víz. Természetes, stabil ökoszisztémák.
Széles választék
Akváriumi növények
Gyönyörű növények az ADA, Tropica, Dennerle és Aquaflora kertészeteiből.
Vizinövények
Fényképes leírás a Green Aqua galériájának 22 akváriumában felhasznált technikával és élőlényekkel. (A versenyakváriumaink fotói itt találhatóak.)
Működésének 10. évében, 2019-ben megnyittuk a Green Aqua vadonatúj galériáját Budapesten! Az új bolt több, mint háromszor nagyobb mint a régi. Nézze meg!
Green Aqua növény wellness csomag
Macro és Micro tápanyagok, CO2 pótlás. Növény wellness csomagjaink.
Green Aqua alga tájékoztató
Algásodás, ködös víz, felszín hártya? Segítünk a megoldásban!
Minden, amit a karbantartásról tudni kell. Olvassa el az RO tájékoztatót is.
Miért van szén-dioxidra szüksége az akváriumi növényeinknek?
Rotala 'Hra', Green
Minden a növényválasztásról és a telepítésről. Fotó: Rotala H'ra, Green.
Nano akváriumok, CO2, szűrés. Termékbemutatók, inspiráció.


106 éves akvárium
A törökbálinti galéria emeletén egy igazi történelmi ereklye található. Néder Attila, Green Aqua társalapító dédnagyapjának 1910-ből származó, 106 éves kovácsoltvas akváriuma új életre kelt, egy 2014-es berendezésből.
Garnéla az akváriumban
Danyikó Tamás tájékoztató cikke az édesvízi garnélákról, első rész.
A karbantartás egyszerűbb feladat, mint gondolnánk. Átlagban 35-40 perc alatt végezhetünk vele, ha jól találtuk ki a vízcserélő rendszert, és profi eszközökkel dolgozunk.
  


KÜLÖNLEGES ALKALMAKRA
Beragadt a csőcsatlakozó adapter? Esetleg folyik a szűrő? Megmutatjuk, hogyan javíthatjuk meg, cserélhetjük ki a meghibásodott alkatrészeket házilag.
A 3-5 napos teljes elsötétítés elsöprő csapást mér egyes algafajtákra (BGA, zöld víz, hajalga). Megmutatjuk, mire kell figyelni a sötétkúra alkalmazásánál.
Milyen típusú növényeket ültessünk CO2 nélküli akváriumokba? Melyik növényt hova kell ültetni? Részetes, képes tájékoztató - nem csak kezdőknek.
ÚJDONSÁG
  


Az előkelő verseny-helyezés egyik alapkövetelménye a profi minőségű fotó. Akvárium fényképezés gyorstalpaló.
Egy 64 literes, gyönyörű növényes akvárium telepítésének és fenntartásának folyamata - rövid képes bemutató.
Green Aqua bemutatóterem - akváriumaink
A Green Aqua törökbálinti boltjában 21 exkluzív növényes akváriumot, 1 Dennerle tengeri akváriumot és 1 nyílméregbékás plaudáriumot üzemeltet. Nézze meg a képeket, látogasson el hozzánk!
  


INSPIRÁCIÓ
Green Aqua bemutatóterem - akváriumok
A Facebook-on közzétett akvárium-képeket közel 80.000-en nézték meg, ezzel megszerezvén a Green Aqua legnépszerűbb fotósorozata címet.
A Facebook-on összegyűjtöttük a 2015-ös Green Aqua galéria akváriumok fotóit - közel 13.000-en nézték meg a képeket.
ADA Solar RGB
Az ADA Solar sorozat egyedülálló színvisszaadású új tagja!
Nagyobb ADA, Dennerle és Seachem szállítmányok rendszeresen érkeznek! Az új termékek a boltunkban és az oldalunkon egyaránt elérhetőek.
Nem, nem hajtóvadászat... :) A Green Aqua rendszeresen rendel távoli kontinensekről konténerhajókkal érkező szállítmányokat. Ezen az oldalon a termékeinket szállító óriási óceánjáró hajók képeit gyűjtöttük össze, érdekességképpen.
ÚJDONSÁG
  ÚJ DENNERLE TERMÉKEK
ShrimpKing garnéla eledelek és talajok
Tengeri akvárium
Minden, amit a tengeri akvarisztika alapjairól és a nano korallos akváriumokról tudni kell - kezdőknek.
1954-2015
  


A növényes akvarisztika szülőatyja Takashi Amano. Az ő fényképei és eredeti alkotásai által ismerte meg a világ a "Nature Aquarium" kifejezést.

Green Aqua publikációk

Green Aqua Blog

Green Aqua TV

Akvakertész fórum

Green Aqua Facebook

ADA Magyarország

Green Aqua képgaléria

Green Aqua hírlevelek
2016. május
Új tengeri ADA és Seachem szállítmányok, új összetételű és megjelenésű Green Aqua tápok...
2016. június
Interzoo újdonságok, ingyenes júniusi kiszállítás, új Oase szűrők, nyári akváriumi és kerti tavi teendők.
2016. augusztus
Akciós kuponok, IAPLC eredmények, CO2 rendszer összeszerelés és egyéb videók, új növények.

 

Tájékoztató anyagok kezdőknek

Green Aqua növénysuli

A növényes akváriumok (Nature Aquarium) látványos berendezését - az akvakertészetet (Aquascaping), illetve a növényes akvárium fenntartását segítő információkat a Green Aqua növénysuli oldalain (bal oldali linkek) gyűjtöttük össze. Írásainkat a világhírű japán Aqua Design Amano - ADA AquaJournal cikkeinek fordításaira alapoztuk.

A tananyagok lépésről-lépésre bemutatják akváriumokban lezajló alapvető folyamatokat, segítséget adnak az ízléses berendezéshez és a sikeres, algamentes üzemeltetéshez - kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az akvárium berendezés alapjainak rövid összefoglalója a kezdőknek szóló oldalunkon található.

Az írások az ADA AquaJournal cikkeinek hivatalos fordításai. A cikkek bármilyen reprodukálása, újraközlése tilos. A szerzői jogok az ADA tulajdonát képzik.

Fotók: Takashi Amano, Green Aqua (ADA Hungary).


A növényes akvárium négy alapeleme

Külső szűrők, szűrőanyagok

SZŰRÉS
A modern akváriumok alapja a hatékony szűrés. Megfelelő szűrő nélkül nem lehet algamentes, egészséges akváriumot üzemeltetni. A nagyobb akváriumok kizárólag külső szűrővel működhetnek. Ez egyben az akvarisztika legköltségesebb alkotóeleme is.
Szén-dioxid (CO2) befecskendezés

SZÉN-DIOXID (CO2) BEOLDÁS
A növények fotoszintéziséhez megfelelő mennyiségű szén-dioxidra van szükség. A vízben a hagyományos akváriumi körülmények között nincs elegendő CO2, ezért külön kell adagolnunk azt. A CO2 rendszer összetevőit és összeállítását is elmagyarázzuk itt.
ADA Aqua Sky LED lámpák - világítás

ERŐS MEGVILÁGÍTÁS
A növényes akváriumok világítása a hagyományos akváriumokénál lényegesen erősebb (több mint kétszerese), ezért a fotoszintézis is jóval intenzívebb. Az erős megvilágítás miatt az akvárium képe lényegesen hatásosabb, vibráló, élénk.
Agyagos talaj, általános növénytalaj

AGYAGOS TALAJ
A biológiai szűrésben is szerepet játszó megfelelő általános növénytalaj és növény táptalaj használata fontosabb, mint gondolnánk. A legtöbb növény gyökere csak agyagos talajban érzi jól magát. Homokot, kavicsot csak dekorációnak használjunk!


További lényeges szempontok


Növénytápok

NÖVÉNYTÁPOZÁS

A CO2 befecskendezés mellett a növényeinknek növénytápokra is szüksége van. Ebből nyerik a növekedéshez szükséges macro és micro tápanyagokat. A növénytápozás egyszerű feladat, a megfelelő tápok használata esetén nem lehet gondunk.

Karbantartás

KÖLTSÉGEK

Takashi Amano: "Természetet teremteni a luxus netovábbja". Az akváriumépítés költsége nagyon sok mindentől függ. Ebben a tájékoztatóban igyekeztünk összefoglalni mindent amit az árakról tudni érdemes.


Vízminőség

VÍZMINŐSÉG - RO KÉSZÜLÉKEK

A vízminőség a biológiai szűrést végző baktériumok, a halak és a növények szempontjából is fontos. A csapvízben található klór minden élőlény számára veszélyes, ezért ilyen esetekben használjunk vízkezelőket. Ideális esetben lágyított víz ajánlott.

Dekoráció, látványtervezés

DEKORÁCIÓ, LÁTVÁNYTERVEZÉS

A víz alatti táj megtervezésében - ennek a kövek és a fák az alapjai - csak a képzelőerőnk szab határt. Ez a legkreatívabb része a modern akvarisztikának, ezt az akvakertész versenyek is bizonyítják. Építés előtt nézze meg a képgalériánkat is!Seachem termékek

Akvakertész versenyek

Versenyszféra

A növényes akvarisztika a természet szeretetének és a kreatív megnyilvánulásnak egyszerre biztosít teret. A verseny-akváriumok készítésével az alkotások nagyobb nyilvánosságot kapnak és megmérhetthetünk a hazai és nemzetközi alkotók mezőnyében is. A versenyekre az alkotások fényképeivel és az akvárium leírásával lehet jelentkezni. A magyar nevezők - mind a versenyen indulók száma mind pedig a helyezések szempontjából évevk óta a világ élvonalába tartóznak. Vegyen részt Ön is, nevezzen az akváriumával!

HAC 2015 győztes akvárium - Takarics László
Nyilvánosak a legrangosabb magyar akvakertész verseny, a HAC 2015 eredményei. A normál kategóriában Takarics László nyert az "Over the Mushroom Fields" című alkotásával. A nano kategória győztese Nagy Dániel, a "Diana's New Underwater World" című akváriumával. Gratulálunk a győzteseknek!
  HAC 2015
2015-ben hetedik alkalommal rendeztük meg a Magyar Akvakertész Versenyt. A fejlődés hatalmas az előző évekhez képest, ahogy a nemzetközi versenyeken is látjuk, a magyar akváriumok a világ élszínvonalába értek.
HAC 2015 díjátadó
Remek hangulatban telt a 2015-ös magyar akvakertész verseny, a HAC díjátadója, a nyertesek átvehették az értékes nyereményeket.
67 országból 2334 nevezés érkezett, a magyar nevezések száma a 9. helyen van, Európából pedig másodikok vagyunk!
IAPLC 2016
Lezárult az IAPLC 2016-os nevezés
A 2016-os versenykiírással egyidőben az ADA gyönyörű animációs videót is készített. Érdemes megnézni!
  AGA 2016
2015-ben japán versenyző nyert. Büszkén jelentjük: idén is van magyar a TOP 100-ban, Báró Péter a 86. lett!
Modern akvarisztikai szempontból Magyarország igazi európai nagyhatalomnak számít!
  


INSPIRÁCIÓ - VERSENYFOTÓK
A profi minőségű fénykép elengedhetetlenül fontos az előkelő verseny-helyezéshez. Megmutatjuk, mi a teendő!
Az európai verseny 29 országának 350 nevezőjéből Magyarország holtversenyben a második helyen, 35 akváriummal.
AGA - magyar bronzérem
A 60-120l kategóriában Péter András "Pangea" című alkotásával harmadik lett, Báró Péter pedig a 120-200l kategóriában a TOP 10-be került. Gratulálunk!
Green Aqua verseny-akváriumok
EAPLC bronzérem, több IAPLC top 100-as eredmény - a Green Aqua csapatának tagjai rendszeresen neveznek nemzetközi versenyeken, ezeket mutatjuk most be.
Thaiföldi akvakertész verseny ACTAC 2016 eredmények
Fantasztikus, hogy a délkelet-ázsiai ország akvakertészei milyen részletgazdag nano akváriumokat alkottak!
 

 

Akvakertészet a médiában

Akvakertészet a médiában - Meglepetés Magazin
Az Advanced Aquarist online akvarisztikai újság a Green Aqua 106 éves akváriumát bemutató videója kapcsán a hagyományok tiszteletéről ír.
  HVG
A Green Aqua csapata 2013 őszén Tokyo-ban és Niigata-ban járt az IAPLC díjátadóján és az ADA főhadiszállásán - a növényes akvarisztika fellegvárában. Élményeiket az Akvárium Magazinban írták le - fényképekkel tarkítva.
Interjú Horvátország legnépszerűbb akvakertész fórumán.
  AQUABLOG.RO
Az Aquario Rosa weboldal angol nyelvű fényképes írása.
ADA akváriumok a Pronto kávézóban (Urawa)
Az ADA négy gyönyörű 650 literes akváriumot épített egy Tokyo melletti kávézóban. Inspiráló videók készültek az építésről és a féléves állapotról.
A Trend-idők című műsorban készült ez az alig 4 perces interjú a növényes akvarisztika alapjairól - Farkas Balázzsal.
ADA Aquajournal
Magyar vonatkozású cikkek a japán akvakertész újságából: 2011 (Green Aqua) - 2013 (Magyarország) - 2016 (HAC).
ScapeFu interjú Farkas Balázzsal
A Miami rádió Farkas Balázzsal interjúzott a "Before the Creation of Adam" című alkotásáról. Angolul, 1 órában. Mélyvíz!
Akvakertészet a médiában - Meglepetés Magazin
Lovas Niki és Attila akváriumának bemutatója, víz alatti kertészkedés.

 

Twinstar


 

Green Aqua TV

106 éves akvárium


A galériánk emeletén található ez az 1910-ből származó kovácsoltvas keretes, több mint egy évszázados csoda. A videón a berendezés kétéves állapota látható. Részletek, történelem.

Cliff Rhapsody


A Green Aqua törökbálinti galériájában található, Danyikó Tamás által készített 60x30x36 cm-es (64 literes) akvárium bemutató, másfél perces videója. A felhasznált termékek listája.

Roots of Harmony


A Green Aqua törökbálinti galériájában található, Lantos Viktor által készített 120x45x45 cm-es (243 literes) akvárium bemutató, 2 perces videója. További részletek ezen az oldalon.

Green Passage


A törökbálinti galéria emeletén, Balázs Gábor és Danyikó Tamás által készített 60x30x45 cm-es (81 literes) akvárium 1 perces bemutató videója. Részletek.