The wishlist name can't be left blank

Élő közvetítések

Ezen az oldalon a Green Aqua élő közvetítéseit mutatjuk be!

A csapatunk rendszeresen szervez élő akvarisztikával kapcsolatos eseményeket. A sorozat elején egy 150x60x50 cm-es (450 literes) akvárium berendezése kapcsán foglalkozunk a különböző alap témákkal. Később neves magyar és külföldi akvakertészek, és a Green Aqua csapat tagjai által készített workhop-okról is beszámolunk, és közvetítünk az "akvakertész kanapéról" is néhány részt. Az események többsége magyar és angol nyelvű felirattal is megtekinthető.

Ha kíváncsi az élő eseménykre is, akkor látogasson el a Youtube csatornánkra és Facebook oldalunkra, és iratkozzon fel a frissítésekre, a már közzétett élő eseményről pedig kérhet értesítőt. Jó szórakozást kívánunk!

 

Aquascaping Couch - 3. epizód

 

A növényes akváriumokról szóló beszélgetős sorozatunk harmadik része - angolul, magyar felirattal. A műsor vendége a hobbi egyik legnagyobb márkájának, az Oase-nak a vezérigazgatója, Thorsten Muck úr. Az Oase piacvezető a kerti tavi üzletágával, az akvarisztika piacára 2 éve robbantak be, prémium minőségű BioMaster külső szűrőikkel. A beszélgetés célja, hogy megismertessük a hobbi mögött álló márka arcait az akvaristákkal.

A kép 1080p Full HD minőségű.

Ezt az ÉLŐ epizódot 2018 február 8-án 12 órakor közvetítettük, a hossza 32 perc.

 

line

Aquascaping Couch - 2. epizód

 

A növényes akváriumokról szóló beszélgetős sorozatunk második része - angolul, magyar felirattal. Lantos Viktor és Farkas Balázs Green Aqua alapítók a világításról beszélgetnek, de szót ejtenek a Green Aqua vásárlói élményéről és az oldalunkon található egyedi véleményezési rendszer előnyeiről.

A kép 1080p Full HD minőségű.

Ezt az ÉLŐ epizódot 2018 február 30-án 13 órakor közvetítettük.

 

line

Aquascaping Couch - 1. epizód

 

A növényes akváriumokról szóló beszélgetős sorozatunk első része - magyarul, angol felirattal. Lantos Viktor és Néder Attila a magyarországi akvakertészet hőskoráról, a kezdetekről beszélgetnek, sok érdekes és vicces sztorival. A sorozat mindegyik részében akvarisztikával kapcsolatos kérdezz-felelek is lesz, élőben a Green Aqua YouTube csatornáján.

A kép 1080p Full HD minőségű.

Ezt az ÉLŐ epizódot 2018 január 23-án 14 órakor kezdtük el közvetíteni.

 

line

Élőben a Green Aqua galériából

 

Ez történik most a Green Aqua galériában Törökbálinton. Az élő közvetítést több órán keresztül is követhetitek, igyekezni fogunk minél többet online tartani.

A kép 1080p Full HD minőségű.

Ezt az ÉLŐ epizódot 2018 január 17-én 10:20-kor kezdtük el közvetíteni.

 

line

10. EPIZÓD: OASE BIORB AIR BERENDEZÉS

 

Ebben a részben Néder Attila Green Aqua alapító az Oase biOrb floráriumát csomagolja ki és rendezi be. Ez a rész magyar nyelvű, angol felirattal!

Részletesen bemutatjuk ezt a nagyon látványos és különleges rendszert, amely teljesen automatizált, és bármely élettérnek rendkívül látványos eleme lehet.

Az Oase biOrb segítségével olyan exotikus növényeket is könnyedén hosszabb ideig is életben tarthatunk, amelyekkel egyébként nem lenne sikerünk. A rendszer viszonylag kevés ráfigyelést igényel. Attila 9 féle növényt - orchideákat és Tillandsiákat és mohákat használt a berendezéshez.

A magyar nyelvű eseményt 1080p HD minőségben rögzítettük, a teljes hossza 50 perc.

A 10. epizódot 2017 december 18-án, 15 órakor közvetítettük élőben a Facebook oldalunkon.

 

line

9. EPIZÓD: AKVÁRIUM KARBANTARTÁS

 

Ebben a részben a Green Aqua galériában található 150x60x50 cm-es (450 literes) akváriumon mutatjuk be, hogy hogyan végezünk el egy kevesebb mint két órás karbantartást!

Beszélgetünk a növények nyírásáráól, az alga eltávolításáról (és megelőzéséről), megmutatjuk, hogy hogyan lehet egy szupergyors vízcserét elvégezni.

A profi karbantartó kollégánk Balázs Gábor végzi a munka oroszlánrészét, közben pedig Lantos Viktor és Farkas Balázs beszélnek a karbantartás elméleti hátteréről.

Az angol nyelvű eseményt 1080p HD minőségben rögzítettük, a teljes hossza 1 óra 54 perc.

A 9. epizódot 2017 december 14-én 11:30-kor élőben közvetítettük a Facebook oldalunkon.

 

line

8. EPIZÓD: GEORGE FARMER WORKSHOP

 

Ebben a részben a neves angol akvakertész, George Farmer rendez be egy 120x45x45 cm-es (240 literes) akváriumot a Green Aqua Galériában, Törökbálinton.

George sok-sok éve jó barátságot ápol két Green Aqua alapítóval, Viktorral és Balázzsal. George a UKAPS, az angol akvakertész fórum és közösség alapító tagjaként komoly hatással volt ránk.

Az eseményt a Dennerle támogatta. Alex Veres a neves német márka képviseletében érkezett hozzánk, és pár szót beszélt is a Dennerle növényekről és egyéb termékekről.

Az esemény teljes hossza 2 óra 28 perc.

A 8. Epizódot 2017 november 21-én, 14:00-kor közvetítettük élőben a Green Aqua Facebook oldalán.

 

line

7. EPIZÓD: ÜLTETÉS ÉS INDÍTÁS

 

Ez az első élő sorozatunk befejező része. A növényes akvárium elindítását mutatja be, egy hosszú építési sorozat végén.

A Dennerlétől érkezett Alex Veres bemutatja nekünk a különböző növénytípusokat, segítünk az akváriumi növények kiválasztásában, bemutatjuk, hogy melyik növényt hol kell használni, elmagyarázzuk az ültetés folyamatát és végül feltöltjük az akváriumot vízzel. Őszintén reméljük, hogy tetszett az élő sorozatunk és reméljük újra jelentkezni fogunk hasonló videókkal.

A Facebook oldalunk látogatói közül ketten egy-egy 24 Dennerle zselés növényből álló csomagot nyertek, a csomagok értéke 120 EUR. Ebben a részben magyarországi és romániai nyertesünk volt.

Az eseményt 1080p HD-ben tesszük közzé a YouTube-on (720p a Facebook közvetítésünk), a teljes hossz 2 óra 26 perc.

A 7. EPIZÓDOT 2017 június 14-én közvetítettük élőben.

 

line

6. EPIZÓD: AZ AKVÁRIUM BERENDEZÉSE

 

A Növényes akvárium építése sorozat hatodik része az akvárium berendezéséről szól, a kövek és fák kiválogatásának folyamatáról. Milyen berendezési tárgyakat használhatunk egy akváriumban? Hogyan rendezzük be az akváriumot? Milyen talajra lesz szükségünk és hogyan alakítsuk ki a domborzatot? Ebben a részben ilyen kérdésekre igyekezünk majd válaszolni.

A kövek (Ámmer kő) és a fák (Vasfa) kiválasztásával kezdjük. Utána következik majd a növény táptalaj és az általános növénytalaj beszórása. Végül a kiválasztott köveket és fákat behelyezzük az akváriumba, elrendezzük azokat és a munkát az apróbb részletek kidolgozásával fejezzük be - kavicsok és kisebb gyökerek behelyezésével.

Az eseményt 1080p HD-ben tesszük közzé a YouTube-on (720p a Facebook közvetítésünk), a teljes hossz 2 óra 43 perc, magyar feliratot egyelőre nem készítettünk hozzá.

A 6. EPIZÓDOT 2017 június 13-án közvetítettük élőben.

 

line

5. EPIZÓD: SCAPER'S DAY 2

 

A Növényes akvárium építése sorozat ötödik része újabb különkiadást hoz el Nektek: a 2014-ben először megrendezett Scaper's Day második részét. Négy darab háromfős csapat négy akváriumot rendez be a Green Aqua galériában. Korlátlanul válogathatnak a termékek közül - növényeket, berendezési tárgyakat is beleértve.

Ez egy maratoni hosszúságú élő közvetítés, majdnem 6 óra hossszan. Angol nyelven kommentáljuk, de vannak benne magyar beszélgetések is, amelyeket szintén angol nyelvre fordítunk. (Az eseményt a hossza miatt sajnos nem áll módunkban magyarul utólag feliratozni.)

Az a szerencsés néző, aki a Facebook oldalunk élő eseményét megosztototta egy 50e Ft. értékű Green Aqua növény és növénytáp csomaggal lett gazdagabb (a sorsolást szokás szerint az adás vége felé ejtettük meg). A 30 doboz Green Aqua növényt, és 1-1 Green Aqua Macro és Micro tápot egy romániai nézőnk nyerte, gratulálunk!

Az eseményt 1080p HD-ben tesszük közzé a YouTube-on (720p a Facebook közvetítésünk), a teljes hossz 5 óra 50 perc.

Az 5. EPIZÓDOT 2017 április 29-én, szombaton, 13:00 órakor közvetítettük élőben.

 

line

4. EPIZÓD: NÖVÉNYTÁPOK ÉS VÍZKEZELŐK

 

A Növényes akvárium építése sorozat negyedik részében egy különleges vendéget köszönthettünk a Green Aqua galériában: az amerikai Seachem nemzetközi sales vezetőjét, Brian Miller-t. Alaposan kikérdeztük a Seachem termékekről és megosztott velünk néhány érdekességet is az amerikai cégről. Az első témánk a növénytápozás. Beszéltünk a különböző növénytápokról is részletesebben.

A második témánk a vízkezelés, itt nemcsak a növényes akváriumban használatos különböző vízkezelőkről beszéltünk, hanem szót ejtünk a Seachem kapcsán a tengeri akváriumokról is.

Két szerencsés nézőnk, akik a Facebook oldalunk élő eseményét megosztották 1-1 értékes Seachem nyereménycsomagot vihettek haza, közel 50e Ft. értékben! Ezen a héten magyar és német nyerteseink voltak.

Az eseményt 1080p HD-ben tesszük közzé, a teljes hossz 65 perc.

A 4. EPIZÓDOT 2017 április 22-án, szombaton, 14:00 órakor közvetítettük élőben.

 

line

3. EPIZÓD: AZ AKVÁRIUMVÍZ ÉS CO2

 

A Növényes akvárium építése sorozat harmadik része a vízről és a szén-dioxidról szól. Beszélünk a vízkeménységről - a GH és KH-ról, valamint a különböző vízparaméterekről. Megmutatjuk, hogy hogyan működik egy fordított ozmózis elven működő RO készülék és beszélünk a víztisztításról.

Az élő műsor második része egy újabb fontos témáról: a szén-dioxid és oxigén körforgásról szól. Bemutatjuk a CO2 rendszer összetevőit (köztük az Oxiturbo reduktort - amellyel a márka gyártója megszponzorálta a nagy akváriumunkat).

Azok a nézőink, akik a Facebook oldalunk élő eseményét megosztották egy Dennerle pH vezérlőt nyerhettek. A nyereményt egy lengyelországi nézőnk vitte el, Knurów-ból. Gratulálunk!

Az eseményt 720p HD-ben rögzítettük, a teljes hossza 55 perc.

A 3. EPIZÓDOT 2017 április 8-án, szombaton, 14:00 órakor közvetítettük élőben.

 

line

2. EPIZÓD: AZ AKVÁRIUM SZŰRÉSE

 

A Növényes akvárium építése sorozat második része az akvarisztika legfontosabb eleméről, a szűrésről szól. Miért fontos a szűrés? Milyen szűrők vannak a piacon? Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelőt a többszáz termék közül? Hogyan előzhetjük meg az algásodást a megfelelő szűrővel?

Bemutatunk néhány kulisszák mögötti felvételt az Eheim németországi gyárából (a 450 literes akváriumunk két Eheim Professionel 3 - 2080 szűrőjét az Eheim szponzorálta). Megmutatjuk a Green Aqua által készített exkluzív mikroszkópos felvételeket a biológiai szűrőanyagokról.

Azok a nézőink, akik a Facebook oldalunk élő eseményét megosztották egy Oase BioMaster 250 külső szűrőt nyerhettek. A nyereményt egy hazai nézőnk vitte el, Albertirsáról. Gratulálunk!

Az eseményt magyar és angol felirattal, 720p HD-ben tesszük itt közzé, a hossza 1 óra 5 perc.

Az 2. EPIZÓDOT 2017 április 1-én, szombaton, 13:00 órakor közvetítettük élőben.

 

line

1. EPIZÓD: AZ AKVÁRIUM KIVÁLASZTÁSA

 

A Növényes akvárium építése című sorozat első epizódja magáról az akváriumról szól. Segít kiválasztani a megfelelő akváriumot, bemutatja a különböző stílusokat és beszélünk az akvárium-bútorokról is.

Bemutatunk néhány kulisszák mögötti felvételt is arról, hogy hogyan készülnek a Green Aqua bútork és Green Aqua akváriumok, valamint rengeteg inspirációs képet és linket mutatunk.

Az első résszel adódott kisebb technikai problémák miatt a magyar és angol felirattal rendelkező Youtube videót csupán 360p felbontásban tudjuk ide betenni. A nagyobb, 480p felbontás a Facebook oldalunkon tekinthető meg - felirat nélkül.

Az 1. EPIZÓDOT 2017 március 23-án, csütörtökön, 15:00 órakor közvetítettük élőben.line

AZ ÖSSZES GREEN AQUA TV EPIZÓD

Az alábbi ablakban az összes Green Aqua TV epizód megtekinthető. A filmek külön-külön is kiválaszthatóak az ablak bal felső sarkában található kisméretű "lista-ikonra" történő kattintással.