CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

JBL teszt - ProAqua Test NO3 (nitrát) cseppteszt - 40x

6 590 Ft
Készleten
Cikkszám
JBL24125

A frissen indított akváriumokban a halakra igen mérgező ammónia (NH3) keletkezik. Ennek lebontására a külsőszűrő biológia szűrője hivatott. Az itt végbemenő folyamat a nitrifikáció.

Mivel a nitrátot a növények szívesen hasznosítják, így e folyamatnak nagy a jelentősége. A nitrifikálók olyan aerob légző baktériumok, amelyek redukált szervetlen vegyületek (NH3, NO2–) kémiai oxidációs energiáját hasznosítják, és a levegő szén-dioxidjával, mint egyedüli szénforrással, szénautotróf életmódot folytatnak. Élettani szempontból két csoporba sorolhatók: a Nitrosomo-nas, Nitrosococcus, Nitrosolobus mikroszervezetek végzik az ammónia nitritté alakítását, a Nitrobacterek pedig a nitrit, nitráttá(NO3) oxidálásában tevékenykednek. A nitrifikáció semleges és alkalikus közegben, jó oxigénellátás mellett optimális.

A frissen indított akváriumokban a nitrát megjelenése a biológiai szűrés teljes beindulását is jelzi. Érdemes tehát az indítás utáni második héttől figyelemmel kísérni a nitrátszint alakulását és ezzel egyidejűleg a nitrit szint csökkenését. Amint a nitrit a 0,3 ppm (mg/l) alá kerül, el lehet kezdeni a halak szakaszos (nem egyszerre) betelepítését.

A termék tengeri akváriumokhoz is alkalmazható. Nagyon fontos, hogy a sósvízi medencékben 20 ppm (mg/l) alatt tartsuk, de lehetőleg a 0 felé konvergáljon.
Mivel az édesvízi halak ennél jóval nagyobb mennyiséget elviselnek (100 ppm), de ezek amagas szintek már folyamatos stresszt okoznak számukra, ami immunrendszerük gyengüléséhez és könnyű megbetegedésükhöz vezethet. A növények által felhasznált NO3 mennyiség pedig ezeknél a szinteknél jóval alacsonyabb. Ezért javallott a sűrű, heti 40-50%-os vízcsere, hogy a „terhelt” vizet eltávolítsuk.

Az erősen tápozott növényes medencék esetében javallott a havonkénti nitrátszint ellenőrzés.

További információ
NévJBL teszt - ProAqua Test NO3 (nitrát) cseppteszt - 40x
CikkszámJBL24125
EAN4014162241252
Súly (kg)0.200000
GyártóJBL

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy átvételtől számított 48 órán belül eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
JBL teszt - ProAqua Test K (kálium) cseppteszt - 25x Előző JBL teszt - ProAqua Test K (kálium) cseppteszt - 25x
Ugrás fel