CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

main product photo

JBL teszt - ProAqua Test NO3 (nitrát) cseppteszt - 40x

6 590 Ft
Készleten
Cikkszám
JBL24125

A frissen indított akváriumokban a halakra igen mérgező ammónia (NH3) keletkezik. Ennek lebontására a külsőszűrő biológia szűrője hivatott. Az itt végbemenő folyamat a nitrifikáció.

Mivel a nitrátot a növények szívesen hasznosítják, így e folyamatnak nagy a jelentősége. A nitrifikálók olyan aerob légző baktériumok, amelyek redukált szervetlen vegyületek (NH3, NO2–) kémiai oxidációs energiáját hasznosítják, és a levegő szén-dioxidjával, mint egyedüli szénforrással, szénautotróf életmódot folytatnak. Élettani szempontból két csoporba sorolhatók: a Nitrosomo-nas, Nitrosococcus, Nitrosolobus mikroszervezetek végzik az ammónia nitritté alakítását, a Nitrobacterek pedig a nitrit, nitráttá(NO3) oxidálásában tevékenykednek. A nitrifikáció semleges és alkalikus közegben, jó oxigénellátás mellett optimális.

A frissen indított akváriumokban a nitrát megjelenése a biológiai szűrés teljes beindulását is jelzi. Érdemes tehát az indítás utáni második héttől figyelemmel kísérni a nitrátszint alakulását és ezzel egyidejűleg a nitrit szint csökkenését. Amint a nitrit a 0,3 ppm (mg/l) alá kerül, el lehet kezdeni a halak szakaszos (nem egyszerre) betelepítését.

A termék tengeri akváriumokhoz is alkalmazható. Nagyon fontos, hogy a sósvízi medencékben 20 ppm (mg/l) alatt tartsuk, de lehetőleg a 0 felé konvergáljon.
Mivel az édesvízi halak ennél jóval nagyobb mennyiséget elviselnek (100 ppm), de ezek amagas szintek már folyamatos stresszt okoznak számukra, ami immunrendszerük gyengüléséhez és könnyű megbetegedésükhöz vezethet. A növények által felhasznált NO3 mennyiség pedig ezeknél a szinteknél jóval alacsonyabb. Ezért javallott a sűrű, heti 40-50%-os vízcsere, hogy a „terhelt” vizet eltávolítsuk.

Az erősen tápozott növényes medencék esetében javallott a havonkénti nitrátszint ellenőrzés.

További információ
NévJBL teszt - ProAqua Test NO3 (nitrát) cseppteszt - 40x
CikkszámJBL24125
EAN4014162241252
Súly (kg)0.200000
GyártóJBL
Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
JBL teszt - ProAqua Test K (kálium) cseppteszt - 25x Előző JBL teszt - ProAqua Test K (kálium) cseppteszt - 25x
Ugrás fel