The wishlist name can't be left blank

JBL PhosEX ultra - foszfát megkötő szűrőanyag - 340 g

A foszfor (foszfát) a növények fontos tápanyaga, de természetes vizekben igen alacsony koncentrációban fordul elő (0,001-0,01mg/l). A növényeknek viszont nagyon kevés is elegendő belőle a növekedésükhöz. A foszforvegyületek megnövekedett koncentrációja, ami az akváriumban a természetes érték akár százszorosa vagy ezerszerese is lehet, a nemkívánatos algák elszaporodásához vezet.
Raktáron
SKU
JBL62541
3790Ft

A foszfor (foszfát) a növények fontos tápanyaga, de természetes vizekben igen alacsony koncentrációban fordul elő (0,001-0,01mg/l). A növényeknek viszont nagyon kevés is elegendő belőle a növekedésükhöz. A foszforvegyületek megnövekedett koncentrációja, ami az akváriumban a természetes érték akár százszorosa vagy ezerszerese is lehet, a nemkívánatos algák elszaporodásához vezet.

A növényi és élelmiszer maradványok, valamint az anyagcsere termékek az akvárium vízminőségének romlását okozhatják. Az egészséges halak és növények számára viszont jó vízminőségre van szükség. Ez különféle szűrőkkel és szűrőanyagokkal érhető el. A szűrők beszívják az akvárium vizét, és eltávolítják a szennyeződést és a hulladék anyagokat a vízből.

Használat: Az első használat előtt folyóvízzel röviden öblítsük át a szűrőanyagot tasakkal együtt. Ezután helyezzük be a PhosEx-et a szűrőbe úgy, hogy előtte és utána is legalább 3-4cm vastagságban erős szűrőanyag-réteg legyen (pl. JBL Symec). Ha a PhosEx-ből esetleg finom por távozna, ami belepheti a növényeket, távolítsuk el azt pl. a legközelebbi részleges vízcsere alkalmával. Az optimális hatékonyság érdekében a PhosEx lehetőleg lassú vízáramban helyezkedjen el.

További információ
Name JBL PhosEX ultra - foszfát megkötő szűrőanyag - 340 g
SKU JBL62541
Gyártó JBL