The wishlist name can't be left blank

JBL teszt - pH (alkalinitás) 3,0-10,0 (széles skálájú) utántöltő

Figyelem! Az utántöltő önmagában nem használható. Megvásárlása azok számára kínál költséghatékony megoldást, akik a JBL 3,0-10,0 tesztet már megvásárolták és a reagenst felhasználták.

A hobbiakvarisztikai vízparaméter-mérő eszközök közül, a legpontosabb értékeket a csepegtetős tesztekkel lehet megkapni. A JBL csepptesztek pontos és megbízható eredményt adnak. A pontos pH értékek leolvasása nehézkes lenne egy teljes spektrumú pH indikátorral. A JBL 3,0-10,0 tesztje széles tartományban mér, ezért a szokásosnál kevésbé pontos. Legfőképpen csapvíz mérésére ajánljuk, azok számára, akik a JBL 6,0-7,6 teszt határain kívüli értékekre számítanak.

Édes és tengervízhez alkalmazható

A folyadék 80 teszt elvégzésére elegendő. (A termékről bővebb információt kaphat a Termék leírás gombra kattintva)

Nincs raktáron
SKU
JBL25343
1 090 Ft

A pH értéket 0 és 14 között határozhatjuk meg. A 0 érték a legsavasabb, míg a 14 a leglúgosabb állapot. A pH 7 értékre mondjuk, hogy a víz semleges kémhatású. A pH skála nem lineáris, hanem logaritmikus. Tehát ha 1 pH egységgel pl. 7-ről 6-ra visszük a víz kémhatását, az 10X savasabb vizet eredményez.

A természetes vizek pH értéke jelentősen eltérő lehet. Fontos tehát, hogy ismerjük halaink, növényeink eredeti élőhelyének paramétereit. Szerencsére a vízinövények nagy-többsége a pH 6,4-7,2 közötti állapotot kedvelik leginkább. (A legtöbb növény pH 8 felett már képtelen növekedni is) Van még egy nagyon fontos szempont, amiért szükséges a pH mérése.

Az egyes vegyi folyamatok máshogy működnek savas illetve lúgos közegben. Ilyen pl. az ammónia (NH3), mely köztudottan igen mérgező a halak számára. A frissen beindított akváriumok esetében pedig nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű baktérium a szűrőben, hogy ezt hatástalanítani tudja. Az ammónia (NH3), savas közegben sokkal kevésbé van jelen. Helyette a viszonylag ártalmatlan ammónium (NH4+) a jellemző. Növényes akvarisztikában a víz CO2 szintjére is következtethetünk a pontos (!) pH érték és a KH (karbonátkeménység) összefüggéseinek vizsgálatával. Erről részletesebben itt olvashat.

A pontos értékek leolvasása nehézkes lenne egy teljes spektrumú pH indikátorral. Azonban a Red Sea 6,2-7,4 tesztje jelentősen megkönnyíti a leolvasást, hiszen csak egy kis pH tartományt mér jelentős színeltéréssel. A pH érték csökkenthető tőzeg, valamint CO2 adagolással. A növelést kalcium karbonáttal oldhatjuk meg. A folyadék 100 teszt elvégzésére elegendő.

További információ
Name JBL teszt - pH (alkalinitás) 3,0-10,0 (széles skálájú) utántöltő
SKU JBL25343
Gyártó JBL