JBL teszt - NH4 (Ammónia) cseppteszt - 50x (Ammonium)

JBL NH4 -  ammónia cseppteszt 10ml

A cseppteszt gyors és pontos NH3/NH4 (ammónia) mérést tesz lehetővé. Használható édes és tengervízben, akváriumban és kertitóban egyaránt.
A frissen indított akváriumokban a kezdeti időszakban, a halakra igen mérgező ammónia (NH3) keletkezik. Ennek lebontására a külsőszűrő biológia szűrője hivatott. Az itt végbemenő folyamat a nitrifikáció.
A nitrifikációt mikroorganizmusok végzik, amelyek a rendelkezésre álló ammóniát nitritté, majd nitráttá oxidálják. Az akvárium indításának első két hetében nagyon fontos mérni az ammónia szintet. Az ammónia igen mérgező a halakra nézve. Amíg az ammónia szint magas, a biológiai szűrés még nem áll készen arra, hogy az akváriumba halakat telepíthessünk.
Az algásodás fő kiváltó oka szintén az ammónia és a fény. Ezért már minimális jelenléte is gondokat okozhat. Ha a mérésünk ammónia jelenlétét mutatja, azonnal végezzünk 40-50%-os vízcserét.
Egy újonnan indított akváriumnál javasoljuk, hogy naponta mérjen ammónia szintet legalább két héten keresztül. A nitritteszttel együtt az eredményekből következtethet a biológiai szűrés pillanatnyi állapotáról. 
Már működő akváriumok
esetén, mindig mérjen ammónia (és nitrit) szintet, ha a biológiai szűrés elégtelenségére gyanakszik. Már kis mennyiségben is komoly stresszt okoz halainknak.
A halak hirtelen mozgásakor, gyors kopoltyúmozgásakor, akváriumból való kiugrásakor gyanakodhatunk ammóniamérgezésre. Ilyenkor azonnal végezzünk el egy tesztet és ha szükséges végezzünk 40-50%-os vízcserét.
Vigyázat! Ha az akvárium vízének pH-ja kisebb, mint a cserevízé, lecsökkentheti a kevésbé mérgező ammónium (NH4+) szintet, ami azonnal a sokkal mérgezőbb ammóniára (NH3) vált. A cserevíz pH-ját tőzeg használatával csökkenthetjük. A CO2 adagolást pedig növeljük.

Raktáron
SKU
JBL25365
3990Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

JBL NH4 -  ammónia cseppteszt 10ml

Mérési tartomány:0,05-5 mg/liter
A teszt 50 mérés elvégzésére elegendő. Részletes használati utasítás sé színskála a csomagban található. 

További információ
Name JBL teszt - NH4 (Ammónia) cseppteszt - 50x (Ammonium)
SKU JBL25365
Manufacturer JBL
 

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.