-13%

JBL AquaBasis Plus növény táptalaj - 5 liter

JBL Aqua Basis Plus Növény táptalaj - 5 liter

A növények a tápanyagokat a gyökereiken kereszül is felveszik. Minden fontos tápanyagot, pl. vasat és nyomelemeket tartalmaz, amire az akváriumi növények egészséges és erőteljes növekedéséhez szükség van. Minden tápanyag hosszantartó formában van jelen, a növények gyökerei számára könnyen felvehető és teljesen elérhető formában.

A JBL AquaBasis a gyökerek gyors fejlődését, erőteljes és egészséges növekedését eredményezi.

A 2,5 literes zacskó tartalma egy kb. 50 literes (pl. 60x30x30 cm-es) akvárium berendezéséhez elegendő, az 5 literes zacskó pedig egy kb. 100 litereshez (pl. 80x35x40cm). Nagyobb akváriumokhoz többet használjunk.

Raktáron
SKU
JBL20210
Most csak 3890Ft Lista ár 4490Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

A növényes akváriumokban növények alá általános talajként aprószemű kavics vagy homok nem javasolt. (Természetesen az általános aljzat mellett olyan helyeken, ahol nincsenek növények, vagy vékony rétegben az általános talaj fölé díszhomokot el lehet helyezni).

A JBL Aqua Basis táptalaj fölé minimum 3-4 cm vastagságban általános aljzatot helyezünk el. Az általános aljzat a víz és a JBL Aqua Basis között egy gátat képez. A növényeket a megszokott módon kell elültetni. Az ültetés során óvatosan kell eljárni, hogy az apró agyag- és tőzegmoha szemcséket ne kavarjuk fel. A növények későbbi eltávolításánál vágjuk le a növények szárát a gyökerüknél egy ollóval. A gyökereket nem kell kihúzni a talajból, mert ezzel felkavarjuk azt. A talajban maradt gyökerek le fognak bomlani és további tápanyagokkal dúsítják a talajt.

MENNYI NÖVÉNY TÁPTALAJT VÁSÁROLJAK?

A táptalajból szükséges mennyiséget könnyű kiszámolni, csak az akvárium alapterületétől függ. A számítási mód a következő: Szorozzuk össze az akvárium alapterületét (vagy a beteríteni kívánt felület alapterületét) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget.

A képlet tehát: Vásárolandó mennyiség kg-ban = Szélesség * Mélység /1000 Letölthető Microsoft Excel számológép. (A számológépben az általános talaj magasságát állítsuk 1-re - így kapjuk meg a növény táptalajból szükséges mennyiséget. Példa: egy 60x35-ös alapterületű akváriumba minumum 60*35/1000=2,1 liter növény táptalajt fogunk felhasználni. Tehát 1 db. 2 literes zacskó valószínű elegendő lesz.

FIGYELEM:

• Figyeljünk arra, hogy a koncentrált növény táptalaj ne érintkezzen közvetlenül a vízzel. Érdemes pl. az akvárium széleinél 1-2 cm távolságot hagyni, hogy az oldalfal mentén ne tudjon az áramlás közvetlenül a táptalajjal érintkezni (zárja le az általános aljzat a széleket).

• Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel a különböző típusú aljzatokat.

További információ
Name JBL AquaBasis Plus növény táptalaj - 5 liter
SKU JBL20210
Gyártó JBL
 

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.