The wishlist name can't be left blank

JBL AquaBasis Plus növény táptalaj - 5 liter

JBL Aqua Basis Plus Növény táptalaj - 5 liter

A növények a tápanyagokat a gyökereiken kereszül is felveszik. Minden fontos tápanyagot, pl. vasat és nyomelemeket tartalmaz, amire az akváriumi növények egészséges és erőteljes növekedéséhez szükség van. Minden tápanyag hosszantartó formában van jelen, a növények gyökerei számára könnyen felvehető és teljesen elérhető formában.

A JBL AquaBasis a gyökerek gyors fejlődését, erőteljes és egészséges növekedését eredményezi.

A 2,5 literes zacskó tartalma egy kb. 50 literes (pl. 60x30x30 cm-es) akvárium berendezéséhez elegendő, az 5 literes zacskó pedig egy kb. 100 litereshez (pl. 80x35x40cm). Nagyobb akváriumokhoz többet használjunk.

Nincs raktáron
SKU
JBL20210
4 490 Ft

A növényes akváriumokban növények alá általános talajként aprószemű kavics vagy homok nem javasolt. (Természetesen az általános aljzat mellett olyan helyeken, ahol nincsenek növények, vagy vékony rétegben az általános talaj fölé díszhomokot el lehet helyezni).

A JBL Aqua Basis táptalaj fölé minimum 3-4 cm vastagságban általános aljzatot helyezünk el. Az általános aljzat a víz és a JBL Aqua Basis között egy gátat képez. A növényeket a megszokott módon kell elültetni. Az ültetés során óvatosan kell eljárni, hogy az apró agyag- és tőzegmoha szemcséket ne kavarjuk fel. A növények későbbi eltávolításánál vágjuk le a növények szárát a gyökerüknél egy ollóval. A gyökereket nem kell kihúzni a talajból, mert ezzel felkavarjuk azt. A talajban maradt gyökerek le fognak bomlani és további tápanyagokkal dúsítják a talajt.

MENNYI NÖVÉNY TÁPTALAJT VÁSÁROLJAK?

A táptalajból szükséges mennyiséget könnyű kiszámolni, csak az akvárium alapterületétől függ. A számítási mód a következő: Szorozzuk össze az akvárium alapterületét (vagy a beteríteni kívánt felület alapterületét) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget.

A képlet tehát: Vásárolandó mennyiség kg-ban = Szélesség * Mélység /1000 Letölthető Microsoft Excel számológép. (A számológépben az általános talaj magasságát állítsuk 1-re - így kapjuk meg a növény táptalajból szükséges mennyiséget. Példa: egy 60x35-ös alapterületű akváriumba minumum 60*35/1000=2,1 liter növény táptalajt fogunk felhasználni. Tehát 1 db. 2 literes zacskó valószínű elegendő lesz.

FIGYELEM:

• Figyeljünk arra, hogy a koncentrált növény táptalaj ne érintkezzen közvetlenül a vízzel. Érdemes pl. az akvárium széleinél 1-2 cm távolságot hagyni, hogy az oldalfal mentén ne tudjon az áramlás közvetlenül a táptalajjal érintkezni (zárja le az általános aljzat a széleket).

• Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel a különböző típusú aljzatokat.

További információ
Name JBL AquaBasis Plus növény táptalaj - 5 liter
SKU JBL20210
Gyártó JBL