CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

JBL AquaBasis Plus Növény táptalaj - 2.5 liter (JBL Aqua Basis)

3 290 Ft
1 316 Ft / 1 l
Nincs készleten
Cikkszám
JBL20212

A növényes akváriumokban növények alá általános talajként aprószemű kavics vagy homok nem javasolt. (Természetesen az általános aljzat mellett olyan helyeken, ahol nincsenek növények, vagy vékony rétegben az általános talaj fölé díszhomokot el lehet helyezni). A JBL Aqua Basis táptalaj fölé minimum 3-4 cm vastagságban általános aljzatot helyezünk el. Az általános aljzat a víz és a JBL Aqua Basis között egy gátat képez.

A növényeket a megszokott módon kell elültetni. Az ültetés során óvatosan kell eljárni, hogy az apró agyag- és tőzegmoha szemcséket ne kavarjuk fel. A növények későbbi eltávolításánál vágjuk le a növények szárát a gyökerüknél egy ollóval. A gyökereket nem kell kihúzni a talajból, mert ezzel felkavarjuk azt. A talajban maradt gyökerek le fognak bomlani és további tápanyagokkal dúsítják a talajt.

MENNYI NÖVÉNY TÁPTALAJT VÁSÁROLJAK?

A táptalajból szükséges mennyiséget könnyű kiszámolni, csak az akvárium alapterületétől függ. A számítási mód a következő: Szorozzuk össze az akvárium alapterületét (vagy a beteríteni kívánt felület alapterületét) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget.

A képlet tehát: Vásárolandó mennyiség kg-ban = Szélesség * Mélység /1000 Letölthető Microsoft Excel számológép. 

A számológépben az általános talaj magasságát állítsuk 1-re - így kapjuk meg a növény táptalajból szükséges mennyiséget. Példa: egy 60x35-ös alapterületű akváriumba minumum 60*35/1000=2,1 liter növény táptalajt fogunk felhasználni. Tehát 1 db. 2 literes zacskó valószínű elegendő lesz.

FIGYELEM:

• Figyeljünk arra, hogy a koncentrált növény táptalaj ne érintkezzen közvetlenül a vízzel. Érdemes pl. az akvárium széleinél 1-2 cm távolságot hagyni, hogy az oldalfal mentén ne tudjon az áramlás közvetlenül a táptalajjal érintkezni (zárja le az általános aljzat a széleket).

• Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel a különböző típusú aljzatokat.

További információ
NévJBL AquaBasis Plus Növény táptalaj - 2.5 liter (JBL Aqua Basis)
CikkszámJBL20212
EAN4014162202123
Súly (kg)2.600000
GyártóJBL

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy átvételtől számított 48 órán belül eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
JBL AquaBasis Plus növény táptalaj - 5 liter (Aqua Basis) Előző JBL AquaBasis Plus növény táptalaj - 5 liter
Ugrás fel