The wishlist name can't be left blank

Iwagumi másképp

Az Iwagumi Stílus – 7. rész

Iwagumi másképp

A Ryouseki több variációban is felhasználható, és igen alkalmas olyan Iwagumi akváriumok berendezéséhez, amelyek egy sziklás tengerpartot mintáznak. Néhány példa arra, hogyan használjuk fel a Sozo Haishoku-t (kreatív növény újrarendezés) egy ilyen layout esetében.

 

Míg a növények kinézete megváltozik az évszakok során a természetben, a sziklák akkor is ugyanolyan változatlanok maradnak. Ugyanez igaz az Iwagumi layout-okra is. A Sozo Haishoku segítségével újrarendezhetjük az akváriumot anélkül, hogy a sziklák elrendezésén változtatnánk, és mégis egy egészen új látványt élvezhetünk. Az alábbi két layout egészen más hatást kelt a stem növények felhasználásával a háttérben, ahol annak előtte sűrűn ültetett Hemianthus callitrichoides ’Cuba’ volt látható. A Hemianthus c. ’Cuba’-t gyakran használják Ryouseki sziklákkal. Ezt a növényt könnyeben eltávolíthatjuk, mint más növényeket, mivel nem olyan mélyen gyökerezik, amikor Sozo Haishoku-val rendezzük át az akváriumot. A Sozo Haishoku-t az Aqua Soil lecserélésével kezdjük, anélkül, hogy megbontanánk a sziklák elrendezését. Egy Iwagumi layout nagyon szépen mutathat a Sozo Haishoku után, ha az eredeti szikla elrendezésünk szolid, és megfelelő kompozíciójú, mint például a képen látható layout esetében.

Ha a layout-ot sűrűn, lassú növekedésű Hemianthus callitrichoides ’Cuba’-val szeretnénk beültetni, a Ryouseki-ből készített Iwagumi válik a layout fő elemévé, így nagyon fontos hogy a szikla elrendezési technikánk elég fejlett legyen.

A kövek közé ültetett Echinodorus tenellus, és a stem növények a háttérben finomítják az Iwagumi elrendezés erőteljességét. A sziklák egyfajta keretként funkcionálnak az U-alakú stem kompozícióban.

A hegygerincet szimbolizáló Iwagumi esetében nagyon fontos a kontúrozottság és a folyamatosság.

Bal oldal: A terjedelmes szikla elrendezés és az apró levelű Hemianthus c. ’Cuba’ kombinációjával óriási, kiterjedt területet jeleníthetünk meg az akváriumban.

Jobb oldal: A stem növények formáját nyíráskor az Iwagumi hegygerincének formáját követve alakítjuk ki.