The wishlist name can't be left blank

Az Oyaishi alapvető lényege

Az Iwagumi Stílus – 5. rész

Az Oyaishi alapvető lényege

Hakkaiseki – egy híres látványkő

Egy szép formájú Hakkaiseki jelenléte igazán impozáns lehet.

 

Olyan layout-ot készíteni, melyben a környékünkön beszerzett sziklákat használunk fel, egy újabb nagyszerű mód arra, hogy kiélvezhessük Iwagumi akváriumunk készítését. A Hakkaiseki, Niigata-ban jól ismert látványkő, melyet a Hakkai Hegység lábánál bányásznak. Azokat a kövek, melyeken más típusú repedések találhatóak Mushikui-nak nevezzük, ezek elkülönülő csoportot alkotnak. Horizontálisan hosszú akváriumban két csoportot kialakítva a kövekből könnyebben készíthetünk megfelelő kompozíciót. Egy féle növénnyel beültetve, mint például az Echinodorus tenellus felhasználásával még jobban kiemelhetjük szikláink szépségét. Egy szép formájú Hakkaiseki méltóságteljes, tekintélyes Oyaishi szerepét töltheti be. Ez a két Iwagumi layout megfelelően példázza, hogyan használhatjuk ki a Hakkaiseki varázsát. Mindkét akvárium ugyanazt az Oyaishi-t felhasználva készült. A Hakkaiseki két csoport sziklával a nagyobb panorámás akváriumban, és a magasabb akváriumban is megfelelően érvényesül. A letisztult és egyszerű kompozíciók segítségével könnyebben elérhetjük az Iwagumi valódi szellemét.

Ha a Hakkaiseki jelenléte, mint Oyaishi túl erőteljesnek tűnik, érdemes néhány növényt, például Eleocharis vivipara-t ültetnünk a háttérbe. Ezzel lágyíthatjuk az összkép erőteljességét.

Bal felül: A Hakkaiseki jellegzetességét a gömbölyűbb Mushikui nevű sziklákkal erősítettük, mely egyedi árnyaltságot kölcsönöz a layout-nak.

Bal alul: A jobb-, és a baloldal egyensúlyát egy panorámás akváriumban két csoport szikla felhasználásával érhetjük el.