Elemzések, tájékoztatók haladóknak

Ezen az oldalon elsősorban tapasztalt akvakertészek számára gyűjtöttünk össze tanulmányokat, tájékoztatókat és elemzéseket. Ha Ön még csak most ismerkedik a modern akvarisztika eme gyönyörű ágával, a növényes akváriumok világával, kérjük, látogasson el a kezdő akvaristáknak készített oldalunkra, ahol kifejezetten az akvakertészettel most ismerkedő látogatóink számára gyűjtöttünk össze hasznos információkat.

 

Eheim Substrat Pro

 

Szűrőanyagok mikroszkóp alatt

A biológiai szűrés hatékonysága kizárólag a szűrőanyagban egységnyi felületen tenyésző nitrifikáló baktériumok számától függ. Minél porózusabb egy szűrőanyag, annál jobb. Woctrax akvakertész fórumtársunk mikroszkópos felvételei. Forrás.

 

Az RO készülékek működése és beüzemelése

 

Az RO készülékek használata

Az édesvizi- és tengeri akvarisztikában egyaránt fontos a megfelelő vízminőség. A fordított ozmózis - angolul Reverse Osmosis, vagy rövidítve RO - elvén működő víztisztító készülékek működéséről, fajtáiról és összeszereléséről szóló írásunk.

             
 Szűrőválasztási tájékoztató  

Szűrőválasztás

A modern akvarisztika legfontosabb eleme a szűrés. A biológiai egyensúly és az algamentes környezet megteremtése érdekében ez talán a legfontosabb (és az egyik legköltségesebb) döntés is. Segítünk a választásban.

  Alga tájékoztató  

Alga tájékoztató

Az algásodás a nem megfelelően beállított okoszisztéma jele, az ammónia és fény együttes hatására indul be. Általában semmi köze a túl sok foszfáthoz és nitráthoz. Mindig a kiváltó okot szüntessük meg, soha ne használjunk algairtószereket.

             
Ajándék ötletek  

Ajándék-ötletek

Ajándékozzon velünk! Segítünk a választásban - árak és célcsoport szerint is listázva. A felsorolt termékek tapasztalataink és vásárlóink visszajelzései alapján egyaránt alkalmasak arra, hogy szeretteinknek kellemes meglepetést okozzunk. 

  ADA növénysuli  

ADA - Növényes akvárium alapismeretek

Az Aqua Design Amano AquaJournal-ban közzétett tájékoztató írásai elsősorban kezdők számára készültek, azonban a tapasztalt akvakertészek is gyakran találnak bennük új információkat. Nekik is jó szívvel ajánluk az ADA növénysulit.

             
             

Before The Creation of Adam

https://greenaqua.hu/hu//karbantartas

Növényes akvárium
Növényes akvárium
Akvakertészet
Lélegzetelállító látvány, kristálytiszta víz. Természetes, stabil ökoszisztémák.
különlegességek hollandiából
Új Aquaflora növények
Mostantól más kertészeteknél nem elérhető, új fajtákat is forgalmazunk.
Aquaflora növények
Fényképes leírás a Green Aqua galériájának 22 akváriumában felhasznált technikával és élőlényekkel. (A versenyakváriumaink fotói itt találhatóak.)
Működésének 10. éve elején megnyittuk a Green Aqua vadonatúj galériáját Budapesten! Az új bolt több, mint háromszor nagyobb mint a régi. Nézze meg!
Green Aqua növény wellness csomag
Macro és Micro tápanyagok, CO2 pótlás. Növény wellness csomagjaink.
Green Aqua alga tájékoztató
Algásodás, ködös víz, felszín hártya? Segítünk a megoldásban!
Minden, amit a karbantartásról tudni kell. Olvassa el az RO tájékoztatót is.
Miért van szén-dioxidra szüksége az akváriumi növényeinknek?
Rotala 'Hra', Green
Minden a növényválasztásról és a telepítésről. Fotó: Rotala H'ra, Green.
Nano akváriumok, CO2, szűrés. Termékbemutatók, inspiráció.