Hal - Kalászhal - Pseudomugil signifer - Törpe vitorlás kalászhal

Tudományos név: Pseudomugil signifer (KNER, 1866)
Magyar név: Vitorlás törpekalászhal
Csoport: Kalászhalak
Származás: Ausztrália
Természetes élőhely: Folyóvizek alsó szakaszai, sós mocsarak
Viselkedés: Rajhal
Táplálkozás: Mindenevő
Szaporítás: Társasban is előfordul
Testhossz: 3-6 cm
Medence: 54 liter minimum
Halnépesség: Minimum 6 példány
Dekoráció: Fás-növényes
Hőmérséklet: 20 – 26 °C
pH: 6.5 – 7.5
Keménység: 5-20 Nk
Várható életkor: ?

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

Raktáron
SKU
888052
790Ft
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Kistestű, látványos kalászhal, és mivel csak mostanában kezd terjedni az akvaristák között, egyedi is. A természetben, az Ausztrál kontinensen hatalmas az elterjedési területe, és nagyon sokféle élőhelyen előfordul. A lágy, savas, barna vizektől kezdve egészen a mangrove mocsarak időnként teljsen sóssá váló vizében is megtalálható. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bármilyen növényes akváriumba telepíthetjük, ez a hal jól fogja magát érezni benne! Egyedül a szűrés minőségére kényes, ezért frissen telepített akváriumnál inkább várjunk vele. Brakkvízben is tartható, de egyáltalán nem igényli a sót, még a szaporodáshoz sem. Nem válogatós mindenevő, azonban pici szája miatt fontos, hogy apró szemű eleséget biztosítsunk neki. A spirulina és cyclops tartalmú eleségek hozzák ki a legszebb színét. Természetes viselkedését csak nagyobb csapatban mutatja meg, ha túl kicsi a létszám, félénkké válnak. Ideális környezetben, más törpe kalászhalakhoz hasonlóan megfigyelhetjük a hímek látványos pózolását. Ilyenkor a rivális hímek egymással párhuzamosan úsznak és úszóikat feszegetik egymásnak. Bár társas akváriumban is könnyedén leívnak, az ikrát pár darabonkánt szórják el, elkülönítésük nehezen megoldható. Kellően sűrű növényzet esetén beavatkozás nélkül is felnőhet egy-egy kishal.

A halak csak személyes átvétellel rendelhetők!

További információ
Name Hal - Kalászhal - Pseudomugil signifer - Törpe vitorlás kalászhal
SKU 888052
Gyártó Green Aqua
 

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.