INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Tropica Substrate növény táptalaj - 1 liter

2 590 Ft
2 590 Ft / 1 l
Raktáron
Cikkszám
33-612

A növényes akváriumokban növények alá általános talajként apró szemű kavics vagy homok nem javasolt.

(Természetesen az általános aljzat mellett olyan helyeken, ahol nincsenek növények, vagy vékony rétegben az általános talaj fölé díszhomokot el lehet helyezni).

A Tropica Növény táptalaj fölé minimum 3-4 cm vastagságban általános aljzatot helyezünk el. Az általános aljzat a víz és a Tropica Plant Substrate között egy gátat képez.

A növényeket a megszokott módon kell elültetni. Az ültetés során óvatosan kell eljárni, hogy az apró agyag- és tőzegmoha szemcséket ne kavarjuk fel.

A növények későbbi eltávolításánál vágjuk le a növények szárát a gyökerüknél egy ollóval. A gyökereket nem kell kihúzni a talajból, mert ezzel felkavarjuk azt.

A talajban maradt gyökerek le fognak bomlani és további tápanyagokkal dúsítják a talajt.

MENNYI NÖVÉNY TÁPTALAJT VÁSÁROLJAK?

A táptalajból szükséges mennyiséget könnyű kiszámolni, csak az akvárium alapterületétől függ. A számítási mód a következő:

Szorozzuk össze az akvárium alapterületét (vagy a beteríteni kívánt felület alapterületét) és osszuk el 1000-el. Az eredmény megadja literben a kívánt mennyiséget.

A képlet tehát:
Vásárolandó mennyiség kg-ban = Szélesség * Mélység /1000

Példa: egy 60x35-ös alapterületű akváriumba minimum 60*35/1000=2,1 liter növény táptalajt fogunk felhasználni. Tehát 1 db. 2,5 literes zacskó valószínű elegendő lesz.

FIGYELEM
• Figyeljünk arra, hogy a koncentrált növény táptalaj ne érintkezzen közvetlenül a vízzel. Érdemes pl. az akvárium széleinél 1-2 cm távolságot hagyni, hogy az oldalfal mentén ne tudjon az áramlás közvetlenül a táptalajjal érintkezni (zárja le az általános aljzat a széleket).
• Az akvárium első feltöltésekor igyekezzünk a vízsugarat úgy irányítani, hogy ne kavarja fel a különböző típusú aljzatokat.

További információ
Név Tropica Substrate növény táptalaj - 1 liter
Cikkszám 33-612
EAN 5703249612007
Gyártó Tropica

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter Előző Tropica Substrate növény táptalaj - 2.5 liter
Ugrás fel