The wishlist name can't be left blank

Green Aqua RO készülék, vízlágyító - 190 l/nap (50 GPD)

A minőségi alkatrészekből összeállított Green Aqua RO-berendezés egy membránnal szerelt, 190 liter/napos változata remek választás azoknak, akik ismerkedni szeretnének a lágyvízes akvarisztika szépségeivel. 

A vizinövények a magyarországi kemény vízben lassabban növekednek. Lágyabb vízben viszont sokkal több növény tartható sikerrel (pl. a HC nagyobb, szebb leveleket hoz). A keménységnek nem szabadna meghaladnia a 6-os GH (100-as TH) értéket. Ezzel szemben a legtöbb településen 14-25 közötti GH értékeket mértünk. Az ideális szint valahol 2-6 GH között van! Mi kb. 3-as GH-t javasolunk.

Green Aqua RO-berendezései, a csapvíz oldottanyag-tartalmának 97-99.5%-át távolítják el.

További információk és tartozékok a termék leírásban alább.

Raktáron
SKU
999806
33990Ft

A Green Aqua 1 membrános RO vízlágyító készülék TARTOZÉKAI:

• 5 mikronos üledékszűrő (előszűrő)
• 10 mikronos hosszú élettartamú aktívszenes blokk
• Hálózati víz csatlakozó 3/4 coll
• Öblítőszelep
• 190 l/nap (50GPD) teljesítményű RO membrán
• Membrán és előszűrő kulcs
• Csatorna bekötő idom

A színes csövek magyarázata:

• Fehér cső - bemenő ág, nagynyomású víz (a végén csaptelep-csatlakozóval)
• Fehér/piros cső öblítő csappal (kék cső mellett a membránra csatlakoztatva) - a szennyvíznek
• Kék cső - tisztított ozmóvíz, RO ág

A minőségi alkatrészekből összeállított Green Aqua RO-berendezés egy membránnal szerelt, 190 liter/napos változata remek választás azoknak, akik ismerkedni szeretnének a lágyvízes akvarisztika szépségeivel. 

A vizinövények a magyarországi kemény vízben lassabban növekednek. A növények szempontjából az akváriumvíz keménységének nem szabadna meghaladnia a 6-os GH (100-as TH) értéket. Ezzel szemben a legtöbb településen 14-25 közötti GH értékeket mértünk. Az ideális szint kb. GH 2-6.

Az összkeménységről tudni kell, hogy Ca és Mg egyaránt szerepel benne. Ha olyan dekorációs elemeket használunk, amelyek kismértékben keményítik a vizet (pl. Seiryu kő), akkor előfordulhat, hogy 100% ozmóvízzel történő cserék után is hosszútávon akár 6-os GH-t mérünk. Ez a kőből beoldódó Ca-nak köszönhető, és előfordulhat, hogy Mg hiány lép fel a növényeknél. Ez esetben figyelni kell a MgSO4 megfelelő mennyiségű adagolására - a víz további "felkeményítésének" kockázataival együtt. Ilyen esetekben egyénként a gyarkoribb (akár heti 2-3) vízcseréket is javasoljuk.

A kiváló minőségű membránok a csapvíz oldottanyag-tartalmának 97-99.5%-át távolítják el.

A készülék rendelkezik manuális öblítőszeleppel, melynek rendszeres használatával a membrán élettartama  jelentősen meghosszabbítható. Minden 100 liter víz előállítása után javasolt 10 perc öblítés.

Fontos tudni, hogy az RO készülékek hozama nagyban függ a hálózati víz nyomásától. A víz nyomása rendkívüli módon eltérhet háztartásonként. Egy 1700 liter/nap névleges teljesítményű szűrőnél például egy 6 BAR-os hálózati nyomásnál az RO készüléken mért 4.5-5 BAR nyomás mellett 1200 liter / nap valós hozamot mértünk.

 

A termék csomagolásakor az összes csatlakozó illesztését manuálisan teszteltük, de ritkán előfordulhat, hogy a szállítás során kilazulnak a vékony csövek csatlakozói, ezért ajánlatos üzembehelyezés során kézzel újra benyomni a csöveket. (A csövek eltávolítása a műanyag gallér benyomása után lehetséges, csak úgy mint pl. a CO2 cső csatlakozásoknál).

Az RO készülékek membránjait külön páramentes csomagolásban mellékeljük, hogy ne tudjanak kiszáradni a tárolás során, ezért üzembehelyezés előtt a membránház csőcsatlakozását le kell venni, a membránház tetejét le kell csavarni, majd egy kis oliva-olajjal a membrán dupla-gumigyűrűs csatlakozó-részét síkosítva be kell tolni a membránházba azt (a dupla gyűrűkkel előre), amíg lehet, utána vissza kell tekerni a ház tetejét és csatlakoztatni kell a csövet, az erőteljes benyomásával. A cső-csatlakozások lazának tűnhetnek, de a csövet a gallér lenyomása nélkül nem lehet kihúzni, és erről a megoldásról azt is tudni kell, hogy nagyobb nyomás alatt erőteljesebb a szorítása, zárása, tehát igen biztonságos! A membrán kék részéhez ne érjünk a művelet közben, ez a membrán eltömődését okozhathja.

A szűrőket az első üzembehelyezéskor tisztítsuk ki a víz átengedésével, és a csap gombjának nyomvatartásával kb. 3-5 percig. Ezután engedjük el a gombot (alapállásban a csap folyt, így készíti a rendszer az ozmóvizet) és hagyjuk a berendezést kb. 30 percig dolgozni, tisztulni az esetleges gyári kenőanyagoktól. 30 perc után az ozmóvíz szabadon felhasználható.

Használat után mindig öblítsük át a rendszert a csap gombjának nyomva tartásával 2-3 percre, és csak utána zárjuk el a vizet. A kék csövön mindig csak a hozamnak megfelelő mennyiségű, tehát gyengébb vízsugár távozik.

Az egymembrános Green Aqua készülékek RO-víz / szennyvíz aránya 1 a 3-hoz. A membránok és szűrőanyagok utánpótlása, cseréje megoldott a Green Aqua Shop-on keresztül. Az előszűrők betétjeit 10.000 liter RO víz előállítása után javasoljuk cserére - mindegyiket egyszerre, de legalább évente (optimális esetben a féléves cserék javasoltak).

További információ
Name Green Aqua RO készülék, vízlágyító - 190 l/nap (50 GPD)
SKU 999806
Gyártó Green Aqua