INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Green Aqua MICRO növénytáp - 250 ml

2 490 Ft
9 960 Ft / 1 l
Készleten
Cikkszám
999004

Green Aqua Micro Macro növénytápok

A Green Aqua MICRO és MACRO növénytápok együttes adagolásakor legfeljebb a CO2 pótlására gyártott Easy Carbo használatára lehet szükség.

Mitől különleges a Green Aqua Micro táp?

Attól, hogy HEEDTA kelátokat tartalmaz. A kelátok olyan fém-vegyületek, amelyek a növények számára "fogyasztható" formában tartják a nyomelemeket. A rossz minőségű - könnyen bomló kelátokkal "szerelt" mikro tápanyagok (a legtöbb műtrágyaboltban kapható mikro tápanyag ilyen, és sajnos rengeteg ismert márka tápszere is) hamar "elengedik magukból" a fématomokat és így a növények számára már nem hasznosítható a tartalmuk.

A rossz minőségű (pl. EDTA) kelátok bomlása erősebb fény, magasabb hőmérséklet és a Magyarországon oly gyakori kemény víz hatására indul be, a hazai trópusi növényes akváriumban általában mindhárom tényező jelen van. Az így kiszabaduló fémek rendkívül reakcióképesek, a vas pl. reagálva vízben található foszforral olyan csapadékot képez, amely toxikus hatású a szűrőben és aljzatban tenyésző baktériumok számára. A baktériumok tömeges pusztulásával pedig az ammónia lebontási (nitrifikációs) folyamat kerül veszélybe, ezt pedig algásodáshoz vezet.

A Green Aqua Micro növénytáppal ilyen gondok nem fordulhatnak elő. Az UV szűrők használatával azonban vigyáznunk kell, mivel ezek az egyébként erős és stabil kelátszerkezetet is megbonthatják. Ha szükségesnek találjuk az UV szűrést, akkor a berendezést Micro növénytáp adagolás előtt (!) indítsuk el pár órára (a Macro tápot nem befolyásolja az UV szűrés).

ÖSSZETEVŐK (1000 ml vizes oldatban):

  • Vas (Fe) - 2 g/l
  • Mangán (Mn) - 1 g/l
  • Réz (Cu) - 0,052 g/l
  • Cink (Zn) - 0,29 g/l
  • Bór (B) - 0,4 g/l
  • Molibdén (Mo) - 0,075 g/l
  • HEEDTA kelátok !
  • Methyl Paraben (E218) - 1 g/l

TÁROLÁS:Napfénytől védett helyen (lehetőleg szekrényben), szobahőmérsékleten. Hűtőszekrénybe rakni tilos.

ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ: 1 ml / 20 liter / nap, heti 50% vízcsere és CO2 adagolás mellett. 1 pumpa-nyomás = 1 ml.

       
    ADAGOLÁS (ml. / 20 liter / nap)

VÍZCSERÉK MÉRTÉKE 

      30% 40% 50% 60% 70%

80%

 
    Kétheti 1 vízcsere 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7

0.8

 
    Heti 1 vízcsere (Normál) 0.6 0.8 1 1.2 1.4

1.6

 
    Heti 2 vízcsere (Nano akvárium) 1.1 1.5 2 2.4 2.7

3

 
    Heti 3 vízcsere (akvárium indítás) 1.6 2.2 2.8 3.3 4

4.6

 
  Hetente minimum 50% vízcserét javasolunk!  

Figyelem, egyes pumpák pontatlanabbak lehetnek, vagy akár a nyomások erejétől függően az adagolás is. Nagy méretű akváriumok adagolásánál érdemes ellenőrizni a pumpák valódi adagolását. 200 liter alatt a pontatlanság elhanyagolható.

Az, hogy a vízcserék mértéke és gyakorisága hogyan befolyásolja az adagolás mennyiségét a termék fényképei között látható adagolási útmutató táblázatból kiolvasható. Az 1ml / 20l / nap mennyiség a Macro és Mikro tápanyagokra külön vonatkozik, tehát 1ml Macro és 1ml Micro tápanyagot kell adagolnunk naponta.

A leírt napi adagolási rutin kétnaponta történő adagolásra is átszámítható. Lehet pl. váltott napokon adagolni, egyik napon 2 ml Macro, a következő napon 2 ml Micro 20 literenként, vagy lehet minden második napon 2ml Macro és 2ml Micro tápot adagolni (heti 50% vízcserék mellett). Ennél ritkább adagolási rutint nem ajánlunk.

Az adagolási mennyiségeket úgy állítottuk be, hogy erős megvilágítás mellett is mindig legyen elegendő tápanyag a vízben a növények számára. A költségek további leszorítására alacsony megvilágítással rendelkező akváriumok esetén meg lehet próbálni a napi adag felét, vagy a szokásos adagot heti 3-4x adagolni. A vízben felhalmozott tápanyagmennyiségek így is az EI tartomány alsó határa közelében maradnak.

Bár az alacsony megvilágítású akváriumokban a javasolt adagok fele sem okoz algásodást, mégis az adagolás betartását javasoljuk. A növénytáp-fölösleg soha nem okoz algásodást. A hiány viszont minden esetben.

A javasolt adagolási mennyiség felénél kevesebb tápanyag adagolását NEM JAVASOLJUK.

Az 500 ml-es flakonból egy kézzel történő adagolás során előfordulhat, hogy a flakon vékony fala a vákum miatt enyhén benyomódik, behorpad. Ez természetes jelenség. A flakon második kézzel alulról történő megtámasztása mellett az első adagoláskor a nyomás automatikusan kiegyenlítődik és a flakon visszanyeri eredeti formáját.

A tápanyagok összetételekor szándékosan nem számoltunk a csapvízben esetleg megtalálható K vagy NO3 mennyiségekkel, hiszen arra törekedtünk, hogy olyan akvaristák is sikerrel használhassák, akiknek semmilyen tápanyagot nem tartalmaz a vize.

Kiszámoltuk és megmértük azonban, hogy milyen magasságokba emelkednek a tápanyag-szintek abban az esetben, ha pl. egy nitrátban gazdag csapvízzel feltöltött medencébe adagolunk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a magyarországi vizekben megtalálható mennyiségek hatására - megfelelően végzett vízcserék mellett - a szintek nem fognak a halak számára toxikus szintekre emelkedni - hosszú távon sem. Az adagolási mennyiségeket abban az esetben sem szabad csökkenteni, ha valamelyik összetevőből van elegendő mennyiség a csapvízben - hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy másik összetevő alacsony szintje miatt a növények tápanyaghiány-tüneteket fognak produkálni.

További információ
NévGreen Aqua MICRO növénytáp - 250 ml
Cikkszám999004
EAN5999887377037
GyártóGreen Aqua
Akvárium típusaKözepes-sok fényhez - high tech

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Ugrás fel