The wishlist name can't be left blank

Green Aqua MACRO növénytáp - 250 ml

A piacon kapható szerintünk egyértelműen a legjobb, legstabilabb és nem utolsó sorban a legolcsóbb makro növénytáp !!!

A Tom Barr által kidolgozott Estimative Index (EI) módszer alapján nitrátot, káliumot és foszfátot tartalmaz!

FONTOS: a növényeknek MACRO és MICRO tápra egyaránt szükségük van! A tápanyagok bármelyik önálló összetevőjének a hiánya algásodáshoz vezethet!

A megfelelő mennyiségű adagolásával gyakorlatilag kizárhatók (!) a növények tápanyaghiány-tünetei és az ezzel kapcsolatos algásodás. (Megj.: algásodást nem csak a növénytáp-hiány okozhat.)

Az összetevők listáját a legszebb növényes akváriumokban használt napi adagolási módszerek figyelembevételével állítottuk össze és teszteltük több éven keresztül a magyarországi - általában kemény - csapvizekkel feltöltött akváriumokban, Tom Barr személyes tanácsait is kikérve.

A Green Aqua tápokhoz az adagoló pumpafej a csomag része!

Adagolási útmutató a termék leírásban - lásd alább.

 

Raktáron
SKU
999001
2 490 Ft

Green Aqua Növénytáp család

A Green Aqua MACRO és MICRO növénytápok együttes adagolásakor legfeljebb a CO2 pótlására illetve kiegészítésére gyártott Easy Carbo használatára lehet szükség.

ÖSSZETEVŐK (1000 ml. vizes oldatban):

  • Nitrát (NO3) - 49 g/l
  • Foszfát (PO4) - 7 g/l
  • Kálium (K) - 49,2 g/l
  • Methyl Paraben (E218) - 1 g/l

TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen (lehetőleg szekrényben), szobahőmérsékleten. Hűtőszekrénybe rakni tilos.

ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ:

       
    ADAGOLÁS (ml. / 20 liter / nap)

VÍZCSERÉK MÉRTÉKE 

      30% 40% 50% 60% 70%

80%

 
    Kétheti 1 vízcsere 0.3 0.4 0.5 0.6 0.7

0.8

 
    Heti 1 vízcsere (Normál) 0.6 0.8 1 1.2 1.4

1.6

 
    Heti 2 vízcsere (Nano akvárium) 1.1 1.5 2 2.4 2.7

3

 
    Heti 3 vízcsere (akvárium indítás) 1.6 2.2 2.8 3.3 4

4.6

 
  Hetente minimum 50% vízcserét javasolunk!  

1ml / 20 liter / nap, heti 50% vízcsere mellett. 1 nyomás = 1 ml.

FIGYELEM! Egyes pumpák pontatlanabbak lehetnek, vagy akár a nyomások erejétől függően az adagolás is. Nagy méretű akváriumok adagolásánál érdemes ellenőrizni a pumpák valódi adagolását. 200 liter alatt a pontatlanság elhanyagolható.

Az, hogy a vízcserék mértéke és gyakorisága hogyan befolyásolja az adagolás mennyiségét a termék fényképei között látható adagolási útmutató táblázatból kiolvasható. Az 1ml / 20l / nap mennyiség a Macro és Mikro tápanyagokra külön vonatkozik, tehát 1ml Macro és 1ml Micro tápanyagot kell adagolnunk naponta.

A leírt napi adagolási rutin kétnaponta történő adagolásra is átszámítható. Lehet pl. váltott napokon adagolni, egyik napon 2 ml Macro, a következő napon 2 ml Micro 20 literenként, vagy lehet minden második napon 2ml Macro és 2ml Micro tápot adagolni (heti 50% vízcserék mellett). Ennél ritkább adagolási rutint nem ajánlunk.

Az adagolási mennyiségeket úgy állítottuk be, hogy erős megvilágítás mellett is mindig legyen elegendő tápanyag a vízben a növények számára. A költségek további leszorítására alacsony megvilágítással rendelkező akváriumok esetén meg lehet próbálni a napi adag felét, vagy a szokásos adagot heti 3-4x adagolni. A vízben felhalmozott tápanyagmennyiségek így is az EI tartomány alsó határa közelében maradnak.

Bár az alacsony megvilágítású akváriumokban a javasolt adagok fele sem okoz algásodást, mégis az adagolás betartását javasoljuk. A növénytáp-fölösleg soha nem okoz algásodást. A hiány viszont minden esetben.

A javasolt adagolási mennyiség felénél kevesebb tápanyag adagolását NEM JAVASOLJUK.

Az 500 ml-es flakonból egy kézzel történő adagolás során előfordulhat, hogy a flakon vékony fala a vákum miatt enyhén benyomódik, behorpad. Ez természetes jelenség. A flakon második kézzel alulról történő megtámasztása mellett az első adagoláskor a nyomás automatikusan kiegyenlítődik és a flakon visszanyeri eredeti formáját.

A tápanyagok összetételekor szándékosan nem számoltunk a csapvízben esetleg megtalálható K vagy NO3 mennyiségekkel, hiszen arra törekedtünk, hogy olyan akvaristák is sikerrel használhassák, akiknek semmilyen tápanyagot nem tartalmaz a vize.

Kiszámoltuk és megmértük azonban, hogy milyen magasságokba emelkednek a tápanyag-szintek abban az esetben, ha pl. egy nitrátban gazdag csapvízzel feltöltött medencébe adagolunk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a magyarországi vizekben megtalálható mennyiségek hatására - megfelelően végzett vízcserék mellett - a szintek nem fognak a halak számára toxikus szintekre emelkedni - hosszú távon sem. Az adagolási mennyiségeket abban az esetben sem szabad csökkenteni, ha valamelyik összetevőből van elegendő mennyiség a csapvízben - hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy másik összetevő alacsony szintje miatt a növények tápanyaghiány-tüneteket fognak produkálni.

További információ
Name Green Aqua MACRO növénytáp - 250 ml
SKU 999001
Gyártó Green Aqua
Akvárium típusa Közepes-sok fényhez - high tech