CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Népszerű

Green Aqua MACRO növénytáp - 1000 ml

6 990 Ft
6 990 Ft / 1 l
Készleten
Cikkszám
999007

A Green Aqua MACRO és MICRO növénytápok együttes adagolásakor legfeljebb a CO2 pótlására illetve kiegészítésére gyártott Green Aqua Carbon használatára lehet szükség.

ÖSSZETEVŐK (1000 ml. vizes oldatban ):

  • Nitrát (NO3) - 49 g/l
  • Foszfát (PO4) - 7 g/l
  • Kálium (K) - 49,2 g/l

TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen (lehetőleg szekrényben), szobahőmérsékleten.

ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ:

High-tech növényes akvárium esetén (Erős fény, CO2 adagolás, sok növény) - heti 50% vízcsere javasolt

  • 1 ml/ 20 liter/ nap  

Mid-tech növényes akvárium esetén (Közepes fényerő, CO2 adagolás, sok növény) - heti 30% vagy kétheti 50% vízcsere  javasolt

  • 0,5 ml/ 20 liter/ nap

Low-tech növényes akvárium esetén (Közepes fényerő, nincs CO2 adagolás, sok növény) - két heti 50% vízcsere javasolt

  • 3-4 ml/ 20 liter/ hét

Ultra Low-tech növényes akvárium (Alacsony fényerő, nincs CO2 adagolás, kevés növény) - két heti 30% vízcsere javasolt

  • 1-2 ml/ 20 liter/ hét

1ml / 20 liter / nap, heti 50% vízcsere mellett. 1 nyomás = 1 ml.

Figyelem, egyes pumpák pontatlanabbak lehetnek, vagy akár a nyomások erejétől függően az adagolás is. Nagy méretű akváriumok adagolásánál érdemes ellenőrizni a pumpák valódi adagolását. 200 liter alatt a pontatlanság elhanyagolható. Az 1ml / 20l / nap mennyiség a Macro és Mikro tápanyagokra külön vonatkozik, tehát 1ml Macro és 1ml Micro tápanyagot kell adagolnunk naponta. 

A leírt napi adagolási rutin kétnaponta történő adagolásra is átszámítható. Lehet pl. váltott napokon adagolni, egyik napon 2 ml Macro, a következő napon 2 ml Micro 20 literenként, vagy lehet minden második napon 2ml Macro és 2ml Micro tápot adagolni. Az adagolási mennyiségeket úgy állítottuk be, hogy erős megvilágítás mellett is mindig legyen elegendő tápanyag a vízben a növények számára. .

A javasolt adagolási mennyiség felénél kevesebb tápanyag adagolását NEM JAVASOLJUK.

A flakonból egy kézzel történő adagolás során előfordulhat, hogy a flakon vékony fala a vákum miatt enyhén benyomódik, behorpad. Ez természetes jelenség. A flakon második kézzel alulról történő megtámasztása mellett az első adagoláskor a nyomás automatikusan kiegyenlítődik és a flakon visszanyeri eredeti formáját.

A tápanyagok összetételekor szándékosan nem számoltunk a csapvízben esetleg megtalálható K vagy NO3 mennyiségekkel, hiszen arra törekedtünk, hogy olyan akvaristák is sikerrel használhassák, akiknek semmilyen tápanyagot nem tartalmaz a vize.

Kiszámoltuk és megmértük azonban, hogy milyen magasságokba emelkednek a tápanyag-szintek abban az esetben, ha pl. egy nitrátban gazdag csapvízzel feltöltött medencébe adagolunk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a magyarországi vizekben megtalálható mennyiségek hatására - megfelelően végzett vízcserék mellett - a szintek nem fognak a halak számára toxikus szintekre emelkedni - hosszú távon sem. Az adagolási mennyiségeket abban az esetben sem szabad csökkenteni, ha valamelyik összetevőből van elegendő mennyiség a csapvízben - hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy másik összetevő alacsony szintje miatt a növények tápanyaghiány-tüneteket fognak produkálni.

További információ
NévGreen Aqua MACRO növénytáp - 1000 ml
Cikkszám999007
EAN5999887377020
Súly (kg)1.100000
GyártóGreen Aqua
Akvárium típusaKözepes-sok fényhez - high tech
Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Green Aqua MACRO növénytáp - 500 ml Előző Green Aqua MACRO növénytáp - 500 ml
Ugrás fel