The wishlist name can't be left blank

Green Aqua CO2 mágnesszelep

Green Aqua CO2 Mágnesszelep

A Green Aqua CO2 mágnesszeleppel a CO2 befecskendezést lehet szabályozni - elzárni és elindítani. A szelep 220V-os áramforrásról működik. Egy digitális időkapcsoló segítségével a fények felkapcsolása előtt kb. 1-2 órával automatikusan bekapcsolható a CO2 befecskendezés. A leállítása általában 30 perccel a világítás kikapcsolása előtt történik.

A növényeknek a fotoszintézis időszakán kívül nincs szükségük szén-dioxidra, sőt, bizonyos mértékben még termelik is azt. A halak számára viszont a magasabb (30-35ppm fölötti) CO2 szintek kifejezetten károsak.

Raktáron
SKU
999898
14990Ft

Green Aqua CO2 Mágnesszelep

Megfelelő CO2 beoldás és áramlás mellett a mágnesszelep használatával biztosítani lehet azt, hogy a fotoszintézis időszaka alatt megfelelő (30ppm) CO2 szintet tartsunk fent az akváriumban és a szintek ne emelkedjenek a halak számára toxikus magasságokba éjszaka.

Ha nem használunk mágnesszelepet, akkor az éjszakai CO2 szint megemelkedése miatt gyakorlatilag lehetetlen a nappali 30ppm szinteket fenntartani.

A mágnesszelep használatának másik nagy előnye az, hogy a CO2 palack élettartamát akár több mint duplájára emelheti mivel spórolhatunk éjszaka a gázzal.

TECHNIKAI ADATOK:    

  • Anyag: réz, nikkel bevonattal, erős műanyag doboz.
  • Belső csőátmérő: 2mm
  • Működési nyomás: 0-4 bar.
  • Csatlakoztatható 4/6 mm-es műanyag csőhöz.
  • Tápellátás: 240V, 50Hz 
  • Teljesítmény: 2.5W

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

A gáz áramlási irányát a szelepen keresztül számok jelzik (1-2), beszereléskor erre figyelni kell!

  1. Csatlakoztasd a CO2 csövet a mágnesszelep gyorscsatlakozójára
  2. A cső másik végét csatlakoztasd a nyomáscsökkentő szelephez.
  3. A kimeneti csatlakozóra csatlakoztasd a CO2 csövet és csatlakoztasd a buborékszámlálón keresztül a diffúzorhoz/reaktorhoz.
  4. Csatlakoztasd a készüléket az áramellátáshoz (javasoljuk egy digitális időkapcsoló használatát). A mágnesszelep akkor nyit (engedi át a CO2 gázt) amikor áram alatt van.

FIGYELMEZTETÉSEK: 

Mindig használj visszacsapó szelepet az akvárium és a mágnesszelep között a csövön! Ezzel elkerülhető, hogy az akváriumvíz bekerüljön a mágnesszelepbe és kárt okozzon.

További információ
Name Green Aqua CO2 mágnesszelep
SKU 999898
Gyártó Green Aqua