Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Garnéla - Amano garnéla (Caridina multidentata, algázó)

4 20

Az akvakertészek körében a legnépszerűbb garnéla az Amano garnéla (Caridina multidentata). Nevét a híres japán akvakertészről Takashi Amano-ról az ADA márka megalkotójától kapta. A viszonylag jellegtelen kinézetű garnéla,  népszerűségét a fáradhatatlan algafogyasztásának köszönheti. Ha kellő mennyiségű garnéla jut az akváriumba, akkor néhány nap alatt csodákra képesek az algatámadás megfékezésében. Ehhez viszont szükség van arra, hogy olyan halakkal társítsuk őket, amiktől a garnélák nem tartanak. Ellenkező esetben csak valamelyik zugban fogják magukat meghúzni és nem végeznek látványos takarítást. 


Érdekes megfigyelés, hogy a garnélák új lakhelyükre kerülve azonnal nekilátnak a takarításnak, majd másnapra eltűnnek. Ilyenkor néhány napig is "láthatatlanná válnak" majd ismét előmerészkednek. A 4-6 cm nagyságúra megnövő garnélák testének oldalsó részén, több sorban, vöröses-barnás pöttyök találhatóak. A farkukon kettő, vagy több fehér és fekete folt található.


Szaporításuk nehézkes, mivel a petékből kikelő kisgarnéláknak sós(brakk) vízre van szükségük.


A garnélák csak személyes átvételre rendelhetők!


  Elérhetőség: Készleten

  880 Ft
  EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

  BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

  INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

  TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

  VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

  PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

  INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

   

   

   

   

   

  Részletek


  Tudományos név :
  Caridina multidentata
  Magyar név:
  Amano garnéla, Yamato garnéla
  Szinonímák: Caridina japonica
  Csoport: Gerinctelenek
  Származás: Ázsia; Japán
  Testhossz: 4-5 cm
  Természetes élőhely: Lassú folyású, vagy állóvizek és mocsarak a Yamato folyó térségében.
  Viselkedés: Békés, külön a számukra berendezett akváriumban tartsuk őket.
  Táplálkozás: Algaevők, de adjunk nekik rendszeresen más eleséget is: forrázott zöldségeket, spirulina tablettát, száraz haltápokat.
  Szaporítás: Nehéz
  Medence: Minimum 20 literes
  Népesség: 20 literre 5-6 garnéla
  Dekoráció: Növényekkel dúsan teleültetett akvárium, használjunk a víz színén úszó növényeket, hogy tompítsuk a világítás erősségét. Az akváriumot jól fedjük le, mert rendkívül jó szabadulóművészek…
  Hőmérséklet: 20-28 °C
  pH: 6,5-7,8
  Keménység: 5-20NK°
  Várható életkor: 3-4 év

  További információk

  NévGarnéla - Amano garnéla (Caridina multidentata, algázó)
  Cikkszám888143
  GyártóÉlőlények

  Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

   

  Speciális termékek szállítása

  NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
  A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

  NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
  A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

  VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
  Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

  MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
  Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
  Post your comment

  GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem