CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Eheim Skim 350 - felszíntisztító (skimmer)

11 490 Ft
Készleten
Cikkszám
3536220

Hasznos gyakorlati tippek az EHEIM Skim 350 használatához:

  1. Kis akváriumoknál érdemes időzítőre kapcsolni, mert a skim nagyobb beszívó nyílásai miatt a kis termetű halak is könnyedén csapdába eshetnek. Napi 5 perc működés tökéletes eredményt hoz.
  2. Érdemes hetente kimosni az EHEIM Skim 350-ben található szivacsot a hatékony működés érdekében
  3. Amennyiben a szivacs elhasználódott, vagy megkeményedett, a gyártó 2 darabos szivacs készletével pótolhatjuk.
  4. Új akvárium indításnál segítség lehet a talajból felszabaduló por és apró szemcsék, valamint levél darabok gyors leszűrésére. Így 1-2 óra alatt tiszta felszínt kapunk.
  5. Érdemes az EHEIM Skim 350-et annyival a víz alá tenni, hogy az úszó darab lebegjen. Így a hét közbeni párolgás után is víz alatt marad a skimmer.
  6. Vízcseréknél amikor a szűrőket lekapcsoljuk a skimmer folyamatos működésével a halaknak okozott stressz csökkenthető. Segítségével levegőt is be tudunk porlasztani.
  7. Az EHEIM Skim 350 kis méretű 20-30 literes akváriumhoz is használható. Ilyenkor érdemes a teljesítményt alacsony fokozatra állítani.
  8. A skimmer egy 300 literes akváriumnál is percek alatt tisztára varászolja a felszínt.

 

Green Aqua Showroom

Az EHEIM Skim 350 méretei:

Szélesség: 40,50 mm
Magasság: 132,00 mm
Mélység: 54,00 mm
Kifolyó mérete: 13,00 mm

Édesvízi és tengeri akváriumhoz is használható!

Minden szűrőnek alapvetően három szerepe van. Fontossági sorrendben:

Nitrifikáció
Ez a legfontosabb! Az akváriumban keletkező mérgező és algásodást okozó ammóniát le kell bontani. Minél gyorsabban. A szűrőben tenyésző milliárdnyi baktérium nitritté, majd nitráttá alakítja az ammóniát.

Vízforgatás
A tápanyagoknak (növénytáp és CO2) el kell jutnia a növényekhez. A szilárd bomlástermékeket lebegésben kell tartani. Fontos a jó teljesítmény.

Víztisztítás
A szilárd bomlástermékeket fizikailag el kell távolítani az akváriumból és a szűrőben le kell bontani, illetve takarításkor el kell távolítani.

Ahhoz, hogy egy szűrő mindhárom szerepét maradéktalanul ellássa, több szempontnak kell megfelelnie. Megfelelő méretű vödörrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű szűrőanyagot legyen képes tárolni. A benne lévő szűrőanyagnak megfelelő minőségűnek és fajtájúnak kell lennie. A szűrőben elhelyezett pumpának megfelelő teljesítménnyel kell rendelkeznie. A szűrőnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a körülményes folyamat ne tántorítsa el az akvaristát a rendszeres karbantartástól. A szűrőnek ráadásul megbízhatónak is kell lennie, senki nem szeretné a nappaliját vagy irodáját eláztatni egy megrepedt csap vagy illesztés miatt.

Bővebben a szűrő választási tájékoztató oldalunkon.

További információ
NévEheim Skim 350 - felszíntisztító (skimmer)
Cikkszám3536220
EAN4011708350249
Súly (kg)0.300000
GyártóEheim
Akvárium mérethez50L alatt, 100L alatt, 150L alatt, 200L alatt, 250L alatt, 400L alatt

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

Nagyobb termékeink kiszállítását szállítmányozási partnerrel végeztetjük. A kiszállítás lakáscímre való eljuttatást jelent ameddig a teherautó be tud hajtani. Lakásba való felszállításról ebben az esetben Önnek kell gondoskodnia.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy átvételtől számított 48 órán belül eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás akár 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Tropica növény - Ludwigia palustris Super red Előző Ludwigia palustris
Ugrás fel