INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Eheim 2080 Professionel 3 1200XL külső szűrő - töltet nélkül

Akciós ár 128 990 Ft Lista ár 135 990 Ft
Raktáron
Cikkszám
2080010

Eheim Professionel 3 - 2080 külső szűrő technikai adatok:

 • Pumpateljesítmény: 1700 lph (liter per óra)
 • Gyárilag javasolt akváriumméret: 1200 literig.
 • Green Aqua által javasolt növényes akváriumméret: max. 250 liter.
 • Vödörméret: 25 liter.
 • Szűrőtérfogat: 12 + 1,5 liter (előszűrő).
 • Teljesítmény: 30 W
 • Pumpa emelési magasság: max. 2.8 méter
 • Szűrőcső átmérő: 16/22 mm
 • Szűrő méret: 567 x 330 x 330 mm
 • Állítható teljesítmény

Tartozékok:

 • Mechanikai szűrőanyag: kék szivacs
 • Mechanikai szűrőanyag: perlonvatta
 • Szűrőtöltet kosarak: 4 db.
 • Eheim csapok a csövek csatlakozásához.
 • 3 db. zöld színű szűrőcső - 16/22 mm.
 • Zöld színű Eheim ki- és befolyócsövek, esőztető.
 • Sötétszürke tapadókorongok szorítókengyellel a ki- és befolyócsövekhez

Az Eheim Professional 3 - 2080 a legnagyobb Eheim külső szűrő. A 2 befolyócső és 1 kifolyó lehetővé teszi azt, hogy nagyobb (szélesebb) akváriumokban a szívókosarakat az akvárium két oldalán helyezzük el, az akváriumban a víz áramlását egyenletesen megosztva. Ezzel gyakorlatilag olyan helyzetet teremthetünk a 2080-assal, mintha két szűrőt üzemeltetnénk egyszerre

Az automatikus feltöltési funkció az egyik legfontosabb kényelmi szolgáltatás. A szűrő tetején található pumpafej pár megnyomásával a szűrőbe üzembehelyezéskor és tisztítás után beszivattyúzható az akváriumvíz, nincs szükség a csövek szájjal történő megszívására, az előre feltöltésre, stb. A szűrőcsövek csak a csap elzárása után választhatóak le a szűrőről. A takarítását ezután akár egy külön helyiségben - pl. a fürdőszobában is el lehet végezni. A szűrőcsövek csatlakozásánál egy szűrőteljesítmény-jelző skála is található. Erről kis tapasztalattal könnyen leolvasható, hogy a szűrő mennyire van eltömítve.

A szűrő teljesítményét manuálisan is állítani lehet. A gyári pumpateljesítmény adat soha nem a szűrő valós - töltött állapotú üzemszerű teljesítményét mutatja. Az általunk általában javasolt 8-10x-es megforgatási érték kiszámításánál mindig az üres pumpateljesítményt kell figyelembe venni. Az algamentes növényes akvárium üzemeltetésében az ammónia-lebontást végző szűrőnek komoly szerepe van. Fontos, hogy akváriumunkhoz a megfelelő méretű szűrőt válasszuk. Szűrő választási tájékoztató a második fényképen és részletes leírás itt.

Angol nyelvű használati útmutató letöltése a gyártó oldaláról

A termék gyártói internetes oldala itt található.

Minden szűrőnek alapvetően három szerepe van. Fontossági sorrendben:

Nitrifikáció
Ez a legfontosabb! Az akváriumban keletkező mérgező és algásodást okozó ammóniát le kell bontani. Minél gyorsabban. A szűrőben tenyésző milliárdnyi baktérium nitritté, majd nitráttá alakítja az ammóniát.

Vízforgatás
A tápanyagoknak (növénytáp és CO2) el kell jutnia a növényekhez. A szilárd bomlástermékeket lebegésben kell tartani. Fontos a jó teljesítmény.

Víztisztítás
A szilárd bomlástermékeket fizikailag el kell távolítani az akváriumból és a szűrőben le kell bontani, illetve takarításkor el kell távolítani.

Ahhoz, hogy egy szűrő mindhárom szerepét maradéktalanul ellássa, több szempontnak kell megfelelnie. Megfelelő méretű vödörrel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű szűrőanyagot legyen képes tárolni. A benne lévő szűrőanyagnak megfelelő minőségűnek és fajtájúnak kell lennie. A szűrőben elhelyezett pumpának megfelelő teljesítménnyel kell rendelkeznie. A szűrőnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a körülményes folyamat ne tántorítsa el az akvaristát a rendszeres karbantartástól. A szűrőnek ráadásul megbízhatónak is kell lennie, senki nem szeretné a nappaliját vagy irodáját eláztatni egy megrepedt csap vagy illesztés miatt.

Bővebben a szűrő választási tájékoztató oldalunkon.

További információ
Név Eheim 2080 Professionel 3 1200XL külső szűrő - töltet nélkül
Cikkszám 2080010
EAN 4011708201633
Gyártó Eheim
Pumpateljesítmény (lph) 1700
Akvárium mérethez 200L alatt, 250L alatt, 400L alatt
Cső átmérő 16/22 (17 mm)

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.

Szállítás 24 órán belül
Vagy vedd át személyesen boltunkban
Eheim 2180 Professionel 3 1200XLT fűtős külső szűrő - töltet nélkül Előző Eheim Professionel 3 – 1200XLT 2180 fűtős külső szűrő - töltet nélkül
Ugrás fel