The wishlist name can't be left blank

Easy Life Easy Carbo - a folyékony CO2 - 500 ml

Easy Life Easy Carbo - a folyékony CO2 - 500 ml

A növények szénigényét kielégítő folyékony szénforrások az utóbbi évek egyik legnagyobb akvarisztikai találmányát képezik. Az Easy Carbo az egyik ilyen termék, a holland Easy Life cég gyártja. A Macro és Micro növénytápok mellett a megfelelő szénfelvétel biztosítása a legfontosabb az akváriumi növények számára. Használható önállóan vagy CO2 befecskendezés mellett is. A tablettás CO2 kitűnő helyettesítője.

A megfelelő CO2 befecskendezésen túl elvileg nincs szükség Easy Carbo-ra, a tapasztalat azonban azt mutatja, hogy "megfelelő" CO2 befecskendezést kezdő akvaristáknak nehéz megvalósítani ezért kiegészítésnek mindenképpen javasoljuk.

Green Aqua adagolási javaslat: 1ml / 20l / nap. A gyári adagolási javaslat 1-2 ml / 50 liter, növény-sűrűségtől függően. A megvásárolandó flakon méretét az Excel számológép segítségével lehet meghatározni. Az Easy Carbo nagyjából 6 óra alatt bomlik le teljes mértékben a vízben. FIGYELEM: Ez a termék veszélyjeles termék, kérjük kezelje fokozott óvatossággal.

Raktáron
SKU
EC1002
3 390 Ft

Easy Life Easy Carbo - a folyékony CO2 - 500 ml

A növények szempontjából a megfelelő mennyiségű CO2 jelenlétének fontosságát nem győzzük eléggé hangsúlyozni. Ha egy akváriumban a CO2 befecskendezés nem megoldott, vagy nem tökéletes (nem megfelelő diffúzor, élesztős módszer, rosszul beállított rendszer, stb.) akkor az Easy Carbo adagolása a növénytápok mellé rendkívül javallott.

Az Easy Carbo-nak van pozitív "mellékhatása" is: olyan körülményeket teremt, amelyek nem kedvezőek az algának. A fonalalgára (pl. Staghorn alga) történő közvetlen fecskendezésével pár nap alatt visszaszorítható helyileg az algásodás.

Az Easy Carbo nagyjából 6 óra alatt bomlik le az akváriumvízben az adagolást követően. Ez gondot jelenthet olyan esetekben, amikor reggel adagoljuk és csak délután kapcsolódik be az akvárium világítása, mivel előfordulhat, hogy addigra már nincs a növények számára felhasználható folyékony szénforrás a vízben. Ilyen esetekben inkább a Seachem Excel terméket javasoljuk, amelynek a bomlási ideje hosszabb, mintegy 48 órás.

ADAGOLÁS

Az adagolási számológép Excel formátumban letölthető a weboldalunkról. Gyári adagolás:

• Kevés növény - 1 ml / 50 liter / nap
• Sok növény - 2ml / 50 liter / nap
• Green Aqua által javasolt adagolás (heti 50% vízcserék mellett) - 1 ml / 20 liter / nap.

FIGYELMEZTETÉS

• Gyermekek elől elzárva tartandó!

• Az adagolása egyes garnéla fajokra toxikusan hathat. Bár a széleskörű nemzetközi- és saját tapasztalatok alapján is veszélytelen a javasolt mennyiség adagolása, a gyáritól eltérő mennyiségű adagolásból származó károkért nem vállalunk felelősséget.

• Egyes akvaristák megfigyelései szerint az Easy Carbo a Valisneria és Riccia fajokra rossz hatással van.

• Itthon is találkozhatunk rosszabb minőségű folyékony szénforrásokkal - ismeretlen márkanév alatt forgalmazott "Carbo" termékekkel. Mivel ezek összetételét - koncentrációját - nem ismerjük, és nincsenek széleskörű nemzetközi tapasztalatok az alkalmazásukkal kapcsolatban, ezért a használatukat nem javasoljuk!

További információ
Name Easy Life Easy Carbo - a folyékony CO2 - 500 ml
SKU EC1002
Gyártó Easy Life
Akvárium típusa Kevés fényhez - low tech, Közepes-sok fényhez - high tech