The wishlist name can't be left blank

Dennerle Scapers Soil általános növénytalaj - 4l

A Dennerle Scaper's Soil duplán égetett agyag talaj, a legmagasabb elvárásokhoz fejlesztve. Aktív talaj növényes és garnélás akváriumokhoz egyaránt. pH és keménység (KH) csökkentő hatású, megteremtve a trópusi vízekhez hasonló körülményeket az akváriumban. A 4 liter, 30 literes akváriumhoz elegendő. 

Szín: fekete
Szemcseméret: 1-4 mm
 

Raktáron
SKU
4580-44
6 990 Ft

- Tápanyagban gazdag talaj
- Tartalmazza az összes fontos nyomelemet, ásványi anyagokat és makro elemeket.
- Vulkanikus alapanyagokból áll
- Porózussága elősegíti a biológia szűrés kialakulását a talajban
- Aktívan lágyítja és savasítja a vizet (KH 0-2 pH 6-6,5) 
- Ideális CO2 adagolással együtt használva is
- Értékes huminsavakat és fluvosavakat tartalmaz
- Ideális enyhén savas közeget igénylő növények, halak, garnélák tartása esetén
- Talajszűrés esetén is alkalmazható
- A speciális tápanyag formula nem ösztönzi az algák növekedését

Dennerle Scaper's Soil 100%-ban természetes anyagokból áll. A gondosankiválasztott összetevők lehetővé teszik a folyamatos tápanyag ellátást a növények számára. A szabálytalan alakú szemcsék változó mérete (1-4mm) természetes hatást kelt. Mivel nem tömörödik, laza a szerkezete, ezért könnyen áramlik rajta keresztül a víz. Elkerülhető a talaj berothadása. A laza talajban a gyökerek is jól növekednek, ugyanakkor az alaktalan szemcsék jól fogják egymást, így meredek domb is kialakítható az aljzatból. A mélyfekete színű aljzaton jól mutatnak a garnélák és a növények zöldje is jobban kiugrik.

Dennerle Scaper's Soil hatékonyan megakadályozza az algák kialakulását mert:
1. A benne található speciális tápanyagformula csak a növényekhez jut el, az algákhoz nem
2. A vízben található többlettápanyagot magába zárja
3. Elősegíti a növények gyors és erőpteljes növekedését, melyek így az algásodás legjobb természetes ellenszeri lesznek.

A Dennerle Scaper's Soil aktív ioncserélő hatással bír. Ezáltal csökkenti a víz pH-ját és fixálja azt pH 6-6,5 szinten. Ugyanakkor csökkenti a karbonátkeménységet, függően a kiindulási víz keménységétől 0-2° d KH környékére. Tehát ideűlis környezetet teremt a legtöbb trópusi növény és hal számára. (lazacok, neonhalak, dániók, diszkoszok, vitorlások, stb)

Annak ellenére, hogy lágyítja a vizet, biztonságosan adagolható a CO2 is, mivel a pH értéket stabilizálja a fent említett szinteken. A porózus felületre hasznos baktériumok tudnak megtelepedni, melyek igen fontos szerepet töltenek be az egészséges akvárium életében. 

Garnélás akváriumokban szintén jól alkalmazható!
Jó pH és KH tartó hatása miatt, valamint a porózus szemcséken kialakuló biológiai szűrése miatt alkalmas érzékeny garnélák tartó illetve tenyészakváriumának aljzatának is. Pl. CRS, CBS, Taiwan stb. A sötét talaj jól kiemeli a garnélák színeit. 

 

További információ
Name Dennerle Scapers Soil általános növénytalaj - 4l
SKU 4580-44
Gyártó Dennerle
Szín Fekete