The wishlist name can't be left blank

Dennerle FB1 Substrate Start - talaj baktériumkultúra elősegítő 120 l-hez, 50 g

Tapasztalt akvaristák jól tudják, hogy az akvárium alapja a megfelelő hasznosbaktérium kultúra kialakulása. Ezen múlik szinte minden. Nem gondolják ezt másképp a Dennerle szakemberei sem. Kifejlesztettek egy olyan (alvó) baktériumkultúrát elősegítő terméket, mely a talaj alá hintve vízzel való érintkezés hatására a talajban tenyésző baktériumokat életre kelti és azok azonnal munkához látnak.

Használjon 50 gramm  FB1 Substrate-t 100-120 literenként.   

Raktáron
SKU
4481-44
3690Ft

A lebontó baktériumok átalakítják a halürüléket, elhalt leveleket, vagy a nem elfogyasztott haleleséget olyan anyagokká, melyek az akváriumi növények számára tápanyagul szolgálnak. Így a káros és mérgező anyagok eltűnnek az akváriumból. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos folyamat ez az akvárium kiegyensúlyozott működése szempontjából. Ezek a baktériumok normál esetben néhány hónap alatt szaporodnak el megfelelő mennyiségben. Ilyenkor mondjuk, hogy az akvárium beállt. 

Erre a problémára talált megoldást a Dennerle. A természetben, a vizek aljzatában megtalálható lebontó baktériumokat izolálták és tiszta kultúrákban tovább szaporították. Az eredmény egy kiváló minőségű, speciális talajbaktérium kultúra lett.

- az akvárium aljzata gyorsan aktív biofilterré változik
- javítja a vízminőséget, elősegíti a halak egészséges fejlődését
- a nappal aktív talajbaktériumok lebontják az elhalt szerves hulladékot
- elősegíti a növények gyökereinek erőteljes növekedését
- gyorsítja a talajélet beindulását

Adagolás:
Öntsünk növényi táptalajt pl. Dennerle Deponit mix, vagy Tropica Substrate  az üres akváriumba. Erre hintsük el a Dennerle FB1 Substrate Start baktériumot. 50 gramm 100-120 literhez ekegendő. Ezután hintsünk rá 5 cm vastagon általános aljzatot, vagy apró szemű kavicsot.  

Azokban az akváriumokban, ahol az aljzat kizárólag kavics (pl. Malawi, Tanganyika tavi biotópok), ott egy kis réteg kavics beöntése után hintsük el a baktériumot, majd öntsük rá a maradék aljzatot. 

Figyelem:
Akvárium feltöltéskor, az aljzat nem keveredhet!
A készítmény élő baktériumokat tartalmaz, ezért védje naptól, hőtől, fagytól. 
Ne tárolja 25C felett. 

Angol nyelvű részletes leírás.

További információ
Name Dennerle FB1 Substrate Start - talaj baktériumkultúra elősegítő 120 l-hez, 50 g
SKU 4481-44
Gyártó Dennerle