The wishlist name can't be left blank

Dennerle Eleocharis parvula mini 'pusilla' - zselés (in-Vitro)

Család: Cyperaceae
Származási hely: Ausztrália
Magasság: - 6 cm
Szélesség: szőnyeg
Fényigény: közepes
Hőmérséklet: 12-26 °C
Vízkeménység: nagyon lágy-kemény
pH tolerancia: 5-7
Növekedési ütem: közepes
Igény: közepes

A legnépszerűbb előtéri növény ez a fűféle. Közepes igényű, CO2 befecskendezés nélkül is használható, de összefüggő gyep nem képződik belőle. Erős fény és CO2 beoldás mellett alacsonyabbra nő és dúsabb növényszőnyeget alkot. Ültessük az apró 10-20 szálat tartalmazó töveket egymástól 2-3 cm-re.

Raktáron
SKU
139-44
2100Ft

Az alacsony növésű, közepes igényű fűféle minden növényes akvárium előterének szép dekorációjaként szolgál. Ausztrália és Új-Zélandról származik. Az Eleocharis Acicularis-al ellentétben sokkal alacsonyabbra nő, csak néhány cm magas lesz. Gyengébb fénynél magasabbra nő, nyurgább lesz. Világoszöld színű. Alacsonyabb hőmérsékletű vízben jobban nő, 25 fok C fölötti hőmérsékleteken nem igazán szeret. Köves (iwagumi) berendezésekhez kitűnő növény, friss nyári gyep hangulatot kelt. Jól tűri az erősebb nyírást is, sűrűbb lesz a gyep tőle. Nagynyomású széndioxid adagolása mellett fejlődik összefüggő gyeppé.

A Dennerle laboratóriumi körülmények között nevelt zselés növényei akár több hétig is a dobozban tarthatóak ültetés előtt. A steril dobozt soha ne nyissuk fel használat előtt, hogy a táp-zselé penészedését elkerüljük. Ültetés előtt mindig alaposan mossuk le a zselét a növény gyökereiről és vágjuk vissza a gyökér-végeket. A növény igény szerint több kisebb tőre is bontható.

További információ
Name Dennerle Eleocharis parvula mini 'pusilla' - zselés (in-Vitro)
SKU 139-44
Gyártó Dennerle
Szín Zöld
Növény típusa Közepes igényű
Akvárium típusa Közepes-sok fényhez - high tech