CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Dekoráció

Szűrés
Pozició
Név
Ár
Gyártó
Új termék
Akvárium űrtartalma (L)
Csökkenő sorrend
61-72 az elérhető 117 termékből
12
Oldal
12

Természetes akvárium dekorációk. Mire érdemes figyelni használat előtt?

Minden természetes dekorációt alaposan meg kell tisztítani a használat előtt. A nálunk vásárolt dekorációk már akváriumkészek, de a szállítás során rájuk rakódott port mindenképpen érdemes lemosni róluk. A köveket és a faanyagokat általában meleg vízzel és kefével tisztítják, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket. Soha ne használjunk szappant vagy más vegyi anyagokat, mert ezek károsíthatják a halakat és más akváriumi élőlényeket.

Akvárium fa dekoráció

Az akvárium fa dekorációk természetes megjelenést kölcsönöznek az akváriumnak és ideális rejtekhelyet biztosítanak a halak számára. A legnépszerűbb faanyagok és a ma divatos speciális kialakítású fa dekorációk, mint például a Red Moor fa , Vasfa , Bonsai fa , WIO dekorációk különböző formákban és méretekben érhetők el nálunk.

Akváriumi bonsai fa - Az akváriumi bonsai fák egyedi megjelenést kölcsönöznek az akváriumnak. Ezek a dekorációk a bonsai fák miniatürizált változatai, melyeket úgy alakítottak ki, hogy ellenálljanak a vízi környezetnek. Az akváriumi bonsai fák gyakran készülnek vasfából vagy más vízálló faanyagból és gyakran mohával vagy más akváriumi növényekkel borítják őket, ami még természetesebbé teszi a megjelenésüket.

Akvárium kő dekoráció

Bemutatótermünkben az akváriumi kő dekorációk színes kínálata érhető el. Weboldalunkon keresztül is megrendelhetőek, de érdemes ellátogatni hozzánk és személyesen válogatni, hiszen az eltérő színek, formák, felületek, bármilyen akváriumhoz tökéletes megoldás kínálnak.

Növények használata az akváriumi dekoráción

Az akváriumi növényeket gyakran használják a dekorációk, például a kövek és dekorációs fák kiegészítésére, díszítésére. A növényeket a dekorációkhoz ragasztással vagy kötözéssel rögzíthetjük. A témáról bővebben itt olvashatunk: Növények és dekorációk rögzítése

 

Gyakori kérdések az akváriumi dekorációkkal kapcsolatban

Mennyi dekorációra van szükségem?

Az akváriumi kövek termék oldalain elhelyeztünk egy kalkulátort, ami az akvárium méretéhez segít a megfelelő mennyiség kiszámolásában. Ez mindenképpen megfelelő kiindulási alap lehet. Természetesen egy monumentális sziklás felépítményhez ez nem elégséges, ilyen esetben a kiszámoltnál akár két-háromszor több dekorációra is szükség lehet. Tapasztalataink alapján azonban egy általános növényes akvárium berendezése esetén a kalkulált mennyiséggel is látványos eredményt lehet elérni.

Ki tudom választani a dekorációt a rendelésnél?

Alapesetben a rendelésnél csak a rendelés megjegyzésébe írt kéréseket veszünk figyelembe. De van lehetőség fényképes kiválasztásra is, aminek plusz költsége van. A részletekkel kapcsolatban kérjük keresse az ügyfélszolgálatunkat.

Van lehetőség fotó alapján hasonló dekoráció rendelésére?

Igen, van ilyen lehetőség. Ebben az esteben a rendelés megjegyzésébe kell beleírni a kérést. Ha bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel a rendeléssel kapcsolatban, keresni fogjuk a megadott elérhetőségeken.

Akvárium dekoráció ötletek: tudnátok ajánlani olyan oldalakat ahol inspirációt gyűjthetek?

Természetesen igen. Az építs ütős sziklás akváriumot blogposztunk, a saját youtube videóink és Instagram oldalunk mellett az interneten számos inspirációs oldal segíti a tervezési folyamatokat. Ilyen például a Tropica oldala is.

Minden dekorációs kő keményíti a vizet?

Nem minden dekorációs kő keményíti az akváriumi vizet. Csak azok a kövek befolyásolják a víz keménységét, amelyek kalciumot, magnéziumot vagy más ásványi anyagokat tartalmaznak. Mindig fontos tesztelni a köveket, ha nem akvarisztikai boltból vásároltuk őket, hogy megbizonyosodjunk róla, nem befolyásolják negatívan a vízminőséget. Weboldalunkon a dekorációs köveknél külön rá is lehet szűrni erre a tulajdonságra.

Miért penészedik a fa miután bekerül az akváriumba?

Amikor egy faanyagot először helyeznek be az akváriumba, gyakran megfigyelhető, hogy a felszínén fehér, pamutszerű réteg alakul ki. Ez általában nem penész, hanem biofilm, amelyet a vízben lévő baktériumok és mikroorganizmusok hoznak létre.
Ez a biofilm általában ártalmatlan és része a természetes biológiai folyamatoknak. A halak és más akváriumi lakók, mint például a csigák és a garnélák gyakran elfogyasztják ezt a biofilmet. A biofilm általában néhány hét alatt magától eltűnik, ahogy az akvárium ökoszisztémája kiegyensúlyozódik.

Hogyan tudom összeragasztani a dekorációt?

Az akváriumi dekorációk összeragasztásához speciális, vízálló ragasztókat kell használni, amelyek biztonságosak a halak és más akváriumi lakók számára. Az egyik leggyakrabban használt termék a cianoakrilát alapú ragasztó, amely gyorsan köt és vízállóvá válik. Nagyobb szikla építmények esetén speciális ragasztókat használunk. A nálunk elérhető ragasztók itt találhatók: Dekor ragasztók.

Ha nagyobb mennyiséget rendelek, van kedvezmény?

Számos akvárium dekorációnál szerepel a mennyiségi kedvezmény az oldalon. Ezeknél a termékeknél a megjelölt mennyiség felett automatikusan kedvezménnyel kerül a kosárba a termék. Nagy méretű akváriumok esetén kérjen egyedi ajánlatot elérhetőségeinken.

Ugrás fel