The wishlist name can't be left blank

D&D Nyomásnövelő pumpa (DD nyomásfokozó, nyomásnövelő - D&D RO Booster Pump)

Az angol D&D Nyomásnövelő pumpa segítségével a kisebb víznyomású helyeken is hatékonyan alkalmazhatjuk bármelyik RO készüléket. Nagyobb vízhozamú készülékek esetén jelentősen növelhetjük a nyomásfokozó pumpa haszálatával a hatékonyságot. 

Nyomás - 125 PSI (9 bar)
Feszültség - 24 V

Nincs raktáron
SKU
DD-RUW00
37 990 Ft

Az angol D&D Nyomásnövelő pumpa segítségével a kisebb víznyomású helyeken is hatékonyan alkalmazhatjuk bármelyik RO készüléket. Nagyobb vízhozamú készülékek esetén jelentősen növelhetjük vele a hatékonyságot. 

Nyomás - 125 PSI (9 bar)
Feszültség - 24 V

 

D&D RO Nyomásnövelő pumpa HASZNÁLATI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ

Előnyök:

Az RO készülékek akkor termelnek RO vizet, amikor a nyomás 35-70 psi között van. Ha a vezetékes víz nyomása 35 psi alatt van, akkor a nyomás nem elegendő a membránok számára a Fordított Ozmózis víz hatékony termeléséhez. Ha a vezetékes vizünk nyomása alacsony, az RO nyomásfokozó pumpa a víznyomást növelni fogja és lehetővé teszi az RO készülék számára, hogy hatékonyan működjön, vagy éppen jobb teljesítményt nyújtson a ráírt liter/nap értéknél (a víz hőmérsékletétől is függő érték). Az RO membránok a működési nyomás maximumánál a leghatékonyabbak, a nyomásfokozó pumpák használatakor jelentős TDS (Total Dissolved Solids = Összes beoldott szilárdanyag) csökkenést lehet elérni a termelt RO vízben. A membrán hatékonyságának növelésekor kevesebb szennyvíz kerül a csatornába. A membrán a legjobb teljesítményét 70 psi körül nyújtja. Ha a vezetékes nyomás 35-60 psi között van, a nyomásfokozó pumpa használatával el tudjuk érni a membránok csúcsteljesítményét, ezért a befektetés megéri.

Összeszerelés:

A D-D RO nyomásfokozó pumpák alacsony feszültségű eszközök, tehát csak a csomagban található megfelelő adapterrel (transzformátorral) működnek.

Csavarozzuk össze a két csőcsatlakozó véget a pumpateshez kenderkócot vagy más szigetelő anyagot használva – a megfelelő zárás érdekében.

Csatlakoztassuk a csövet a Jaco csatlakozókhoz (lásd a fenti képet) és győződjünk meg arról, hogy a cső teljesen be van nyomva a helyére és a csatlakozások megfelelően meg vannak szorítva.

A pumpának be- és kimeneti oldalai vannak. Az áramlás megfelelő irányát a pumpatesbe nyomtatott nyíl jelzi.

Ne feledjük, hogy a legnagyobb nyomás a pumpa kimeneti oldalán keletkezik ezért ezt az oldalt kell a legbiztosabban rögzíteni annak elkerüléséért, hogy a csövet lenyomja magáról a nyomás miatt.

A kimenetet közvetlenül az RO készülékhez csatlakoztatssuk és a megnövelt nyomás átnyomja a membránon a vizet. Ez különösen télen hasznos, amikor az alacsonyabb vízhőmérsékletek csökkentik a nyomást és ezáltal a teljesítményt.

Csatlakoztassuk a vezetékes vizet a pumpához és csatlakoztassuk az adapter 220V-os csatlakozóját az áramforráshoz a működés megkezdéséhez. Ne használjuk a készüléket szárazon.

Fontos:

Ha a rendszerben az RO készüléket elzáró vízhez gyártott mágnesszelep működik, akkor a nyomásfokozó pumpát úgy kell bekötni, hogy a mágnesszelep kikapcsolódásakor (amikor nem engedi át a vizet) a nyomásfokozó pumpát is lekapcsoljuk. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a pumpa továbbra is nyomást fog helyezni a mágnesszelepre ezáltal vagy legég a pumpa motorja vagy a pumpa diafragmája fog sérülni.

Ha az eszközt folyamatosan használjuk, ajánlott a pumpa 4 óránkénti 15 perces kikapcsolása a hűtése miatt. Ezt egy egyszerű időkapcsolóval megoldhatjuk.

Gyártó: D-D Aquarium Solution Ltd., Anglia

További információ
Name D&D Nyomásnövelő pumpa (DD nyomásfokozó, nyomásnövelő - D&D RO Booster Pump)
SKU DD-RUW00
Gyártó D-D The Aquarium Solution