Ügyfélszolgálat: 06 1 6104627

Csiga - Pagoda csiga - Brotia pagodula

0 0

Tudományos név: Brotia pagodula
Magyar név: Pagoda csiga
Csoport: Gerinctelenek
Származás: Délkelet-Ázsia, Thaiföld
Testhossz: 5-8 cm
Természetes élőhely: A Moei Folyó gyors folyású szakaszai, Thaiföld és Myanmar (Burma) határán.
Viselkedés: Békés, a halakat nem bántja, társas akváriumba való csiga. Ne tartsuk agresszív halakkal, amelyek megtámadhatják.
Táplálkozás: Mindenevő, elsősorban azonban növényi táplálékot igényelnek, pl. alga, rothadt növényi részek, főtt spenót. Megeszik a haltápot is.
Szaporítás: Elég könnyű
Medence: Minimum 45 literes
Halnépesség: 55 literre 5 csiga
Dekoráció: Kedveli a homokos aljzatot és az erősebb áramlásokat, valamint az oxigéndús vizet. Nagyobb kövekkel dekorálhatjuk az akváriumot.
Hőmérséklet: 20-26 °C
pH: 6,5-8
Keménység: 5-30 NK°
Várható életkor: 2-5 év

Elérhetőség: Készleten

1100 Ft
Green Aqua
EZÉRT ÉRDEMES NÁLUNK VÁSÁROLNI:

BÓNUSZPONTOK. A vásárlás után GA pontokat adunk. A pontok 1 évig levásárolhatóak. 1 pont = 1 forint.

INGYENES SZÁLLÍTÁS a 14.900 forint feletti vásárlások esetén! Egyéb esetekben pedig csupán 1690 forint - az ország teljes területén!

TÖBBFÉLE FIZETÉSI MÓD. Fizethet a futárnak utánvéttel, utalhat előre, de biztonságosan fizethet bankkártyával és paypal-el is.

VILLÁMGYORS SZÁLLÍTÁS. Készletünk egyedülállóan nagy országos viszonylatban, a megrendelése ezért hamar teljesül.

PÁRATLAN SZAKTANÁCSADÁS. Szakértő kollegáink bármely kérdésben szívesen segítenek Önnek.

INSPIRÁCIÓ. Világszinten is egyedülálló bemutatótermünkben a termékek többségét működés közben is megnézheti.

 

 

 

 

 

Részletek

A Pagoda csiga háza kúp alakú, amelyen tüske szerű kinövések találhatóak. Háza általában 6-8 gyűrűből áll. A házuk színe a sötét barnától a sárgáig változhat. A csiga testének színe az egyszínű sötét szürkétől egészen a világos sárgáig változhat, amelyen narancssárga pöttyök találhatóak. Feje ormányszerű. Ha nem kapnak elég növényi táplálékot, akkor az akváriumi növényeket is megrágják. Eleinte félénkek, de ha rendszeresen kapnak eleséget, akkor hamar megbarátkoznak új helyükkel és napközben is aktívan legelik az algát a keményebb tereptárgyakról. Az idősebb csigák kevésbé aktívak, mint a fiatalok. Természetes élőhelyén trópusi éghajlat van, ahol az átlaghőmérséklet 27 °C körül alakul, de a csigák inkább a hűvösebb hegyi régiókat kedvelik. Elevenszülők, de a nemek megkülönböztetése nehéz. Ezért célszerű több példányt is tartani belőlük, hogy biztosan legyen hím és nőstény is a csapatban. Az ivadékok száma kevés, a nőstény maximum 50 kiscsigát szül (egyes források szerint évente csak egyszer szülnek), amelyek mérete 3,5-6 mm.

További információk

NévCsiga - Pagoda csiga - Brotia pagodula
Cikkszám888141
GyártóGreen Aqua

Vevőink ezeket a termékeket nézték meg

 

Speciális termékek szállítása

NEHÉZ BÚTOROK, AKVÁRIUMOK SZÁLLÍTÁSA
A GLS futárszolgálattal csak egy bizonyos méret alatti csomagok szállítására van lehetőség, ezért néhány extrém esetben (pl. nagyméretű akváriumok, bútorok, stb.) egyedi szállítási ajánlatot adunk. A csomagot csak azután küldjük ki, hogy az ügyfeleink elfogadták a díjkalkulációt.

NÖVÉNYEK RENDELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSI IDEJE
A célunk az, hogy a megrendelt növények mielőbb az Ön otthonába kerüljenek, ezért a növényeket közvetlen gyártóktól rendeljük (hetente) és a beérkezés után a GLS futárszolgálattal küldjük Önnek. Kérjük, olvassa el a növényvásárlási tájékoztatót.

VESZÉLYES ANYAGOK, ÉLŐ ÁLLATOK SZÁLLÍTÁSA
Értesítjük ügyfeleinket, hogy társaságunk a hatályos jogszabályok szerint veszélyes terméket és élő állatot futárszolgálattal nem küld ki. Az ilyen megrendelések személyesen vehetők át a boltunkban - az előzetes értesítésünket követően.

MINDIG ELLENŐRIZZE A CSOMAGOT ÁTVÉTELKOR!
Ha külsérelmi nyomot (pl. kifolyt növénytáp, benyomódott csomag-sarok, szakadás, stb.) lát a csomagon, akkor a futár jelenlétében kárfelvételi jegyzőkönyvet kell felvenni. A sértetlennek tűnő csomagokat a futár távozását követően azonnal célszerű kibontani és az esetleges kívülről nem látható sérüléseket haladéktalanul jelezni kell a Green Aqua központi telefonszámán. A szállítás közben megsérült termékek cseréjét csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha az átvételkor készült jegyzőkönyv a sérülésről, vagy haladéktalanul eljutott hozzánk a sérülési értesítő.
Post your comment

GREEN AQUA - bolt és bemutatóterem