The wishlist name can't be left blank

Bolti életképek - Emelet

Green Aqua galéria - emelet

A törökbálinti boltunk emeleti - szabadon látogatható - szintje az akvarisztika magyarországi fellegvára. 12 növényes és egy tengeri akvárium található itt - köztük Magyarország legnagyobb merevítés nélküli 180x60x60 cm méretű akváriumával. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány emeleti galériában készült képet, a teljesség igénye nélkül.

Az emeleti galéria összes fotója itt található!

 

Green Aqua galéria - emelet

A 30x30x30 cm méretű nano "tornyok" alatt 110 cm magas Green Aqua prémium bútor található. A szemközti akvárium 60x30x45 cm méretű, azaz a 36 cm helyett 45 cm magasságú, ebben a magasított térben könnyebb érdekes formációkat létrehozni. Sokan emiatt jobban szeretik ezt az arányt. Hátránya, hogy a magasabb vízoszlop erősebb megvilágítást igényel, ezért (a balo oldali soron látható) ADA Aquasky 601 lámpa már nem elegendő fölé. Ezen a szemközti akváriumon ADA AquaSky 602 twin lámpát használtunk.

 

A középen látható 90 cm széles 90x45x45 cm-es akvárium fölött egy ADA Solar I NAG - zöld fényű izzót tartalmazó lámpa világít. A képen jól látható, hogy a zöldes fény mennyire eltér a bal és jobb oldalon látható ADA Aquasky 601 és ADA Aquasky 602 twin LED lámpák fényétől - bár mindkét lámpatípus 6500 K színhőmérsékletű. A zöld izzó előnye, hogy alatta a növények "frissebbnek, üdébbnek" tűnnek. Vannak azonban, akik nem kedvelik az erősen zöldes árnyalatát. Önnek melyik tetszik?

 

Ez a fotó még a galéria építésekor készült, amikor csak 3 akvárium volt készen az összesen 13 db. akváriumból, amely jelenleg is üzemel a felső szinten. A képen látható bútorok és akváriumok mindegyike 60 cm széles, a bal oldalon látható akváriumok azonban 45 cm magasak, míg szemben 36 cm magas akváriumokat helyeztünk el.

 

A Dragon köves és Eleocharis Parvulát valamint Micranthemum Monte Carlo növényeket tartalmazó akváriumunk nemzetközi szinten is nagyon népszerű alkotás. A hátul látható ADA Vuppa - felszínleszívó igen exkluzív látványt kölcsönöz ennek az akváriumnak.

 

A polcon látható óriás Kokedama pókként támadja az ADA 60x30x36-os opti-white akváriumok sorát. A képen az ADA két gyönyörű fém akváriumtartó állványa, az ADA Garden Stand-ek és egy ADA Super Jet szűrő is látható.

 

Legújabb hobbink a tengeri akvarisztika. Ezt a Dennerle gyári szettje kapcsán próbáltuk ki, és kéthavi használat után kijelenthetjük, hogy a rendszer stabilan üzemeltethető, heti 1/3 vízcserével. Lágykorallok (balról jobbra haladva): Clavularia viridis (Polip Star), Sinularia flexibilis, Discosoma Spec. (Lapanemóna) (1), Zoanthus spec., Sarcophyton spec. (1), Parazoanthus spec., Xenia, Discosoma Spec. (Lapanemóna), Zoanthus spec. (2) Halak és garnélák: Amphiprion ocellaris (közönséges bohóchal), Gramma loreto (Királygramma), Thor amboinensis (szexi garnéla).