Bolti életképek - Emelet

Green Aqua galéria - emelet

A törökbálinti boltunk emeleti - szabadon látogatható - szintje az akvarisztika magyarországi fellegvára. 12 növényes és egy tengeri akvárium található itt - köztük Magyarország legnagyobb merevítés nélküli 180x60x60 cm méretű akváriumával. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány emeleti galériában készült képet, a teljesség igénye nélkül.

Az emeleti galéria összes fotója itt található!

 

Green Aqua galéria - emelet

A 30x30x30 cm méretű nano "tornyok" alatt 110 cm magas Green Aqua prémium bútor található. A szemközti akvárium 60x30x45 cm méretű, azaz a 36 cm helyett 45 cm magasságú, ebben a magasított térben könnyebb érdekes formációkat létrehozni. Sokan emiatt jobban szeretik ezt az arányt. Hátránya, hogy a magasabb vízoszlop erősebb megvilágítást igényel, ezért (a balo oldali soron látható) ADA Aquasky 601 lámpa már nem elegendő fölé. Ezen a szemközti akváriumon ADA AquaSky 602 twin lámpát használtunk.

 

A középen látható 90 cm széles 90x45x45 cm-es akvárium fölött egy ADA Solar I NAG - zöld fényű izzót tartalmazó lámpa világít. A képen jól látható, hogy a zöldes fény mennyire eltér a bal és jobb oldalon látható ADA Aquasky 601 és ADA Aquasky 602 twin LED lámpák fényétől - bár mindkét lámpatípus 6500 K színhőmérsékletű. A zöld izzó előnye, hogy alatta a növények "frissebbnek, üdébbnek" tűnnek. Vannak azonban, akik nem kedvelik az erősen zöldes árnyalatát. Önnek melyik tetszik?

 

Ez a fotó még a galéria építésekor készült, amikor csak 3 akvárium volt készen az összesen 13 db. akváriumból, amely jelenleg is üzemel a felső szinten. A képen látható bútorok és akváriumok mindegyike 60 cm széles, a bal oldalon látható akváriumok azonban 45 cm magasak, míg szemben 36 cm magas akváriumokat helyeztünk el.

 

A Dragon köves és Eleocharis Parvulát valamint Micranthemum Monte Carlo növényeket tartalmazó akváriumunk nemzetközi szinten is nagyon népszerű alkotás. A hátul látható ADA Vuppa - felszínleszívó igen exkluzív látványt kölcsönöz ennek az akváriumnak.

 

A polcon látható óriás Kokedama pókként támadja az ADA 60x30x36-os opti-white akváriumok sorát. A képen az ADA két gyönyörű fém akváriumtartó állványa, az ADA Garden Stand-ek és egy ADA Super Jet szűrő is látható.

 

Legújabb hobbink a tengeri akvarisztika. Ezt a Dennerle gyári szettje kapcsán próbáltuk ki, és kéthavi használat után kijelenthetjük, hogy a rendszer stabilan üzemeltethető, heti 1/3 vízcserével. Lágykorallok (balról jobbra haladva): Clavularia viridis (Polip Star), Sinularia flexibilis, Discosoma Spec. (Lapanemóna) (1), Zoanthus spec., Sarcophyton spec. (1), Parazoanthus spec., Xenia, Discosoma Spec. (Lapanemóna), Zoanthus spec. (2) Halak és garnélák: Amphiprion ocellaris (közönséges bohóchal), Gramma loreto (Királygramma), Thor amboinensis (szexi garnéla).

 

 

 

Növényes akvárium
Növényes akvárium
Akvakertészet
Lélegzetelállító látvány, kristálytiszta víz. Természetes, stabil ökoszisztémák.
különlegességek hollandiából
Új Aquaflora növények
Mostantól más kertészeteknél nem elérhető, új fajtákat is forgalmazunk.
Aquaflora növények
Fényképes leírás a Green Aqua galériájának 22 akváriumában felhasznált technikával és élőlényekkel. (A versenyakváriumaink fotói itt találhatóak.)
Működésének 10. éve elején megnyittuk a Green Aqua vadonatúj galériáját Budapesten! Az új bolt több, mint háromszor nagyobb mint a régi. Nézze meg!
Green Aqua növény wellness csomag
Macro és Micro tápanyagok, CO2 pótlás. Növény wellness csomagjaink.
Green Aqua alga tájékoztató
Algásodás, ködös víz, felszín hártya? Segítünk a megoldásban!
Minden, amit a karbantartásról tudni kell. Olvassa el az RO tájékoztatót is.
Miért van szén-dioxidra szüksége az akváriumi növényeinknek?
Rotala 'Hra', Green
Minden a növényválasztásról és a telepítésről. Fotó: Rotala H'ra, Green.
Nano akváriumok, CO2, szűrés. Termékbemutatók, inspiráció.