CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Akvárium dekoráció

WIO dekorok - új esztétikus és természetes dekorációk az akváriumban

0%
WIO dekorok - új esztétikus és természetes dekorációk az akváriumban

A spanyol WIO esztétikus, gyönyörű és természetes akváriumi kövek és fák széles választékát hozta el hozzánk. Az alapanyagok és a hardscape csomagok összetétele a WIO gondos kutatásai alapján készültek, a természetes lelőhelyek tanulmányozása után. A termékek mindenkihez szólnak, aki a természetes élővilágot valósághűen és esztétikusan alkotná újra és a természet egy darabját szeretné otthonába vinni. A rendkívül színes kínálat miatt kiemelten ajánljuk a WIO dekorációs termékeit, amelyek között van több igazi újdonság is. Szeretnéd megépíteni álmaid akváriumát, vagy éppenséggel meglévőt feldobni néhány szemet gyönyörködtető dekorációs elemmel? Akkor vess egy pillantást a WIO termékekre. Hidd el, megéri!

WIO dekorációk akváriumokhoz

Természetes anyagok használata – az ütős hatás elérése érdekében

A mindennapi életben vannak olyan pillanatok, amikor valamire csak úgy rácsodálkozunk – pozitív értelemben. Szenvedélyes akvaristaként ilyen ámulatot válthat ki egy lenyűgöző akvárium látványa. Egy ilyen akvárium megépítéséhez egymáshoz természetesen illeszkedő köveket és fákat érdemes használnunk. Sajnos a kereskedelemben még mindig tömegével kaphatók a mesterséges dekorációs termékek, sőt, ezekhez gyakran mesterséges színezékeket is használnak. Egy műanyag dekor minden, csak nem szép – és főleg nem természetes. Ezzel szemben az olyan természetes akvárium dekorációk, mint a WIO segítenek látványos egyedi víz alatti tájak létrehozásában. Valahol mindannyian reménykedünk, hogy a megépített akváriumunk egy elismerő pillantást vált majd ki barátainkból. A WIO dekorációs termékei ebben segítenek majd.

Csapatunk sok év akvarizálás után még mindig nagy izgalommal várja az újdonságokat, ami több lehetőségeket ad az építésekhez. Mint a gyerekek, úgy csapunk le a beérkező szállítmányokra és általában azonnal kipróbáljuk őket. A WIO termékek esetében hamar észrevettük, hogy a szokásostól eltérő szemléletben történtek a fejlesztések, ami rendkívül sok lehetőséget ad a későbbi berendezésekhez és a hardscape építéshez. Ez azért is fontos, mert nagyrészt ez adja majd meg az akvárium természetes látványát és identitását a későbbiekben. Nézzük meg tehát közelebbről a WIO kínálatát.

WIO dekorhomok akváriumhoz

WIO kövek és sziklák

A WIO kő- és faválasztéka igen széleskörű így az ebből adódó kreatív lehetőségek fantasztikusak és szinte végtelenek. Huszonnyolc féle csomag, köztük nyolc kő- és húsz fafajta áll rendelkezésre, és ez még nem minden. A WIO köveinek kisméretű, nano verziója is elérhető. A kövek előválogatott csomagokban érkeznek, és 1-10 cm-es kődarabokat tartalmaznak, 2 kg összsúllyal. Egy dolog garantált: nehezen fogjuk tudni eldönteni, hogy melyiket vigyük haza. A kövek széles választéka, a gyönyörű textúrák és vonalak nagyon inspirálóak! Ne lepődjünk meg tehát, ha a WIO kő dekorációi böngészése közben azon kapjuk magunkat, hogy már a következő projektről álmodozunk. A WIO választékával a folyómeder jellegű berendezéstől a klasszikus iwagumi stílusig minden megvalósítható.

WIO dekorfák

Nagyon izgalmasnak igérkezik a WIO Ancient Root Mix csomagja (ősfa válogatása). Minden csomag 100-200 cm hosszú, 2 cm-től néhány milliméter vastagságig terjedő léggyökereket tartalmaz. Az ilyen jellegű fa dekorációk régebben nagyon ritkák voltak az európai piacon, éppen ezért nehéz volt beszerezni őket. Ezek a gyökerek főleg az apró részletek szerelmeseinek fognak tetszeni, hiszen minden más dekorációs fa típusnál alkalmasabbak arra, hogy misztikus vagy éppen vad jelleget kölcsönözzenek az erdei és dzsungeles kinézetű akváriumoknak. A WIO ráadásul három különböző gyökérfajtát is kínál, ezt pedig valószínűleg minden olyan akvakertész értékelni fogja, aki a dioráma (víz alatti táj) stílust kedveli. A léggyökereket széles körben használják az akvakertészetben, kivételes látványt nyújtanak víz alatt. Az előre kiválogatott csomagok és a különböző színek a vásárlók számára igen vonzóvá teszik a termékeket. A WIO kínálatában a fent említetteken kívül olyan jól ismert fafajok is megtalálhatóak, mint a Red Moor fa, a Vasfa és a Rama Twist Root fa.

WIO dekorkavics és dekorhomok

A WIO dekorkavics és homok választéka szintén rendkívül sokszínű, veterán akvakertészek számára már ismerős, de új színárnyalatokat is kínál. A kavicsok színei a hűvösebb, vagy éppen sötét színárnyalatoktól a meleg és világos föld-színekig terjednek a termékpalettában. Ebből a szempontból a mustárszínű kvarc homok, a "Bumblebee" és a színben hozzá illő okkersárga kavics hagyta bennem a legnagyobb benyomást. Összesen tízféle kavics és tizenegy féle homok áll a rendelkezésünkre, mindegyik különböző szemcseméretekben. Így nem lesz nehéz a meglévő köveinkhez megtalálni a megfelelő WIO kavics-, és homok-párosítást. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a két standard kavicsméret (3-10 mm és 20-40 mm) mellett a WIO egy további talajkeveréket is kínál, amely az összes elérhető szemcseméretet egy csomagban egyesíti. A Gravel-Mix (aljzat-keverék) maximális rugalmasságot biztosít, és egyben költségkímélő is. Ha például egy 90 literes vagy annál kisebb akvárium előterét szeretnénk aljzattal beteríteni, akkor a 2 kg-os zacskó aljzatkeverék tökéletesen elegendő lesz. Tegyük fel, hogy nem akarjuk az aljzatkeveréket használni, de minden szemcseméretre vágyunk. Ilyenkor minden méretből egy külön zsákot kellene vásárolnunk, tehát mindenből pont kétszer annyit, mint amennyire szükség van. Szerencsére van erre is megoldás.

WIO akváriumi dekorációk

WIO Biotóp és Artist aljzatok

A WIO által kifejlesztett WIO Artist aljzat agyagos általános növénytalaj. A talajok művészi és egyedi megjelenésű, biotóp jellegű színhatásokat hoznak létre miközben támogatják a növények fejlődését. A Wio Artist talajok 6 féle színben, 2-5 mm-es és 0,1-2 mm-es szemcseméretben is kaphatóak. A WIO szerint több mint tíz évig is használhatjuk ezeket a talajokat, mivel a WIO Artist talajok hosszú távon is megtartják az eredeti formájukat, azaz nem morzsolódnak, a szemcsék nem esnek szét. Mivel a Wio artist talajok csak nemrégiben kerültek fel a kínálatba, a gyakorlati tapasztalatainkat később fogjuk megosztani ezekkel kapcsolatban. A tájékoztatók szerint ezek mind tápanyagban dús aljzatok, minden makro- és mikrotápanyagot, valamint humin- és fulvosav tartalmú anyagokat tartalmaz. 

A WIO dekorációk előnyei

Változatosság, sokszínűség - Ezek a tulajdonságok alapvető szerepet játszanak a természetszerető spanyolok üzleti filozófiájában, hiszen, ha a WIO kínálatát nézzük, elsőként a sokszínűség jut eszünkbe.

Praktikusság - A széles választék mellett a WIO-nak sikerült nagyfokú kompatibilitást megteremtenie a különböző egyedi termékek között. Ez lehetővé teszi, hogy természetes látványvilágot hozzunk létre, amelyek a legapróbb részletekig harmonizálnak egymással. Továbbá, a dekorációkból kis csomagméretek is elérhetőek: az 1.5 kg-os és 2 kg-os kiszerelésű aljzatok, kavicsok és homokok méretükben tökéletesen megfelelnek a nano akváriumok és kisebb terráriumok igényeinek.

Folytatás következik...

Ha tetszett ez a rövid, előzetes betekintés a WIO termékek világába, az a jó hírünk, hogy a jövőben időről-időre biztosan bemutatunk valami újat a WIO háza tájáról.

További kérdések maradtak benned a WIO dekorációs termékekkel kapcsolatban?

Ügyfélszolgálatunk örömmel várja kérdésedet, szívesen segítünk, amiben csak tudunk. Keress minket bátran az akváriumokkal kapcsolatos bármilyen kérdéssel.

Előző A DRY START módszer - Akváriumi növények ültetése vízfeltöltés nélkül Következő Bucephalandra növények- Borneó kincsei
Ugrás fel