CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Alga

A top 3 algaevő kis méretű akváriumba

0%
A top 3 algaevő kis méretű akváriumba

A kis méretű akváriumok természetesen korlátozott mennyiségű élőlényt képesek befogadni. Ahhoz, hogy elkerüljük a túltelepítést, érdemes apróbb termetű, de mégis hatékony algaevőket választanunk.

Amano garnéla - Caridina multidentata

Amano garnéla - Caridina multidentata

Nevét a híres japán akvakertészről Takashi Amano-ról az ADA márka megalkotójától kapta. A viszonylag jellegtelen kinézetű garnéla, népszerűségét a fáradhatatlan algafogyasztásának köszönheti. Ha kellő mennyiségű garnéla jut az akváriumba, akkor néhány nap alatt csodákra képesek az algatámadás megfékezésében. 30 literenként tehetünk 5-6 garnélát

Törpe szívóharcsa - Macrotocinclus affinis

Törpe szívóharcsa - Macrotocinclus affinis

Régi nevén az Otocinclus affinis főleg az akvakertészek, de minden haltartó számára igen hasznos és érdekes hal lehet. Hasznosnak azért mondható, mert nagyon sokféle algát” lelegel”, szorgalmas munkások. Szinte minden növényes akváriumban megtalálható. Több példányt ajánlatos együtt tartani. Nano akváriumokba is minden gond nélkül tarthatjuk, kicsiny mérete miatt. A hím 3-4 cm maximum, a nőstény teltebb és nagyobb, 4-5 cm. Hasonlóan az Ancikhoz, nekik is jó, ha van egy fa az akváriumban, amit néha rághatnak, mivel fontos a rostanyag az emésztésükhöz. 30 literenként tartsunk 3-4 példányt belőlük

Süncsiga - Clithon corona

Süncsiga - Clithon corona

A Clithon corona (Süncsiga) az egyik legszebb, akváriumban is jól tartható kis termetű csigafaj. A nevét a háza hátsó részén található tüskeszerű kinövésekről kapta. Számos mintázata elterjedt. Alapszíne a sárgától az aranybarnán át a feketéig terjed. Ezen fekete csíkok, vagy cikk-cakkok futnak végig. Algaevő, előszeretettel fogyaszt zöld, illetve barna algát. A növényeket nem bántja ezért kiváló lakója lehet egy növényes akváriumnak. Petét rak, melyek édesvízben nem kelnek ki. Ezzel megoldott a nem kívánatos túlszaporulat. 30 literenként tartsunk 10-12 db-ot belőlük.

Érdemes mindhárom csodálatos algaevőt beszereznünk, mert érdekes módon kiegészítik egymás algapusztító képességét. Amelyik algát az egyik nem szereti, azt a másik legeli szívesen, így biztosak lehetünk benne, hogy ők hárman képesek lesznek teljesen alagamentesen tartani akváriumunkat.  

Növényes akvárium algaevőkkel

Kérdésed van az algaevőkkel kapcsolatban? Ügyfélszolgálatunk szívesen segít megválaszolni őket. 

Előző Az akváriumi vizek csodálatos változatossága Következő Red Moor fa dekoráció, ami valójában egy gyökér
Ugrás fel