CLICK HERE for international orders.

INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Tudomány

A Sumida akvárium története 1.rész

0%
A Sumida akvárium története 1.rész

Kilenc év telt el a „Natural Aquascape” létrehozása óta a Sumida akváriumban, amelyet akkoriban a világ legnagyobb természetes akváriumának tartottak. Most pedig a megalkotásának és fenntartásának kulisszatitkait osztjuk meg, amelyről eddig nemigen beszéltek.

"Természetes Aquascape" kiállítás a víz alatti és vízparti ökoszisztémák témája alapján

A Sumida akváriumot 2012 májusában hozták létre egy bevásárlóközpontban, a Tokió SKYTREE-ben, mely 634 méteres magasságával a legmagasabb mesterséges alkotás Japánban, egyben a világ legmagasabb szabadon álló tornya (és második legmagasabb épülete) is.


Tokióban számos nagy akvárium található, éppen ezért nem elég, hogy a Sumida akvárium a SKYTREE-ben található bár ez már magában sok látogatót vonz. A Sumida akváriumnak viszonylag kompakt kialakítása miatt informatívnak és emlékezetesnek kellett lennie. A természetességre törekvő akváriumok elrendezési stílusa nemcsak a szépségével éri el a nézők lelkét, hanem felhívja érdeklődésüket a környezeti kérdések iránt is, amikor megértik az ideális buja ökoszisztémák kialakulását és egy akváriumrendszer működését. Az ötlet összhangban volt a Sumida Aquarium „környezetbarát akvárium” koncepciójával, ezért úgy döntöttek, hogy a természetes látványt nyújtó akváriumot a bejárati emeletre telepítik. Így hát a világ legnagyobb "Nature Akváriumát" Japán legnagyobb tornyának lábánál hozták létre. Két akvárium készült: egy 4 méter hosszú tartály 10 tonna vízzel és egy a világ akkori legszélesebb növényes akváriumát 7 méteres hosszban. 

Gondos előkészületek után, az elrendezés összeállítása

A következő évben egy 3 méteres medencét és két 180 cm-es akváriumot adtak hozzá a kiállításhoz, amelyet a mai napig az ADA ügyeskezű karbantartói tartanak fenn. A következő cikkből gyakorlati példákkal bemutatjuk az akvárium rendszer felépítését és a karbantartási technikákat.

 

Előző Dennerle Nano akváriumok már Opti-White üvegből is! Következő Hogyan válasszunk akvárium aljzatot?
Ugrás fel