INGYENES SZÁLLÍTÁS 19.900FT FELETT!

For international orders please click here

Kérdése van? Segítünk!
Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
Tel.: +3616104627 - Írjon nekünk: Email
Boltunk címe: 1119 Budapest, Major köz 12.
Nyitvatartás: H-P:10-17, Sz:10-13

Oktatóanyag

Iwagumi stílusú akvárium - Hogyan üzemeltesd sikeresen?

0%
Iwagumi stílusú akvárium - Hogyan üzemeltesd sikeresen?

Mit használunk, hogy ilyen szép lett az akvárium? A 240 literes iwagumi akvárium most 4 hónapos, így összeszedtük azokat a kulcsfontosságú elemeket amitől az akvárium hónapok óta sikeresen üzemel galériánkban.

Green Aqua Iwagumi akvárium videó

Megfelelő technika - erős megvilágítás, hatékony szűréssel

Az akvárium felett az ADA Solar RGB világítás napi 7 órát üzemel. Ennél hosszabb világítási idő valószínűleg algásodáshoz vezetne.

Szűréshez az Eheim 2080-as szűrőjét választottuk. Ebben 10 liter Seachem Matrix szűrőanyag fér el, kevesebb karbantartást kíván és a teljesítménycsökkenés sem okoz problémákat az üzemeltetés során. Az esztétika javítására használhatsz üveg, akril vagy fém csövezést is, ma már mindegyik elérhető 16/22-es méretben.

Akvárium aljzat növényekhez

Tápanyagdús aljzat - amikor az aljzat segít a vízparaméterekben

A telepítéshez összesen 78kg Seiryu dekorkövet használtunk. A sziklák alá tápanyagban gazdag talaj került, ami az előtéri növények gyors fejlődését segíti az első hónapokban. Az aktív agyagos talaj ezen kívül is számos előnnyel bír a hagyományos homok, vagy kavics aljzatokkal szemben. Csökkenti a víz KH és pH értékét, stabilizálja a pH-t, ami a növényeknek kedvezőbb körülményeket teremt, tárolja a tápanyagot és a növények könnyebben gyökereződnek benne.

Seiryu kő

CO2 adagolás hatékonyan gyakori karbantartás nélkül

CO2 adagoláshoz az AquaCare reaktort választottunk. Ez a leghatékonyabb CO2 beoldási forma. A reaktor közvetlen a szűrő csövezésére csatlakozik, így a gáz a szűrőből kiáramló vízzel tökéletesen elkeveredik. A szűrő így már a gázzal dúsított vizet juttatja el az akvárium minden pontjára.

A legszebb előtéri növények ezzel a CO2 megoldással nevelhetőek.

Kis méretű növények sterilen a német Dennerle Plants kertészetből

Dennerle Plants akváriumi növények

A 240 literes akvárium berendezéséhez összesen 100 cserép növényt használtunk a Dennerle Plants német kertészetből. Többségében steril labor növényeket, ami kis méretű és jobban kezelhető egy ilyen minimalista berendezés esetén. A növények az első hetekben többszörös méretűre növekedtek a megfelelő tápozás, CO2 adagolás és világítás mellett és kb 2 hónap alatt érték el a teljes fedettséget.

Mitől ilyen szép zöldek a növények? Tápanyagdús növénytáp egy kis csavarral

Az akváriumi növények tápozásához saját Micro Macro növénytápjainkat használjuk, amit az új Jebao Wifi-ről vezérelhető automata tápadagoló juttat az akváriumba minden nap. A Green Aqua Micro Macro tápok nagyon sok tápanyagot tartalmaznak, emiatt a gyári ajánláshoz képest kevesebbet adagolunk naponta (4-4ml/nap). Így a zöld növények a legszebb állapotban fejlődek és a dekorkövek sem algásodnak a heti karbantartások között.

Lágy víz vagy csapvíz? Lágy vízben sokkal könnyebb növényezni

Kizárólag RO vizet használunk a heti vízcserékhez. A lágy vízben a növények egészségesebbek lesznek, gyorsabban fejlődnek, kevesebb az alga. Kevesebb CO2 beoldás is elégséges a sikeres üzemeltetéshez, mintha csapvizet használnánk. Jellemzően heti 30-50% vizet cserélünk a karbantartások alatt.

Ahhoz, hogy a vizünk kristálytiszta legyen, Seachem Purigen szűrőanyagot használunk. Ebből 250ml-t használtunk az akváriumhoz a külső szűrőben.

Akvárium ozmó vízzel

Építenél valami hasonlót? Segítünk a számodra legjobb termék megtalálásában

Ha bizonytalan vagy az akvárium, a hozzá megfelelő technika és élőlények, növények számára szükséges kiegészítők vásárlásával kapcsolatosan, kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk.

Előző Új akvárium indításával kapcsolatos problémák kezelése Következő Akváriumi CO2 szettek - melyiket válasszam?
Ugrás fel